Annonce
forside

Rod, løgne og forkerte oplysninger: Kørelærere fra Randers risikerer fængsel

Retssagen mod de tre kørelærere starter mandag 18. februar 2019. Foto: Iris/Scanpix

I den kommende uge sidder tre kørelærere på anklagebænken ved retten i Randers, hvor de er tiltalt for en lang række lovovertrædelser.

Randers: Tre kørelærere, der alle har tilknytning til en nu lukket køreskole i Randers, kan ende bag tremmer.

De står nemlig tiltalt i en sag, hvor anklagemyndigheden vil gå efter fængselsstraf, ligesom anklageren vil argumentere for, at to af de tre kørelærere skal frakendes retten til at undervise.

Randers Amtsavis har fået aktindsigt i anklageskriftet mod de tre personer, og her fremgår det, at de hver især adskillige gange har fusket med opgørelsen af elevernes undervisning, ligesom der er utallige eksempler på undervisning, der ikke har levet op til lovkravet.

Helt konkret vil det sige, at lærerne har givet forkerte oplysninger til Østjyllands Politi om, hvordan og hvornår der er gennemført teori- og køreundervisning i den pågældende køreskole. Derudover er der et eksempel på, at der direkte er blevet løjet om, hvem der stod for undervisningen af eleverne i de opgjorte timer - den ene kørelærer skrev under på, at det var ham, selv om det i virkeligheden var en anden.

Anklageskriftet afslører også et omfattende rod i rækkefølgen af elevernes undervisning, hvilket betyder, at eleverne i flere tilfælde ikke har kunnet integrere teoriundervisningen i den praktiske undervisning.

Annonce

Gået ud over 23 elever

Ifølge anklageskriftet er der blevet snydt med undervisningen af i alt 23 køreskoleelever, som alle er blevet undervist af en af de tre lærere i perioden januar 2017 til januar 2018.

Avisen har været i kontakt med senioranklager Marianne Birck, som understreger, at sagen ikke får nogen konsekvenser for de elever, der har været ofre for kørelærernes formodede fusk med undervisningen. Hvis de har bestået køreprøven, er deres kørekort præcis lige så gyldigt som alle andres - på trods af det rod, der måtte have været med teori- og køretimerne.

Retssagen finder sted mandag 18., tirsdag 19. og torsdag 21. februar.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kommunerne skal holde stien ren. Det samme skal vi andre.

Det er naturligvis sympatisk, at et enigt Randers Byråd har besluttet at bakke op om aftalen med det mundrette navn "charter for skattelyfri kommuner" og dermed indgår i et forpligtende samarbejde med 12 andre af landets 98 kommuner. Det er dog endnu mere sympatisk, at Randers Kommune allerede i årevis har efterlevet aftalens ånd og smidt leverandører på porten, hvis sådanne bliver afsløret i skatteunddragelse eller hvidvask. Sådan skal det være, og sådan bør det også være i de 85 kommuner, der endnu ikke er en del af "charter for skattelyfri kommuner". Det kan både forbløffe og forarge, at så mange kommuner endnu ikke har valgt at bakke op om aftalen. Samvittighedsfuld og frivillig skattebetaling er en grundsten for størstedelen af vores verdenssamfund såvel som vores nære lokalsamfund. Vi har i Kronjylland og på Djursland, i resten af Danmark, i størstedelen af vores vestlige verden valgt en samfundsmodel, hvor vi ikke kun holder hjulene i gang med fælles asfalt for alle, men hvor vi også står sammen om de enorme omkostninger, der sikrer os god børnepasning, skolegang, ældrepleje, social omsorg, sygdomsbehandling og mange andre bløde værdier, som vi synes er væsentlige. Vores samfundsmodel kan kun lade sig gøre, hvis vi alle betaler den skat, som vores folkevalgte har fastsat. Vi kan mene, at skatten er for høj. Vi kan mene, at den er for lav. Men vi kan ikke mene, at vi ikke vil betale. Det gælder både privatpersoner som dig og mig, og det gælder erhvervsvirksomheder, de små såvel som de store. Den lille slagtermester i Randers skal betale skat. Det skal Danish Crown også. Den lille restauratør i Mariager skal betale skat. Det skal McDonald's også. Den lille medievirksomhed i Grenaa skal betale skat. Det skal Facebook også. Hvis ikke vi betaler vores skat, skal hammeren falde, og den skal falde hårdt. Kommunerne skal smide deres leverandører på porten, hvis ikke de betaler deres skat. Det samme skal alle vi andre. Det gælder både i det store og det små. Det gælder også ham, der kan mure en garage billigere end alle andre - hvis ikke vi skal bruge en regning og kan betale med kontanter.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce