Annonce
Randers FC

Rom, London eller Berlin? Disse storhold kan vente Randers FC i Europa

Tottenham med Pierre-Emile Højbjerg, Harry Kane og Gareth Bale i truppen er blandt de hold, som Randers FC kan møde i de europæiske turneringer i næste sæson. Foto: Shaun Botterill/Reuters/Ritzau Scanpix
Rom, London eller Marseille er nogle af de store fodboldmetropoler, som rejsen ud i Europa kan komme til at byde på for de randrusianske fans i den kommende sæson.

Fodbold: En tur til Rom, London eller Berlin.

Det er nogle af de spektakulære destinationer, der kan vente fansene, når Randers FC i den kommende sæson spiller gruppespil i enten Europa League eller Conference League.

En plads i Europa League-gruppespillet vil være den helt store gevinst for Randers FC, da klubben vil kunne forvente en indtægt på mindst 50 millioner kroner. Randers FC skal sågar kun sende en enkelt modstander ud i mørket for at komme i Europa League-gruppespillet, da den danske pokalvinder i år er begunstiget af først at træde ind i den afgørende playoff-runde, der spilles 19. og 26. august.

Annonce

RFC er useedet

Andre hold, som træder ind i playoffrunden, er AZ Alkmaar, Fenerbahce, Zorya, Antwerpen og Sturm Graz.

Hvem de øvrige hold bliver, er endnu svært at give et bud på, da det er hold, som dumper ud af kvalifikationen til Champions League. Det står dog fast, Randers FC bliver useedet til playoffkampene og dermed må forvente at få en svær modstander.

Men skulle Randers FC klare udfordringen, kan klubben i Europa League komme op imod Napoli, Leicester eller Marseille, som alle er blandt de store hold, der automatisk er kvalificeret til gruppespillet.

Annonce

Stor trøstepræmie

Skulle Randers FC glippe kvalifikationen til Europa League, venter en trøstepræmie, som stadig vil få eurotegnene til at blinke i øjnene på klubdirektør Henrik Jørgensen.

Det anslås således, at deltagelse i Conference League vil kaste mindst 30 millioner kroner af sig.

Men rent sportsligt kan der også vente oplevelser i mindst samme skala som tidligere Europa-opgaver mod Fenerbahce og Hamburger SV.

Blandt de mulige modstandere er således  Tottenham Hotspurs, der bliver den engelske repræsentant i Conference League. Det traditionsrige britiske mandskab har blandt andre danske Pierre-Emile Højberg og angrebsstjernen Harry Kane i truppen, om end sidstnævnte har ytret ønske om et klubskifte denne sommer.

Det kan også ende med et smut til den evige stad, hvor italienske AS Roma står som mulig modstander.

Annonce

Mourinho i Rom

Giallorosso kommer fra en skuffende sæson, hvor de blot blev nummer syv i Serie A, men de har ambitioner om meget mere i den kommende sæson, hvor Jose Mourinho bliver ny mand på trænerbænken på Stadio Olimpico.

Jose Mourinho skal i den kommende sæson være manager i italienske Roma, som Randers FC kan komme til at støde sammen med i Conference League. Foto: Remo Casilli/Reuters/Ritzau Scanpix

Fra de øvrige top 5-ligaer er tyske Union Berlin og franske Rennes kvalificeret til Conference League, mens Villareal skulle have været med fra Spanien. Men efter at have vundet Europa League-finalen over Manchester United går Villareal i næste sæson i Champions League, og Spanien bliver dermed ikke repræsenteret i Conference League i næste sæson.

For klubberne fra de fem store lande gælder, at de skal igennem en playoffrunde for at kvalificere sig til Conference League-gruppespillet.

Det er således kun de ti tabere af playoffrunden til Europa League, heriblandt altså muligvis Randers FC, som er sikret en direkte plads i Conference League-gruppespillet.

Annonce

Gensyn med Rømer?

De øvrige klubber skal forsøge at komme med via kvalifikationen, hvor man blandt andre kan nævne klubber som Anderlecht, Rosenborg og Elfsborg med den tidligere Randers FC-spiller André Rømer i truppen.

Det hele er dog ikke lutter lagkage, da man i kvalifikationen finder klubnavne som Petrocub Hîncești fra Moldova, Vorskla Poltava fra Ukraine og Tobol fra Kazakhstan, der måske nærmere rimer på billig sprut og smøger. Men det er altså også nogle af de navne, der har chancen for at spille sig i gruppespillet til Conference League.

Inden Randers FC skal ud i Europa, venter sæsonens første kampe i Superligaen, der fløjtes i gang i midten af juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC sender Høgh videre med blandede følelser: Sportsdirektør har flere typer i spil som potentiel erstatning

Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Randers

Lørdagens coronatal lokalt: Smittetallet er steget i Favrskov og Mariagerfjord

Annonce