Annonce
Debat

Ros til varehuschefen i Føtex

Tegning: Jens Nex

Læserbrev: Det var beskæmmende at læse i avisen 17. januar om Bjarne Larsen, Fredericia, der i Føtex på Mariagervej havde opført sig nærmest utilstedeligt over for varehuschef Rolf Hansen. Men værre var, at det også skulle gå ud over den unge kvindelige ekspedient Nafiso Ali, der er født og opvokset i Randers af somaliske forældre.

Bjarne Larsen udtalte, at han ikke ville handle i en butik, der havde ansatte, der bar tørklæde. Derfor ros til varehuschefen for svaret, der lød, at "så kunne han bare handle et andet sted". Det må have været meget pinligt for Nafiso at skulle opleve en så diskriminerende handling fra kundens side. Det er prisværdigt, at varehuschefen ikke lod sig ryste men var loyal over for sine ansatte, uanset etnisk baggrund.

Det var ligeledes opløftende at læse chefredaktør Axel Præstmarks lederartikel, hvor han klart og tydeligt udtrykker avisens holdning til at imødegå det menneskesyn, som den omtalte Føtex-kunde repræsenterer.

Vi skulle helst være kommet længere med integration i Danmark. Kort og godt, vi skal alle opføre os ordentligt. Alt andet burde være udansk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Slut med splittelse og så videre

Læserbrev: Kære Axel Præstmark. Din leder i tirsdagens udgave mangler noget –men nu gætter jeg lidt. Du har haft en god snak med de borgerlige før budgetforhandlingerne, og noget skal ud til befolkningen inden. Sammenholdet, skriver du, kunne eksempelvis være sammen med Venstre, Konservative og DF. Enig, men det kunne da også være sammen med SF – og/eller Radikale. Det kan blive svært med listerne, men sådan har det jo altid været i Randers. Men prøve? Og så går du langt ind i forhandlingerne og oplyser – næsten – at hvis der kommer en mindre skattestigning, kan man ikke samle 26 ud af 31 byrådsmedlemmer. Hmm ... Hvor ved du det fra? Hvis der er et flertal for en mindre skattestigning for at forbedre forholdene for blandt andet de ældre (rengøring kun hver tredje uge og så videre), så giver det mening at gøre dette. Det har DF dog trods alt ikke afvist tidligere, hvis det gav mening. Med hensyn til, om der er en kreds omkring mig – eller jeg, der er en del af en anden kreds af socialdemokrater – det må du gerne gætte på – men det har ingen betydning ved budgetforhandlingerne. Socialdemokratiets partiregler siger, at to ting skal der være fælles fodslag omkring – det er budgetforhandling og konstituering. Hvis nogen træder ved siden af her, bedes de forlade partiet. Så det er soleklart, at Torben Hansen indadtil søger bred opbakning både i byrådsgruppe og bagland – og udadtil, når han har fundet den løsning, som han føler at kunne stå inde for, har fuld opbakning – også selv om tingene for nogen kunne ønskes anderledes. Sådan er verden også, kære Axel Præstmark. Og så synes jeg da, at vi alle skal prise, at Socialdemokratiet er så stort og rummeligt et parti, at vi tillader at bruge vores ytringsfrihed – også i politisk henseende. Det har jeg selv tidligere praktiseret – og accepteret. Det ville da være helt forfærdeligt, hvis der bare sad en flok julenisser, der nikkede til alt. Sådan bør det aldrig blive, Axel. Hverken i Socialdemokratiet eller Venstre.

Randers For abonnenter

Overboer til Burger Shack: Det skræmmer os, at der var brand igen

Annonce