Annonce
Østjylland

Royal deltagelse i racerløb med rugbrødsmotor: Prinsesse Athena debuterede i Classic Car Race for sæbekassebiler

Classic Race Aarhus startede med det traditionelle sæbekasseløb torsdag, blandt andet med deltagelse af prins Joachim og hans familie. Foto: Axel Schütt
40 hold var klar ved målstregen, da Classic Race Aarhus skød det traditionsrige sæbekasseløb i gang torsdag eftermiddag. Prins Joachim og hans familie var med ved sæbekasseløbet, hvor datteren Athena deltog for første gang.

AARHUS: Der blev heppet til den helt store guldmedalje, da de 40 hold i Classic Race Aarhus' sæbekasseløb stillede op på Strandvejen. Tribunen ved Stefans Hjemmet var helt fyldt med hujende skoleelever, der heppede på deres kammerater i løbet.

De har den seneste tid brugt timer på at bygge og pimpe de kreative sæbekassebiler, så de kunne være klar til dagens race, der blev afholdt for niende gang.

15 hold var repræsenteret i Gruppe 1, som var for børn i alderen 8 til 11 år, mens fem hold var med i Gruppe 2 for de 12 til 16-årige.

12 hold stillede op i kategorien Team Tvilling, hvor handicappede ræser med en hjælper, og så var der otte biler med i firma/familieklassen.

Annonce
Prins Joachims syv-årige datter, Athena, rullede i sin fars fodspor og deltog for første gang i Classic Race's løb for sæbekassebiler. Prins Joachim og storebror Henrik skubbede på. Foto: Axel Schütt

Prinsesse-debut

En af dem var den syvårige prinsesse Athena, der sad i sæbekassebilen, mens hendes bror, Henrik, og far, prins Joachim, agerede rugbrødsmotorer og skubbede på den sølvfarvede vogn.

Det var første gang, at prinsessen deltog i sæbekasseløbet.

- Prins Joachim har været med fra løbets år to, hvor han var 'starter', det vil sige den, der vifter med det sort-hvide flag. Efter nogle år deltog han selv med hans sønner prins Henrik og prins Felix, fortalte Poul Iversen, der står for sæbekasseløbet.

Denne gang gjorde Prinsesse Athena og kompagni det så godt, at de kom på en fjerdeplads i familiekategorien, hvor de måtte se sig overhalet af et andet 'kendis-hold', nemlig den tidligere Formel 1 og Le Mans kører, Jan Magnussen, der havde sin datter Millie ved rattet. Hun kom på en andenplads, mens Team Fuglsang kunne stille sig øverst på sejrsskamlen i familieklassen.

Kategorien Team Tvilling blev vundet af nummer 28, Sahra.

I Gruppe 1 var vinderen et privat hold, Team Holm, Stampe og Thomsen, mens Gruppe 2 blev vundet af Rudolf Steiner Vogn 2.

Fra 17. til 19. maj bliver rugbrødsmotorerne afløst af den mere brølende slags, når det egentlige Classic Race Aarhus løber af stablen. Også her er der royal deltagelse. Prins Joachim deltager selv fredag, lørdag og søndag i 65-klassen i sin flødefarvede Ford Lotus Cortina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce