Annonce
Randers

Rocker skaffede våben til bandekonflikt: Nu har han fået sin dom

Kvinder græd højlydt og der blev uddelt store knus, da der skulle tages afsked med rockeren fra Satudarah, som fik en fængselsdom og derefter skulle udvises af Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Arkivfoto: Søren Bidstrup, Scanpix

Fem år og seks måneders fængsel, udvisning af landet og indrejseforbud for bestandigt kostede det et 38-årigt Satudarah-medlem at have skaffet to skydevåben i forbindelse med bandekonflikten i 2017.

Randers: Der var en trykket stemning på tilhørerpladserne mandag i retten i Randers blandt den 38-årige tyrkiske Cengiz Yildirim Akincis familiemedlemmer. Tre kvinder var mødt op for at høre dommen fra nævningesagen mod ham, og der var lange og store knus, mens de græd højlydt, da dommen var faldet.

Den 38-årige Satudarah-rocker blev af et enigt nævningeting dømt til fem år og seks måneders fængsel, han skal udvises af Danmark, og han får indrejseforbud for bestandigt.

Han tilstod to indbrud i den fire dage lange nævningesag, men det var det tredje forhold om to skydevåben, en halvautomatisk pistol af mærket Walther P1 og en revolver af mærket Smith and Wesson, som hans dna var på, der afgjorde strafniveauet. Det forhold nægtede han.

Annonce

Dobbelt op på straf

Han blev dømt for at have transporteret og besiddet skydevåben under særligt skærpende omstændigheder i november sidste år.

På det tidspunkt var der en bandekonflikt mellem rockergrupperingerne Satudarah og Bandidos, som blandt andet fik Østjyllands Politi til at lukke Bandidos' klubhus i Randers.

Konflikten var medvirkende til, at retten i Randers dømte den 38-årige efter den såkaldte bandeparagraf, straffelovens 81a, der som udgangspunkt fordobler straffen for eksempelvis våbenbesiddelse, hvis det sker under en bandekonflikt.

Sagen begyndte 29. november, da politiet ransagede en adresse i Ulstrup, fordi de havde en mistanke om, at der blev opbevaret narko i huset. Ud over en del stoffer fandt betjentene to skydevåben og ammunition på stedet. Dna-spor på våbnene førte Østjyllands Politi til den 38-årige mand.

Desuden viste den 38-åriges telefon også, at han med stor sandsynlighed har været i området kort før, våbnene blev fundet.

Den 38-årige er flere gange blevet set sammen med medlemmer af Satudarah og har været iført tøj fra bandegrupperingen. Derfor fandt retten det bevist, at han var tilknyttet rockerklubben i november sidste år og derfor var en del af en verserende bandekonflikt. selv nægtede han at udtale sig om noget som helst angående Satudarah i retssagen.

Anklager Rosa Pape hæfter sig ved, at politiet nåede at få fat i våbnene, inden de blev brugt på gaden.

- Heldigvis fandt politiet våbnene, inden de blev brugt. Der er tale om en meget alvorlig forseelse, og det bærer rettens strafudmåling også præg af, siger Rosa Pape.

Tilfreds anklager

Anklager Rosa Pape, Østjyllands Politi, var gået efter fængsel i ikke under seks år, men alligevel var hun tilfreds med dommen:

- Ja, det er jeg. Jeg er også tilfreds med, at han blev udvist. Jeg mener, at det her sender et klart signal til rocker- bandemedlemmer om, at det har konsekvenser. Også set i lyset af den verserende sag i København i øjeblikket, siger Rosa Pape.

Våbnene blev konfiskeret, og den dømte skal betale sagens omkostninger.

Anklageren begærede fortsat varetægtsfængsling, og det modsatte den 38-årige sig ikke.

Til gengæld ankede han dommen til Vestre Landsret.

Da han blev ført ud af to uniformerede betjente, fik han lov til at sige farvel til sin familie. Han blev derefter iført bælte med håndjern og ført væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce