Annonce
Østjylland

Så åbnede Djurs Sommerland: - Det er lidt ligesom juleaften

Foto: Lars Rasborg
Forventningens glæde, julelys i øjnene og boblende energi lyste ud af de mange gæster, som fredag troppede op til åbningen af Djurs Sommerland. Omkring 7500 gik gennem porten og var med til at indvie sæsonen, og både gæster og medarbejdere frydede sig over, at det nu er muligt at forlyste sig igen.

Nimtofte: Vejrguderne holdt hånden over store genåbningsdagen i Nimtofte, hvor Djurs Sommerland fredag åbnede dørene for et forlystelseshungrende publikum.

Mens regnen fra morgenstunden livligt silede ned i Randers, blev vejret bare bedre og bedre på vej ud mod Djursland. Og i Djurs Sommerland brød solen akkurat frem, da avisen talte med Henrik B. Nielsen, medejer af forlystelsesparken.

- Det er bare dejligt. Og vi læser altid vejrudsigten med en god portion optimisme, siger Henrik B. Nielsen, der medgiver, at sæsonstart altid føles lidt som juleaften.

Annonce

- Og nu håber vi bare, oven på et hårdt corona-år, at vi får 110 juleaftener i træk, kommer det med et bredt smil fra ham.

Cirka 30.000 sæsonkort er der solgt på forhånd, og det er rekord i parkens tid.

Det vidner om, at rigtig mange af os er bagud på oplevelser, og glæder os som små børn til at komme i gynger og karruseller og alle mulige andre forlystelser.

Og coronapas, mundbind i aktiviteterne og afspritning skræmte ikke gæsterne væk.

Stamgæster med sæsonkort

Inden klokken blev 10, hvor publikum fik adgang, var forventningens glæde til at tage at føle på.

- Vi glæder os rigtig meget. Vi har haft sæsonkort de sidste to-tre år, og i sommerferien et år var vi her næsten hver eneste dag, lyder det fra veninderne Rebecca Mikkelsen på 16 år fra Bjerringbro og Freya på 15 år fra Tange.

De elsker rutschebanen Piraten og har en plan om at nå den mindst 20 gange i dag.

- Og vi skal være her til de lukker. Det kan da ikke betale sig at komme klokken 10 og gå hjem klokken 15. Vi skal have det hele med, siger Rebecca Mikkelsen.

Familien Koldbro fra Silkeborg med mor Bolette, far Jacob og børnene Johanne og Marius er nærmest at betegne som stamgæster. De er i Djurs Sommerland mange gange om året, og heldigvis ligger det på vejen ud til far Jacobs familie i Grenaa.

- Vi er kommet her siden Johanne var et år, og nu bliver hun fem, og Marius var med allerede, da han var seks dage gammel, siger mor Bolette. Far er mest vild med Piraten, mor med Juvelen, lille Marius glæder sig mest til turen i Den Vilde Hønsejagt, og Johanne er helt ekset  med Thors Hammer.

Klokken 10.24 møder vi igen Jacob og Johanne, der allerede på de 24 første minutter har nået netop Thors Hammer tre gange.

Annonce

Træt af test og pas

Også Noah Kirkegaard på syv år og hans mor Dinna Hein Kristensen fra Grenaa er ofte at finde i forlystelsesparken.

- Vi er her mest på min søns præmisser, men jeg kan nu også godt lide en god rutschebanetur, kommer det fra Dinna Hein Kristensen.

- Jeg elsker Djurs Sommerland, forkynder knægten, og de kan begge rigtig godt lide water coasteren.

- Men det her med test og coronapas har altså taget overhånd. Jeg er godt træt af det, siger moren og tilføjer, at hun selvfølgelig overholder reglerne for at kunne komme ind.

Mor og datter, Cathrine og Esther Schrøder fra Thorsager glæder sig helt vildt til at komme ind og få noget aktivitet fyret af. Esthers favorit er Dragekongen, som hun prøvede første gang sidste år.

- Nogle af mine venner er her også, kom det fra Esther Schrøder.

- Vi skal i hvert fald være her i tre timer, lød det fra dem, og de tilføjer, at de plejer at være i sommerlandet fem-seks gange på en sæson.

Annonce

Kø for at komme ind

Dennis Jensen har sin søn Jonathan Sørensen og dennes kammerat Jonathan Jensen med. De er kørt hertil fra Horsens og har netop fornyet deres sæsonkort.

Mens drengene glæder sig til rallybilerne, er far mest til Juvelen.

Lee Ørting Jespersen og tvillingerne Johannes og Jacob på fem år er kommet fra Hornslet:

- Vi har bare glædet os så meget. Efter at have været spærret inde længe er det bare dejligt at komme ud, lyder det fra familien.

En overgang om formiddagen var der lige lidt pres på i indgangen, og køen var nået helt ud til parkeringspladsen.

- Vi skulle sørge for, at der ikke kom alt for mange ind på forpladsen, og samtidig var der lige lidt med at nogle sæsonkort, som vi havde svært ved at få scannet. Men vi fik det hurtigt løst, og havde fokus på at få køen til at glide, lød det fra Henrik B. Nielsen.

Og da dagen næsten var omme var der gået omkring 7500 gæster gennem tælleapparatet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Landdistrikter står højt på politikernes dagsorden: Alle vil gøre noget for at fastholde den gode udvikling

Annonce