Annonce
forside

Rod, løgne og forkerte oplysninger: Kørelærere fra Randers risikerer fængsel

Retssagen mod de tre kørelærere starter mandag 18. februar 2019. Foto: Iris/Scanpix

I den kommende uge sidder tre kørelærere på anklagebænken ved retten i Randers, hvor de er tiltalt for en lang række lovovertrædelser.

Randers: Tre kørelærere, der alle har tilknytning til en nu lukket køreskole i Randers, kan ende bag tremmer.

De står nemlig tiltalt i en sag, hvor anklagemyndigheden vil gå efter fængselsstraf, ligesom anklageren vil argumentere for, at to af de tre kørelærere skal frakendes retten til at undervise.

Randers Amtsavis har fået aktindsigt i anklageskriftet mod de tre personer, og her fremgår det, at de hver især adskillige gange har fusket med opgørelsen af elevernes undervisning, ligesom der er utallige eksempler på undervisning, der ikke har levet op til lovkravet.

Helt konkret vil det sige, at lærerne har givet forkerte oplysninger til Østjyllands Politi om, hvordan og hvornår der er gennemført teori- og køreundervisning i den pågældende køreskole. Derudover er der et eksempel på, at der direkte er blevet løjet om, hvem der stod for undervisningen af eleverne i de opgjorte timer - den ene kørelærer skrev under på, at det var ham, selv om det i virkeligheden var en anden.

Anklageskriftet afslører også et omfattende rod i rækkefølgen af elevernes undervisning, hvilket betyder, at eleverne i flere tilfælde ikke har kunnet integrere teoriundervisningen i den praktiske undervisning.

Annonce

Gået ud over 23 elever

Ifølge anklageskriftet er der blevet snydt med undervisningen af i alt 23 køreskoleelever, som alle er blevet undervist af en af de tre lærere i perioden januar 2017 til januar 2018.

Avisen har været i kontakt med senioranklager Marianne Birck, som understreger, at sagen ikke får nogen konsekvenser for de elever, der har været ofre for kørelærernes formodede fusk med undervisningen. Hvis de har bestået køreprøven, er deres kørekort præcis lige så gyldigt som alle andres - på trods af det rod, der måtte have været med teori- og køretimerne.

Retssagen finder sted mandag 18., tirsdag 19. og torsdag 21. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kritisk elev truet med udsmidning: Det er rektor, der mobber

En rektor på et gymnasium i Lyngby truer med at smide en elev ud, fordi hun mobber. Sandheden er, at det er rektor, der mobber eleven, og det er rektor, der burde smides ud, fordi hun ikke er værdig til sit job. Katrine Fischer går i 2.g på linjen International Economics & Marketing på Lyngby Handelsgymnasium og beklagede sig i et debatindlæg i Berlingske over ”sløve og ugidelige medstuderende”, der ikke forbereder sig og ødelægger undervisningen for dem, som gerne vil lære. Rektor Pernille Bogø Bach har givet Katrine en skriftlig advarsel for mobning og truet med ”skrappere sanktioner”, altså udsmidning, hvis hun igen overtræder skolens ”antimobbestrategi”. Mundtligt har Katrine angiveligt fået at vide, at det vil være en ny forseelse, der altså kan føre til ”skrappere sanktioner”, hvis hun udtaler sig om sin advarsel. Det gør hun heldigvis alligevel. Her troede man, at en gymnasierektors fineste opgave er at fremme den gode indlæring på sin skole. Her troede man, at hun om nogen burde opfordre elever til at tage selvstændig stilling og rose dem, der rejser kritik og gør opmærksom på problemer. Her troede man, at hun ville opfordre sine elever til at ytre sig og tage del i en demokratisk debat. Men så troede man altså forkert. Pernille Bogø Bach tør naturligvis ikke stille op til interview med Berlingske, men svarer skriftligt, at ”ytringsfriheden er også under ansvar”. Mon rektor tænker på det ansvar, straffelovens injurieparagraffer omtaler? Det er ikke hendes opgave at tage stilling til. Eller mener hun, at skolens antimobbestrategi er vigtigere end at lytte til en elev, der påpeger problemer på skolen? Det kan vi jo ikke vide, når hun gemmer sig bag tastaturet. Hvad vi derimod ved er, at rektor med sin reaktion har vist sig mistænkeligt tæt på at være uegnet til at lede en uddannelsesinstitution. Hun bør have en skriftlig advarsel og ved næste overtrædelse smides ud. Og samtidig bør Katrine og ligesindede elever have en medalje.

Randers For abonnenter

Confac vil have sunde medarbejdere: Slut med kage og brun sovs - salat og motion på menuen

Randers FC For abonnenter

Fem grunde: Derfor vinder Randers FC søndagsbraget mod AGF

Annonce