Annonce
forside

Rod, løgne og forkerte oplysninger: Kørelærere fra Randers risikerer fængsel

Retssagen mod de tre kørelærere starter mandag 18. februar 2019. Foto: Iris/Scanpix

I den kommende uge sidder tre kørelærere på anklagebænken ved retten i Randers, hvor de er tiltalt for en lang række lovovertrædelser.

Randers: Tre kørelærere, der alle har tilknytning til en nu lukket køreskole i Randers, kan ende bag tremmer.

De står nemlig tiltalt i en sag, hvor anklagemyndigheden vil gå efter fængselsstraf, ligesom anklageren vil argumentere for, at to af de tre kørelærere skal frakendes retten til at undervise.

Randers Amtsavis har fået aktindsigt i anklageskriftet mod de tre personer, og her fremgår det, at de hver især adskillige gange har fusket med opgørelsen af elevernes undervisning, ligesom der er utallige eksempler på undervisning, der ikke har levet op til lovkravet.

Helt konkret vil det sige, at lærerne har givet forkerte oplysninger til Østjyllands Politi om, hvordan og hvornår der er gennemført teori- og køreundervisning i den pågældende køreskole. Derudover er der et eksempel på, at der direkte er blevet løjet om, hvem der stod for undervisningen af eleverne i de opgjorte timer - den ene kørelærer skrev under på, at det var ham, selv om det i virkeligheden var en anden.

Anklageskriftet afslører også et omfattende rod i rækkefølgen af elevernes undervisning, hvilket betyder, at eleverne i flere tilfælde ikke har kunnet integrere teoriundervisningen i den praktiske undervisning.

Gået ud over 23 elever

Ifølge anklageskriftet er der blevet snydt med undervisningen af i alt 23 køreskoleelever, som alle er blevet undervist af en af de tre lærere i perioden januar 2017 til januar 2018.

Avisen har været i kontakt med senioranklager Marianne Birck, som understreger, at sagen ikke får nogen konsekvenser for de elever, der har været ofre for kørelærernes formodede fusk med undervisningen. Hvis de har bestået køreprøven, er deres kørekort præcis lige så gyldigt som alle andres - på trods af det rod, der måtte have været med teori- og køretimerne.

Retssagen finder sted mandag 18., tirsdag 19. og torsdag 21. februar.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce