Annonce
Østjylland

Ryanair åbner ny rute fra Aarhus Airport

Fra 2. november kan man flyve med Ryanair fra Aarhus Airport til Letlands hovedstad, Riga, der blandt mange andre attraktioner har en gammel bydel på UNESCO's verdensarvsliste. Årsagen er de mange Art Nouveau-bygninger, karakteriseret af farverig arkitektur og krummelurer. Foto: Shutterstock
Til november kan man flyve til Letlands hovedstad, Riga, fra Aarhus Airport. Det er tredje nye Ryanair-rute fra Tirstrup.

AARHUS: Lige nu har man kun en destination at vælge imellem, hvis man vil flyve fra Aarhus Airport.

Destinationen er Danmarks hovedstad, for SAS åbnede ruten til København 11. april efter en lang corona-pause.

Takket være Ryanair vil paletten med destinationer blive udvidet i løbet af 2021. Torsdag offentliggjorde Aarhus Airport, at Ryanair åbner en rute mellem Tirstrup og Letlands hovedstad, Riga.

Annonce

Man må dog væbne sig med en vis tålmodighed. Ruten åbner 2. november med tre ugentlige eftermiddagsafgange hele året rundt. Flyet afgår fra Riga kl. 15.20 og lander i Aarhus kl. 16.00.

20 minutter senere flyver det tilbage til Riga med ankomst kl. 19.05. Flyveturen varer godt halvanden time.

Det er tredje gang på kort tid, at Aarhus Airport kan fortælle om nye Ryanair-ruter.

For nylig offentliggjorde lufthavnen, at Ryanair åbner ruter til den græske ø Korfu og den kroatiske kystby Zadar.

Kæmpe blåstempling

Begge ruter åbner fredag 2. juli og flyver frem til fredag 29. oktober.

- Det er en kæmpe blåstempling fra Ryanairs side, at de prioriterer Aarhus Airport for tredje gang og inden for kort tid med en ny, direkte rute. Det bekræfter, at de internationale flyselskaber er bevidste om det rejsepotentiale, der er i Aarhus og omegn, der faktisk også tegner sig som Jyllands største optageområde, siger Nicolai Krøyer, direktør i Aarhus Airport.

Ruten Tirstrup-Riga er, ifølge luftfarts-sitet check-in.dk, resultatet af Ryanairs beslutning om at åbne en ny base i Rigas lufthavn.

Basen betyder, at Ryanair kan betjene 30 ruter fra Riga. 16 af ruterne er nye, og en af dem er ruten til Aarhus Airport.

- På et tidspunkt, hvor andre flyselskaber reducerer deres arbejdsstyrke, er vi glade for at foretage yderligere investeringer i både vores medarbejdere og i lufthavne i hele Europa, siger Jason McGuinness, kommerciel direktør i Ryanair, til check-in.dk.

Ifølge check-in.dk har Ryanairs investering i basen i Riga en værdi på 1,23 milliarder kr. Samtidig skaber den 60 nye jobs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce