Annonce
Randers FC

Rundt om kampen: Glædeligt gensyn og hårdt prøvede gæster

Lars Olsen førte Randers FC op i landets bedste fodboldrække og var senere med til at vinde pokalturneringen mod Esbjerg fB. Søndag står han i spidsen for vestjyderne, når de gæster Cepheus Park. Arkivfoto: Ernst van Norde
Den tidligere pokaltræner for Randers FC, Lars Olsen, står i spidserne for Esbjerg fB, når vestjyderne søndag møder Randers FC. Vestjyderne har hentet fire point i fem kampe med ham ved roret, ligger stadig næstsidst og har to vigtige spiller i karantæne. Til gengæld har de fine minder fra Cepheus Park, hvor Randers FC ellers har opbygget noget af et fort.
Annonce

Randers: Det er en af de helt store trænere i Randers FC's historie, som søndag står på sidelinjen for Esbjerg fB.

I oktober hyrede vestjyderne nemlig Lars Olsen, som var med til at vinde pokalturneringen i 2006 for Randers FC mod netop Esbjerg.

Træneren blev hentet ind fra jobbet som landstræner for Færøerne for at få styr på den synkende skude i Esbjerg, som har haft mere end svært ved at leve op til sidste sæsons 3. plads.

Søndagens modstander har blot vundet tre Superligakampe hele sæsonen, hvor de i de seneste ni opgør er blevet til én af slagsen. Det var mod den absolutte bundprop Silkeborg, hvor den tidligere Randers FC-spiller Joni Kauko kom på tavlen i 2-1-sejren.

Gæsterne kan dog trøste sig med, at statistikken er på deres side i Randers. Holdet har ikke tabt i de seneste tre besøg, hvor det er blevet til to sejre og én uafgjort, mens Randers FC slet ikke er kommet på tavlen i de opgør.

Det kom kronjyderne til gengæld i sæsonens første møde mellem klubberne, hvor de på mål af Björn Kopplin, Emil Riis og André Rømer vandt 3-0 på udebane.

I den kamp fik Rodolph Austin rødt kort. En bedrift forsvarsspilleren gentog i seneste runde mod Sønderjyske, hvilket betyder, at han ikke er med søndag. Det er Esbjergs faste midtbanespiller Jacob 'Lungi' Sørensen heller ikke på grund af karantæne.

Randers FC må kun undvære Frederik Lauenborg, som tidligt blev skiftet ud i det beskæmmende nederlag mod Silkeborg sidste weekend på grund af en hovedskade.

Det efterlader en plads på midten, som Vito Hammershøy-Mistrati må føle sig selvskrevet til. Midtbanespilleren har scoret tre mål i sine fire seneste Superliga-optrædener og er derfor stærkt medvirkende til, at Randers FC før årets sidste runde var det tredjemest scorende hold i rækken.

De er dog nødt til at lave tre kasser for at gå forbi FC Nordsjælland, som holdt målfest mod AaB fredag aften, men der er også tæt på garanti for mål på Cepheus Park.

Kun én gang i sæsonen er holdet gået fra banen uden at score på hjemmebane. Det var i nederlaget til FC København august, hvor Mathias Nielsen scorede selvmål i kampens døende minutter.

Det er i øvrigt den eneste gang i sæsonen, at kronjyderne har tabt på hjemmebane.

Esbjergs forsvarsgeneral Rodolph Austin får ikke mulighed for at revanchere sin udvisning fra Esbjergs nederlag på 3-0 til Randers FC i september. Han blev nemlig vist ud i vestjydernes seneste kamp mod Sønderjyske og har derfor karantæne søndag. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce