Annonce
Østjylland

Rollespillere valfarter til Mariagerfjord

Det er rollespilsforeningen ALEA, der står bag arrangementet, hvor de bedste rollespil bliver kåret med en gylden pingvin. Indsendt foto: Bo Jørgensen

Rollespil. På søndag uddeles rollespillets svar på en Oscar ? den gyldne pingvin med navnet Otto. Det sker i Hobro med mere end 700 deltagere.

Med Østerskov Efterskole, der er verdens eneste rollespilsefterskole, fylder Hobro meget på verdenskortet for rollespilsentusiaster.

Annonce

Derfor er det for tredje år i træk Hobro, hvor mere end 700 rollespillere fra Danmark og resten af verden søndag mødes for at opleve uddelingen af den internationale rollespilsverdens svar på en Oscar.

»De fleste kender rollespil som børn, der slås med latex-sværd i de danske skove eller som fortællerollespiller Dungeons & Dragons, hvor spillerne udspiller drabelige eventyr kun bevæbnet med terninger, god fantasi og en masse fortællelyst. Moderne rollespil i den nordiske tradition er dog noget anderledes. Her handler det ofte om at få sat fokus på bestemte problemstillinger eller emner,« fortæller arrangementets presseansvarlige, Claus Raasted.

Han forklarer desuden, at den store forskel på rollespil og teater er, at alle bliver deltagere under et rollespil, og i stedet for at se eller læse historierne, får folk lov til selv at spille hovedpersonerne, der træffer valg undervejs. Instruktøren sætter altså bare scenen, og så er det op til deltagerne at slå sig løs.

Hvert år konkurrerer både danske og internationale rollespilsforfattere om at skrive det bedste rollespil og dermed vinde en statuette.

I år er der skrevet 32 rollespil, som handler om alt fra korsriddere til realitystjerner og Hiv-smittede i 1980'erne. Hvert stykke bliver bedømt af et dommerpanel og spillet af deltagerne ved påskens rollespilskongres på Mariagerfjord Gymnasium inden selve uddelingen af gyldne pingviner søndag.

»At vinde en Otto kan ligeså nemt føre til tårer som en Oscar-sejr. Og selv om Ottoen på ingen måde er ligeså kendt som Oscaren, så er den i de rette kredse et ligeså stort udtryk for anerkendelse,« fortæller Claus Rassted.

En af forfatterne er Marie Wolfsberg Oscilowski, der er bachelor i religionsvidenskab fra Københavns Universitet. Hun sidder i bestyrelsen i foreningen »Håbefulde unge forfattere« og debuterede selv med ungdomsromanen »Solo« i 2010.

»En af mine største styrker som forfatter er min evne til at beskrive mine hovedpersoner fuldt og helt. Det er noget, jeg helt sikkert har lært som rollespiller,« fortæller hun.

Hendes stykke hedder i år »Din medieluder«, og hun håber, at hendes bidrag til konkurrencen vil blive taget godt imod. Ligegyldigt om hun bliver nomineret eller ej, så er weekendens arrangement dog stadig årets højdepunkt, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce