Annonce
Randers

Royal glans over hingsten: Prinsesse åbner Schou-udstilling i Randers

Den Jyske Hingst på Østervold er lavet af af Helen Schou. Nu sætter Randers Kunstmuseum fokus på kunstneren med en en udstilling, der åbnes af Prinsesse Benedikte. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers Kunstmuseum sætter snart fokus på værker af Helen Schou. Museet har været vidt omkring for at skaffe værker af den kvindelige kunstner, der især skildrede ryttere og heste.

Randers: Lørdag 26. september åbner Randers Kunstmuseum udstillingen "Helen Schou - monumenternes kvinde". Det sker med royal deltagelse, idet Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte åbner udstillingen med kunstneren, der er kvinden bag "Den jyske Hingst".

Helen Schou har også lavet Rytterstatuen af Chr. X. Hingsten indtog sin plads på Østervold i 1969, mens Rytterstatuen rykkede ind på Bispetorvet i Aarhus i 1955.

Udstillingen vil omfatte et bredt udsnit af Helen Schous værker, belyst gennem en række tematiske snit: Mennesket, dyremotivet, hesten.

Annonce

Lerskulpturer på Østervold

Randers Kunstmuseum samarbejder også med andre museer i forbindelse med udstillingen.

Prinsesse Benedikte åbner udstillingen med værker af Helen Schou, som Randers Kunstmuseum præsenterer 26. septrmber. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Som en del af åbningen indtager kunstnergruppen Dirty Go Clay Band Østervold lørdag fra klokken 10-14, hvor "Den Jyske hingst" står. Med inspiration i monumentet vil de tre medlemmer Mette Maya Gregersen, Lea Nielsen og Louise Gaarmann skabe heste i ler med forbipasserende. De mange heste, der bliver til i løbet af dagen vil blive del af et stort fællesværk, der udstilles i Kunstlaboratoriet på Randers Kunstmuseum i forbindelse med udstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Giver guldrusen vinger mod midtjyske mesterskabsbejlere?

Annonce