Annonce
Randers

Romanudgivelse efter 20 års skriverier

»Sarahs Skytsengel« er skrevet af pædagog Tanja Lønberg Rasmussen og kan købes som e-bog på saxo. com. Indsendt foto

Krimi. Tanja Lønberg Rasmussen elsker at fortæller historier og har gjort det lige siden, hun lærte at sætte bogstaver sammen. Nu har hun oploadet sin første roman på saxo.com.

Det er underligt og temmelig sjovt, at ens navn popper op, når man søger i Saxo efter forfattere, synes Tanja Lønberg Rasmussen fra Gassum. Checken, der dumpede ind i slutningen af maj er heller ikke af vejen. I det hele taget føles det godt, at gå på gaden med sin første rigtige roman og dermed være ude i det åbne med den interesse, man ellers har gået og puttet med i 20 år.

Tanja Lønberg Rasmussen har skrevet historier siden hun var 10 år. Indsendt foto

»Jeg har skrevet i min fritid, lige siden jeg var 10 år og havde min første rigtige roman klar i en alder af 13. Faktisk har jeg fire romaner til at ligge. Men det var først med »Sarahs skytsengel«, at jeg følte mig klar til at udgive en,« fortæller Tanja Lønberg Rasmussen.

Hun er 31 år, og arbejder til daglig som børnehaveklasseleder og pædagog på Friskolen Vellev. Sammen med sin kæreste og to børn bor hun i Gassum og lever et ganske almindeligt liv. Sådan da. For i fritiden nyder hun at forsvinde ind i en helt anden og mere dramatisk verden.

Annonce

»Når jeg tager høretelefoner på og sætter mig til tastaturet, forsvinder hverdagen og det ene ord tager det andet. Det er min måde at klare hovedet på,« forklarer Tanja Lønberg Rasmussen.

I »Sarahs Skytsengel« fortæller hun historien om en kvinde, Sarah, der sammen med sin lille søn stikker af fra en voldelig ægtemand. Hjælpeløs og på flugt møder Sarah en tidligere soldat. Han lider af PTSD, men sætter ikke desto mindre alt ind på at hjælpe mor og barn i kampen mod den voldelige ægtemand, der hele tiden er lige på sporet af det flygtende trekløver.

Romanen, der har ligget som e-bog en måned på Saxo.com har foreløbigt kun solgt i 15 eksemplarer, men de ti, der har valgt at anmelde den, har givet bogen så mange roser med på vejen, at den får fire ud af fem stjerner.

»Jeg er glad for, at folk synes om bogen og håber at mere omtale kan få flere til at downloade. I øjeblikket arbejder jeg også på, at få den udgivet som fysisk bog,« oplyser Tanja Lønberg Rasmussen.

Selvom »Sarahs skytsengel« tager tunge temaer som hustruvold og PTSD op, skal man først og fremmest læse den for spændingens skyld, understreger hun.

»Jeg er helt klart til action og fokuserer først og fremmest på den gode historie. Der skal helst være spænding fra først til sidst - det er romanens vigtigste kvalitet.«

De to første kapitler af Sarahs Skytsengel har ligget på computerens dokumentmappe siden 2008. Resten er skrevet i 2014, og Tanja Lønberg Rasmussen blev så bidt af fortællingen, at hun i øjeblikket er i fuld gang med to´eren, der gerne skulle udkomme inden jul. En tre´er bliver det sikkert også til, oplyser fritidsforfatteren.

Hun sætter pris på gode anmeldelser, men er ret sikker på, at hun vil blive ved at skrive uanset hvad.

»Det fascinerer mig at opfinde karakterer og opdigte en handling - tanken om, at uden mig ville de her personer ikke eksistere, og det her forløb aldrig have fundet sted,« forklarer Tanja Lønberg Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce