Annonce
Randers

Robotter skal hjælpe ledige i Randers med at finde deres drømmejob

Helene Bækmark, direktør for social og arbejdsmarked i Randers Kommune, forventer sig en del af det nye stykke digitale software, der skal hjælpe ledige i job hurtigere. Arkivfoto: Annelene Petersen
Kunstig intelligens skal hjælpe ledige i Randers i meningsfuldt job hurtigere. Det er håbet, når Randers Kommune inviterer ny teknologi med ved bordet på beskæftigelsesområdet.

Randers: I januar rykker kunstig intelligens ind på beskæftigelsesområdet i Randers Kommune. Nærmere bestemt med at hjælpe jobsøgende hurtigere og mere meningsfuldt i arbejde.

Det nye projekt kan bidrage til at kortlægge, hvilke forløb den jobsøgende vil kunne nyde godt af og hvilke, der ikke vil fungere for den enkelte. Det forventer Randers Kommune i hvert fald af projektet, som nu går i gang.

- Det er vores håb, at dette stykke digitale software kan gøre, at ledige oplever bedre velfærd. At det kan hjælpe med til, at jobsøgende får bedre tid med sagsbehandleren, der netop ikke behøver sidde med næsen i et AOF-katalog for at finde et forløb til den enkelte. Det ordner softwaren, som er et beslutningsstøttesystem for os. Det kan frigive tid til, at medarbejderen får spurgt ind til hvilke job, den ledige drømmer om, siger social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune, Helene Bækmark.

Annonce

Ved meget i dag

- Digitaliseringen kan meget i dag, og hvis vi søger på nettet, så ved det jo mange gange i forvejen, om vi er mest til fodbold eller til kunstskøjteløb, fordi vi har søgt på det før, kommer det fra Helene Bækmand.

Det skal ikke forstås sådan at robotten eller den kunstige intelligens skal erstatte den menneskelige kontakt, men i stedet skal supplere og finde frem til, hvad der passer bedst af forløb og aktiviteter til den enkelte.

- Vi er rigtig glade for at være med fremme som digital frontløber på det her område. I Randers Kommune ønsker vi at være med i fremtidens udvikling og være på forkant af de teknologier, som er en del af løsningen i forhold til at sikre fremtidens velfærdssamfund. Teknologien kan ikke løse alting, men den kan helt klart være med til at gøre nogle processer lettere. Det skal vi selvfølgelig åbne os for og omfavne, siger Helene Bækmark.

Annonce

Rådgive borgeren

Hun pointerer, at projektet med kunstig intelligens er i sin opstartsfase. Alligevel peger hun på nogle områder, hvor hun mener, at projektet kommer den enkelte jobsøgende til gavn.

- Med en mere faktabaseret viden inden for beskæftigelsesområdet kan jobcenteret bedre rådgive borgeren. For eksempel kan kunstig intelligens helt konkret indhente og kortlægge data på tværs af de forløb, borgeren deltager i, og dermed forudsige, hvad der vil være den gode borgerrejse for at komme i job. Det handler om at skabe en meningsfuld og målrettet vej ind på arbejdsmarkedet for borgeren, og det kan en kortlægning være med til at være vejviser for, siger Helene Bækmark.

Annonce

12 signaturprojekter

Projektet kaldes også for AI databaseret Process Mining og er en del af i alt 12 nye såkaldte signaturprojekter fra Digitaliseringsstyrelsen om kunstig intelligens i kommuner og regioner.

Projekterne starter i 2022 med udløb i 2023 og skal give kommuner og regioner erfaringer med anvendelse af kunstig intelligens. Det gælder både på velfærdsområdet, klimaområdet og administrationsområdet. Hovedformålet er at sikre velfærd af høj kvalitet ved brug af tidssvarende digitale services.

Det er Syddjurs Kommune, der er projektejer på projektet. Randers Kommune er medansøger og har deltaget i en række workshops op til ansøgningsfristen. Foruden Randers Kommune deltager også Vejle, Kolding og Sønderborg Kommune.

Baggrunden for signaturprojekterne er en digitaliseringspagt - en politisk aftale, der blev indgået af den tidligere regering tilbage i marts 2019. Siden da har regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner i forbindelse med økonomiaftalerne for kommuner og regioner for 2020 bekræftet digitaliseringspagten. Her blev parterne desuden enige om at oprette en investeringsfond på op til 200 millioner kroner fra 2019-2022, som er med til at finansiere projekterne.

I aftalen lyder det, at borgernes tillid til den offentlige sektors behandling af data skal fastholdes og styrkes. Det skal blandt ske gennem øget gennemsigtighed, hvor borgerne får adgang til data om dem selv.

Annonce
Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Mæglere ser lys fremtid for Randers: - Befolkningstilvækst er et godt salgsargument, så væksten bliver selvforstærkende

Randers For abonnenter

Så er den gal igen: Slagter fortsætter med at sælge kød, selv om hans butik er lukket af myndighederne

Randers FC

Snart går jagten på de sidste billetter til Leicester-braget ind: - Det overstiger langt, hvad vi oplever mod AGF eller Brøndby

Debat For abonnenter

Her tænker man kun på penge og ikke anstændighed: Derfor er Facebook ikke et medie

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Leder For abonnenter

Skidt og skrald: Sådan skaber vi et større Randers ved en lille indsats

Kultur

Dronningens liv dramatiseres: Ny musical hylder Margrethe

Randers For abonnenter

Nangcy oplever en strøm af fremmede i hjemmet: Alle undrer sig over det store gennemtræk af personale

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Randers For abonnenter

Randers fik ingen puljepenge, men: Formand er klar til at kæmpe for mindre teams i hjemmeplejen

Randers For abonnenter

Jacob er ikke som de fleste. Han samler det skrald, vi andre smider overalt – også de brugte mundbind

Randers

Mølballe har købt polstermøbel-fabrik: - Det er et nyt ben i vores produktion, men det har alt andet også været engang

Annonce