Annonce
Randers FC

Rundt om lokalopgøret: Vilde statistikker, farlige esser og mulig stadionrekord

Randers FC får hænderne fulde med Mustapha Bundu, når de møder AGF søndag. Offensivspilleren har været involveret i 11 mål de seneste seks kampe. Foto: Ole Nielsen.
Bliv her klogere på søndagens østjyske derby mellem Randers FC og AGF.
Annonce

Randers: Klubberne ved det, spillerne ved det og de randrusianske fans gør gladeligt opmærksom på det. Randers FC kan praktisk talt ikke tabe til AGF.

Den statistiske overhånd er ikke ny. Den kommer på banen til hver eneste kamp mellem de to lokalrivaler, men det gør det jo ikke mindre imponerende.

I de seneste ti opgør mellem storebror og lillebror har Randers FC vundet syv og spillet tre uafgjort, David Nielsen har i otte forsøg som træner aldrig vundet en Superligakamp mod Randers FC og i egen hule har Randers FC kun tabt fire gange til AGF siden klubben blev stiftet i 2003.

Bookmakerne har dog stadig århusianerne som favoritter - omend det er snævert. Det skyldes ikke mindst en imponerende stime på seks Superliga-sejre i rap.

Selvom det er tæt på, kan Randers FC ikke helt matche den præstation. Kronjyderne har vundet de fire seneste kampe i ligaen med en samlet målscore på 10-1.

Det skyldes ikke mindst Saba Lobjanidze, der har lavet fire mål i de fire kampe.

Georgieren er da også blevet nomineret til månedens spiller i Superligaen, men det er i hård konkurrence med AGF's Mustapha Bundu, som har lavet fem mål og seks assist i århusianernes sejrsstime.

Fælles for begge offensive esser er, at de er spillere, som lokker folk på stadion. Lørdag middag blev det officielt, at AGF har fyldt det udvidede udebaneafsnit på Cepheus Park. 2300 AGF-fans kommer dermed til at farve endetribunen hvid.

I Randers FC-lejren håber man, at stadionrekorden fra nyere tid på 9.143 tilskuere - sat i 2015 mod Brøndby IF i en 1-1-kamp, hvor Alexander Fischer scorede - bliver slået søndag.

Bulletinerne går på, at der lørdag eftermiddag inklusiv sæsonkort er afsat mere end 8000 billetter. Aldrig tidligere har så mange billetter været afhændet online dagen før kampstart.

De mange fremmødte tilskuere kan se frem til et næsten fuldtalligt Randers FC-mandskab. Issah Salou er fortsat ude med en skade, mens det unge trekløver Kasper Høgh, Oliver Bundgaard og Tobias Klysner heller ikke trænede med lørdag. De spillede i stedet U19-kamp mod netop AGF.

Til gengæld var Simon Graves med på lige vilkår efter sin lange skadespause.

Og så er det selvfølgelig tid til første officielle gensyn med Nicolai Poulsen i en AGF-trøje. Han var faktisk allerede tilbage på Cepheus Park i en træningskamp i sommer, hvor Frederik Lauenborg fik en advarsel for at save sin tidligere holdkammerat over.

Søndag bliver det op til dommer Michael Tykgaard at holde styr på gemytterne. Det er 26. gang, at han har en Randers FC-kamp, og han har aldrig uddelt et rødt kort til kronjyderne.

To gange tidligere har han passet fløjten i det østjyske derby. Det var i henholdsvis 2017 og 2013, hvor Randers FC vandt førstnævnte opgør 4-1, mens sidstnævnte sluttede 2-2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce