Annonce
Sport

Rutineret Cimbria-amerikaner: Fedt at have ryggen mod muren

Jerrel Williams spillede en stor kamp i Forum Horsens med 17 point på blot 17 minutter. Arkivfoto: Morten Pape

Jerrel Williams kom ind i anden halvleg mod Horsens IC i første semifinale og var tæt på at levere et stort comeback. Han tror på randrusianerne kan overraske med en finaleplads.

Randers: Semifinalerne i Basketligaens slutspil blev skudt i gang i onsdags, da Randers Cimbria var en tur i Horsens for at møde DM-favoritterne Horsens IC.

I kampens slutfase var spændingen ved at blive total, men favoritterne trak det længste strå og fik en sejr på 102-97.

Kampens spiller blev amerikanske Devon Thomas med flotte 30 point. Landsmanden Jerrel Williams gjorde også en god figur, da han kom ind i tredje periode og scorede 17 point på blot 17 minutter.

Forwarden var glad for at gøre en forskel, selvom det ikke gav en sejr i Horsens.

- Det var dejligt at gøre en god figur i en så vigtig kamp. Jeg har siddet en del på bænken i de sidste par kampe, så det var rart endelig at vise, at jeg kan præstere på det højeste niveau, siger Jerrel Williams.

Han og resten af Cimbria-holdet er i den grad underdogs i semifinaleserien mod HIC. Horsensianerne vandt grundspillet foran Bakken Bears, og randrusianerne tabte ligeledes de to indbyrdes opgør i grundspillet. Horsens-profilen Kevin Larsen har voldt randrusianerne store problemer med sin enorme fysik. Alligevel tror holdet ifølge Jerrel Williams på, at de kan overraske.

- Vi viste i kvartfinalerne, at man skal tage os seriøst, og alt kan ske i slutspillet. Det eneste, vi tænker på, er at sikre klubben et mesterskab, fortæller Jerrel Williams.

Presset er nu igen på Randers Cimbria, der også i kvartfinalerne mod Hørsholm tabte i den første kamp. Derefter fik de dog vendt serien på hovedet og sikrede semifinalepladsen med tre sejre på stribe.

- Det er ekstra fedt at spille i slutspillet, for der er et langt højere pres på os spillere. Vi spiller hele tiden med ryggen mod muren, og det er netop derfor vi spiller den her slags sportsgren, lyder det fra Jerrel Williams.

Annonce

Berejste Williams

Inden denne sæson var der stor udskiftning i Randers Cimbria.

Først og fremmest hentede klubben den tidligere skotske landstræner Erik Olson på cheftrænerposten, og dernæst tilføjede man tre amerikanske spillere i form af Kyndahl Hill, Devon Thomas og Jerrel Williams.

Sidstnævnte har været vidt omkring, siden han i 2011 var færdig med Collegebasketball i Philadelphia. Det er nemlig blevet til ophold i Israel, Schweiz, Ungarn, Luxemburg, Australien og Uruguay og nu i Randers. Den 29-årige amerikaner har været glad for tiden i Danmark.

- Jeg nyder at være her. Jeg har det rigtig godt på holdet, hvor der er en masse skønne personer. I Danmark er fodbold og håndbold større, men man kan alligevel godt mærke, at basketball vokser som sport, og det er super fedt at se så mange mennesker i hallerne. Man kan særligt mærke det, nu hvor vi er kommet til slutspillet, siger Jerrel Williams.

Semifinale nummer to mellem Randers Cimbria og Horsens IC spilles mandag aften klokken 18.15 i Arena Randers. Kampen bliver vist på TV2 Sport.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce