Annonce
Østjylland

Ros til Lægefællesskabet i Grenaa: Jeres indsats er forbilledlig

Lægefællesskabet i Grenaa modtog mandag Dagens Medicins hæderspris Den Gyldne Skalpel. Her ses fra venstre: Chefredaktør Nicolai Döllner fra Dagens Medicin og sundhedsminister Ellen Trane Nørby sammen med mændene bag det succesfulde lægehus, Hans Christian Kjeldsen, Jannik Falhof og Mogens Vestergaard. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Der var masser af stolthed og glæde at spore, da Lægefællesskabet i Grenaa fik overrakt Dagens Medicins hæderspris, Den Gyldne Skalpel, ved en velbesøgt overrækkelsesceremoni i Grenaa Sundhedshus.

Grenaa: "Rigtige venner kan ej købes for penge. Rigtige venner kan ej købes for guld. Rigtige venner er ej noget, man køber. For dem er stilling, status og rigdom lig et nul".

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) henviste til første vers i Dansktop-sangeren Jodle-Birges klassiker fra 1984, da hun havde æren af at overrække Dagens Medicins innovationspris, Den Gyldne Skalpel, til Lægefællesskabet i Grenaa Sundhedshus mandag eftermiddag.

- Det er jo ikke ligefrem sådan, at I tre studiekammerater gik efter guldet her i Grenaa. Tværtimod kan man sige, at I alle sagde farvel til stilling, status og rigdom i Aarhus for i stedet at rykke lægegerningen og visionerne til Grenaa og Grenaa Sundhedshus, sagde ministeren i retning af Mogens Vestergaard, Jannik Falhof og Hans Christian Kjeldsen, som er det trekløver, der står bag det fælles lægehus.

- I sætter på forbilledlig vis patienten i centrum og er med til at styrke de nære sundhedstilbud for mange tusinde borgere i Grenaa. Også i en situation, hvor det har været svært, og hvor det måske ikke var de ydernumre, der stod højest på attraktivitetslisten, fortsatte Ellen Trane Nørby i påhør af Lægefællesskabets stiftere, medarbejdere, pårørende, og andre, der var mødt op for at fejre pristildelingen.

Annonce
Dagens Medicin har uddelt Den Gyldne Skalpel 16 gange siden 2002. I år er det imidlertid første gang, at et initiativ inden for almen praksis hyldes, og det blev fejret med bobler og tapas i Lægefællesskabet i Grenaa mandag eftermiddag. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Visioner i spejderhytten

Det er efterhånden ved at være tre år siden, at Lægefællesskabet i Grenaa så dagens lys. Inden da havde de tre studiekammerater Mogens Vestergaard, Jannik Falhof og Hans Christian Kjeldsen efter muret sig inde i en spejderhytte i en hel weekend for at blive enige om rammerne for deres fælles vision, der i dag er blevet til virkelighed.

- Der er noget på spil, når tre gode venner gennem 30 år beslutter sig for at starte en klinik op sammen. Det kan blive hamrende godt, men det kan jo faktisk også blive det, der kommer imellem dem. Derfor tændte vi op i brændeovnen og var fast besluttede på først at komme ud, når vi havde en klar vision for vores projekt, fortæller Hans Christian Kjeldsen om Lægefællesskabets spæde start.

Da weekenden var omme, lå de tre mænds vision om driften af et fælles lægehus af høj kvalitet i et lægedækningstruet område imidlertid klar. Herefter forlod de deres højtlønnede stillinger i Aarhus, opkøbte fire ydernumre i Grenaa, og siden begyndelsen af 2016 har de altså formået at vende udviklingen for 6.750 patienter, som er gået fra at være ramt af lange ventetider til i dag at være sikret hurtig adgang til behandling.

En sandhed med modifikationer

Lægefællesskabet i Grenaa udmærker sig ifølge juryen, der har udpeget det som prisvinder, ved at tilbyde sine medarbejdere fleksible arbejdsforhold, arbejdsglæde, faglighed og undervisning, hvilket har gjort, at lægehuset har formået at tiltrække nye, unge læger samt fastholde ældre læger i et område, hvor det ellers er svært.

Hertil er der blevet lagt vægt på, at hverken Mogens Vestergaard, Jannik Falhof eller Hans Christian Kjeldsen arbejder mere end tre dage om ugen. Men det er en sandhed med modifikationer, afslørede Mogens Vestergaard i trekløverets takketale.

- Tak til Karina, Anne og Jette. Fordi I er uundværlige, I er tålmodige, og fordi I er rigtig gode til at holde på en hemmelighed. For selvom vi i øjeblikket går rundt i landet og praler af, at vi har en god work/life balance og kun arbejder tre dage om ugen, så ved I godt, at det ikke er rigtigt. Vi arbejder jo mere, og det kan vi kun, fordi vi har jer, sagde han henvendt til sin og de øvrige tos bedre halvdele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];