Annonce
Randers

Robotter hjalp Patrick væk fra skoletræthed og ind på en videregående uddannelse

Patrick Bendix elsker at programmere robotter og drømmer om at bygge automatiske anlæg for LEGO. Han er begejstret for, at han som studerende på uddannelsen altid kan bruge robot-udstyret på Danias campus i Paderup. Foto: Dania
I dag er der frist for at søge ind på en videregående uddannelse med andet end sit karaktergennemsnit. En af dem, der har søgt ind, er Patrick Bendix, der vil udfordre sig selv og udvikle fremtidens industri-robotter.
Annonce

Randers: Egentlig var Patrick Bendix fra Randers skoletræt allerede fra 5. klasse. Men en ungdomsuddannelse skulle der dog til. Den 21-årige randrusianer blev færdig som elektriker for tre uger siden, og så skulle man tro, at han nu holdt sig langt væk fra uddannelsesverdenen. Men faktisk er han en af de unge, der i dag, fredag 15. marts, har søgt om optagelse på en videregående uddannelse via kvote 2, hvor man bliver bedømt på andet end sit karaktergennemsnit.

Han har via otte ugers forløb på elektriker-uddannelsen lært om robotteknologi og opbygning af automatiske industrianlæg, så nu vil han læse til automationsteknolog på Erhvervsakademi Dania i Randers. Arbejdet med automatik kræver lidt noget andet end at trække kabler og sætte lamper op, mener Patrick Bendix.

- Jeg blev helt hooked på faget i de otte uger på skolen. Det gav mig nogle udfordringer, jeg ikke var vant til. Man skal være innovativ og kreativ for at lave gode løsninger, så jeg skulle tænke i nye baner. Det var fedt, siger han.

Automationsteknolog

2-årig videregående uddannelse i robotter til industrien

Opbygget af halvandet års praksisnær undervisning, tre måneders praktik og hovedopgave

100 procent i job. Alle studerende kommer i job, og flere bliver headhuntet til jobs, inden de har afsluttet uddannelsen

Arbejder med robotter som programmør, projektleder eller ingeniør

Mulighed for at læse videre til bachelor i for eksempel innovation, produktudvikling og teknisk integration

Findes i for eksempel Randers og Hedensted

Studiestart til august.

Annonce

Ligesom at bygge med Lego

Det virker meget uoverskueligt at skulle bygge en stor industrirobot op fra bunden, men ikke for den unge elektriker.

- Det er ligesom at lege og bygge med Lego. Det er de samme materialer, man bruger hver gang, men jeg kan sammensætte dem på 1000 forskellige måder. Det kræver, at man er innovativ og kreativ, og det kan jeg rigtig godt lide, smiler Patrick Bendix.

Lego spiller da også en rolle i fremtidsplanerne med den 2-årige videregående uddannelse, der har 100 procent beskæftigelse.

- Drømmejobbet kunne være at arbejde ved Lego med deres automatiserede produktion. Men bare det er et krævende og udfordrende job, så skal jeg nok blive glad, fortæller han.

Annonce

Automations-roomate

Lige nu glæder Patrick Bendix sig til at arbejde med udstyret på studiet og lære de andre på holdet at kende efter sommerferien. En af de andre ansøgere til uddannelsen kender han dog allerede.

- Det bliver hårdt at komme på SU, når man er vant til at få elektrikerløn, så jeg er flyttet sammen med en kammerat for at få huslejen ned. Han har også søgt ind på uddannelsen, så det bliver sjovt at se, om vi begge kommer ind og kan hjælpe hinanden undervejs på uddannelsen, smiler han.

- Så selvom jeg var skoletræt i 5.klasse, har jeg alligevel søgt ind på det næste, for det er en fantastisk mulighed. Jeg kan godt lide at bruge hænderne, men det er også dejligt at bruge hjernen på en anden måde, og det håber jeg på at gøre på uddannelsen her, slutter han.

Det er muligt at søge ind på en videregående uddannelse med sit karaktergennemsnit frem til 5. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce