Annonce
Fodbold

Romalt IF er øverst på kvindetronen: Ingen nuværende planer om elitefodbold

Seniorformand i Romalt IF, Jakob Pilgaard (tv.), og damecheftræner, Rasmus Lynge, på træningsbanen i Romalt. Foto: Annelene Petersen
Romalt IF har overhalet den historiske mastodont i randrusiansk kvindefodbold, Vorup FB. Kvinderne i Romalt spiller i den tredjebedste række i landet, men ifølge seniorformand i klubben, Jakob Pilgaard, er der ingen nuværende planer om at skabe et eliteprojekt i klubben.

Randers: For blot fem år siden var kvinderne i Vorup FB oppe mod de bedste hold i landet.

Forud var en årrække, hvor klubben var kronjysk katalysator inden for kvindefodbold i byen, men i efteråret 2018 måtte Vorup FB overlade førertrøjen til Romalt IF.

Vorup rykkede ned fra Kvindeserien, hvor Romalt aktuelt er tophold, men trods kursen mod landets næstbedste række i Romalt er der aktuelt ingen ambitioner om at skabe det eliteprojekt i Randers, som trods flere forsøg aldrig har set dagens lys.

- Det er ikke en aktuel plan, vi har. Vi ser gerne, at et eliteprojekt bliver et større samarbejde i hele Randers, for så bliver det nemmere at bære projektet. Det vil være godt at bruge idéen fra Randers FC og så lave noget tilsvarende for kvindefodbolden, fortæller Jakob Pilgaard, seniorformand i Romalt IF.

Men det kan vel være jer, der tager initiativet?

- Det kan det, og måske det også bliver tilfældet. Vi har ikke arbejdet konkret med tanken, men dermed vil jeg ikke sige, at vi ikke kan blive initiativtagere til et byens fodboldprojekt i Randers. Der er mange ildsjæle i Romalt, og jeg er sikker på, at der er flere af dem, som kan brænde for et samlet projekt, lyder det fra formanden, der henviser til, at Vorup og Romalt har taget det første skridt i form af et samarbejde omkring klubbernes U16-piger i denne sæson.

Annonce

Vi vil ikke gå på kompromis med vores sociale base, og som klub kommer vi ikke til at tvinge en elitesatsning ned over spillerne. Hvis vi forsøger, skal spillerne selv ønske det, og lige nu er de meget klare omkring, at de ikke ønsker det på det nuværende niveau.

Jakob Pilgaard, Seniorformand i Romalt IF

Afviste seniorsamarbejde

Faktisk blev et muligt seniorsamarbejde mellem klubberne også drøftet i efteråret.

Da det stod klart, at Vorup ikke overlevede i Kvindeserien, tog klubben kontakt til Romalt, der få måneder forinden var blevet opdelt i en selvstændig håndbold- og fodboldafdeling for at skabe bedre mulighed for udvikling af de enkelte idrætsgrene.

Men netop den opdeling blev ifølge Jakob Pilgaard afgørende for, at man afviste et seniorsamarbejde med Vorup.

- Vi fandt ikke tidspunktet særligt godt. Efter opbrydningen fra vores håndboldafdeling var vi kun et halvt år som egenrådig fodboldklub, og vi havde lige startet et projekt op med ny træner. Men det er vigtigt at sige, at dialogen ikke er død. Samarbejdet mellem vores U16-piger kan måske være de første frø til et seniorsamarbejde, fortæller seniorformanden.

Social base

Med sidste års ansættelse af cheftræner Rasmus Lynge, der med A-licens må træne på det højeste niveau i Danmark, har Romalt vist, at man prioriterer klubbens seniorkvinder, som op til denne sæson også var på træningslejr i udlandet for første gang nogensinde.

Et tiltag, der skal fortsætte.

- Kvindesiden er større end herresiden i Romalt – i hvert fald målt på ambitionsniveau. Med et glimt i øjet siger herrerne selv, at det er en kvindeklub, de spiller i, fortæller Jakob Pilgaard.

Formanden lægger ikke skjul på, at der i klubben er et håb om at ende i 1. division, som han aktuelt ser som det maksimale step med den nuværende økonomiske og organisatoriske gearing i klubben, men han fastslår, at klubben ikke kommer til at trække ambitioner ned over hovedet på spillerne.

- Vores største fokus har pigerne selv italesat. De synes, at der er en speciel Romalt-ånd i klubben, som vi skal bruge ressourcer på at holde ved lige. De vil gerne vinde fodboldkampe og gå til den til træning, men de vil også have en social base. De går meget op i, at det er et fedt sted at komme, fortæller Jakob Pilgaard.

Et nyt tiltag i den retning er, at klubben siden nytår har afholdt fællesspisning for klubbens herrer og damer én gang hver måned.

- Vi vil ikke gå på kompromis med vores sociale base, og som klub kommer vi ikke til at tvinge en elitesatsning ned over spillerne. Hvis vi forsøger, skal spillerne selv ønske det, og lige nu er de meget klare omkring, at de ikke ønsker det på det nuværende niveau, siger Jakob Pilgaard.

Pige- og kvindehold i Randers foråret 2019

Dronningborg Boldklub: U12 C-rækken, U15 Liga 1 og Senior 7-mands.

Helsted Fremad IF: U6, U7, U9 B-rækken, U10 B-rækken, U11 B- og C-rækken, U12 C-rækken, U13 Liga 2 og U15 Liga 3.

Hornbæk SF: U9 A-rækken, U14 Liga 2 og Senior 7-mands.

Kristrup Boldklub: U13 C-rækken, Senior Serie 2 og 7-mands.

Randers Freja: U15 Liga 3, U16 Liga 2, Senior Serie 2.

Romalt IF: U10 B-rækken, U11 B-rækken, U12 B- og A-rækken, U16 Liga 2 og 3 (Romalt/Vorup), Senior Kvindeserien Vest, Serie 1 og 7-mands.

Vorup FB: U10 B-rækken, U12 C-rækken, U16 Liga 2 og 3 (Romalt/Vorup), Senior Jyllandsserien og 7-mands.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mindeord

Et godt og aktivt liv er sluttet

Annonce