Annonce
Fodbold

Romalts kvinder skriver historie: Rykker op i landets næstbedste række

Romalts fodboldpiger skal i næste sæson prøve kræfter med den næstbedste fodboldrække i Danmark. Arkivfoto: Annelene Petersen
Rasmus Lynge satte sig i trænerstolen for Romalts bedste kvindehold for et år siden, og i disse dage fejrer de oprykning til landets næstbedste række. Klubben har aldrig været højere, men trods succesen er det usikkert, om cheftræneren fortsætter.
Annonce

Randers: Romalts bedste kvindehold mangler stadig at spille to kampe i Kvindeserien i forårssæsonen, men de bliver kun kosmetik på en successæson, der sender klubben i 1. division for første gang nogensinde.

Først snublede Aalborg Freja i Skive, og kort efter besejrede Ringkøbing oprykningskonkurrenterne fra Vejgaard, hvilket banede vejen for, at Romalts Laura Eske og Line Jespersen sparkede oprykningen til Kronjylland i Tjørring mandag aften.

- Spillerne har spillet med en stor tro, og alle på og omkring holdet har bidraget til den her oprykning. Jeg er priviligeret af at være træner for et hold, som vil det rigtig meget, fortæller Romalt-cheftræner Rasmus Lynge.

Den 40-årige cheftræner satte sig i trænersædet for Romalts bedste kvindehold sidste sommer, men et år tidligere var han på et kort visit i klubben.

- Trods klubbens beskedne størrelse fornemmede jeg potentiale til mere end Kvindeserien. Vi slog os lidt i efteråret, fordi vi insisterede på at spille mere teknisk betonet end tidligere, men det har vi høstet frugterne af her i foråret, forklarer Rasmus Lynge.

Rasmus Grejsen Lynge

Cheftræner for det bedste kvindehold i Romalt IF

Født: 14. september 1978 i Hjørring.

Tidligere klubber som træner: Grenaa FC, Vadum IF, AaB, Gug Boldklub, Vodskov IF, Vorup FB, Nørresundby Boldklub, Saltum IF, Fjerritslev IF, Aastrup/Hammelev IF, Brabrand IF og Skovbakken IK.

Højeste trænerkursus: UEFA A-licens, der tillader at træne op til herrernes 1. division.

Bedrifter som træner: DM-guld for U18-piger samt U18-pokalvinder i 2014, DM-sølv for U17-piger samt U17-pokalvinder i 2015 og vinder af DM i futsal 2015.

Civilt job: Advokat.

Annonce

Stor merit

For fem år siden førte han Skovbakkens U18 DM-piger til DM-guld og pokaltitel, og året efter blev det også til sølv i U17 DM-rækken, men trods fortidens trænerbedrifter er oprykningen blandt de største succeser.

- I guldsæsonen i Skovbakken fik jeg serveret et tophold med mange ungdomslandsholdsspillere, så det var egentlig en større præstation at blive nummer to året efter. Men oprykningen i Romalt er helt klart også en stor merit for mig. Jeg er stolt på hele klubbens vegne, fortæller Rasmus Lynge, der i 2006 var forbi herresiden i Vorup FB, hvor han var i spidsen for klubbens andethold og var ansvarlig for U21-truppen.

I efteråret endte Romalt på en tredjeplads efter Kjellerup og JAI Aarhus, men i foråret har klubben bygget yderligere på, som nu sender dem blandt de bedste 24 hold i landet.

- Selvom man er en amatørklub, behøver man ikke opføre sig sådan. Vi har fået sat nogle rutiner ind i holdet omkring træning og kampe, og så er vi blevet et bedre boldspillende hold.

- Men også uden for banen har vi fået nye ting i gang. Vi har indført fællesspisning én gang om måneden og en træningstur til Malaga, som har været med til at give os et fantastisk sammenhold, siger Rasmus Lynge.

Annonce

Usikker fremtid

Cheftræneren har selvsagt været i spidsen for en succeshistorie i forårssæsonen i Romalt, men alligevel er det usikkert, om den 40-årige nordjyde skal fortsætte i klubben.

- Vi er i positiv dialog, men tiden må vise, om vi skal fortsætte samarbejdet. Klubben vil gerne, og jeg vil egentlig også gerne, men jeg har to små drenge på tre og fem og er partner i et advokatfirma her i Randers. Jeg synes, at det ser positivt ud, fortæller Rasmus Lynge, der aldrig tidligere har trænet seniorer højere end Jyllandsserieniveau.

Cheftræneren erkender, at det er tiltrækkende at fortsætte med det projekt, som han indledte for blot et år siden.

- Jeg er en træner, der skal have tid til at bygge på taktisk og mandskabsmæssigt, så efter kun et år er det fristende at fortsætte. Jeg finder det interessant, men det skal give mening, siger den nyoprykkede træner.

Romalt-cheftræner, Rasmus Lynge (th.), ved endnu ikke, om han skal stå i spidsen for Romalts bedste kvindehold efter sommerferien. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Startskud til samarbejde

AaB kan godt nok stadig nå at vippe Romalt væk fra førstepladsen, men nordjyderne kan ikke rykke op, da klubben har et højere rangeret hold, og Aalborg Freja på tredjepladsen kan maksimalt opnå det samme pointantal som randrusianerne, men i det tilfælde er Romalt bedst indbyrdes.

Oprykningen er i hus, og Rasmus Lynge håber, at den kan være med til at danne fundament for et stort klubsamarbejde omkring kvindefodbolden i Randers.

- Jeg håber, at det her kan være startskuddet til at begrave økser rundt omkring i klubberne, så der kan komme et samarbejde omkring kvindefodbolden i Randers. Der skal være plads til både bredde og elite, og jeg håber, at folk får øjnene op for, at kvindefodbolden spirer i Randers Kommune, for ellers smutter de bedste spillere, og det er en skam, lyder det.

Annonce

Kræver tilvænning

Mens Vorup FB for år tilbage har været i landets bedste kvinderække, har Romalt aldrig tidligere spillet højere end Kvindeserien.

Den opgave tager de hul på i efteråret. Klar til lærepenge. Klar til at etablere sig.

- Alle er enige om, at efteråret skal bruges på at lære. Det er på et højere niveau fysisk, teknisk og mentalt, og det kræver tilvænning. Vi skal nok ikke forvente at spille med om oprykning, men jeg tror heller ikke, at Romalt ryger direkte ned igen. Jeg tror på, at vi kan være med, siger cheftræneren.

Men selvom konkurrencen unægteligt bliver hårdere i 1. division, er der ikke dækket op til spillerjagt i Romalt.

- Det er et klubprojekt i Romalt. Sådan har det altid været, og derfor kommer vi heller ikke decideret til at gå efter at hente nogle ind. Nye spillere skal komme naturligt, fordi de har lyst til at være en del af Romalt. Det må gerne være nogle, som vil prøve kræfter med førsteholdet, men vi vil meget gerne have spillere til alle vores hold. Der er plads til alle i Romalt, siger Rasmus Lynge.

Sikkert er det, at forsvarsspiller Julie Jensen vender tilbage efter at have siddet ude hele sæsonen med en brækket fod, og offensivspilleren Nicoline Bødker vender også tilbage på holdet efter et halvårligt studieophold i Finland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce