Annonce
Østjylland

Så blir' det skam jul i Mariager

Lille Patrick på bare otte måneder har ikke før oplevet julen, mens storesøster på to år, Clara-Sofie, lige er ved at fatte, hvad det drejer sig om. Børnene var med mor og far, Annika og Perter Ferslev i byen. Foto: Lars Rasborg

Julemanden tog sig tid fra gavefremstillingen til at smutte omkring Mariager for at tænde juletræet, danse med børnene og sørge for at de fik godteposer.

Tusmørket var faldet på, så lysene i træet kunne tage sig ekstra smukt ud, da selveste julemanden kom forbi for at tænde det.

Hold da op, hvor blev der sunget og danset sammen med julemanden.Foto: Lars Rasborg

Der var ellers lidt problemer med det magiske lygtetænderi, børnene og julemanden måtte tælle hele tre gange før træet tændtes.

6. B fra Mariager Skole samlede ind til lejrturen ved at sælge kager på torvet. Foto: Lars Rasborg

Det er en årelang tradition, at julemanden kommer og starter løjerne, og butikker og forretninger holder også åbent denne dag, så børnefamilierne kan fornøje sig lidt, mens de venter på den rødklædte legende.

Næh, selveste julemanden kom forbi for at tænde juletret på Mariagers torv. Foto: Lars Rasborg

Han havde i dagens anledning ladet Rudolf og rensdyrkanen blive hjemme og var i stedet hoppet på veterantoget og haft en rigtig god tur, ledsaget af en masse børn.

Selv om der var mange mennesker i byen, så havde det været lidt sløjt med handelen.

Hos boghandler Elly Ranch havde der ikke været mange på besøg.

»Lidt har der været, men ikke så godt som sidste år, hvor salget egentlig var okay. Men vi er selvfølgelig med igen næste år,« lød det fra Elly Ranch.

Hos butikken Diva havde bestyrer Ella Marie Berggren Jespersen haft lidt gang i salget.

»Det kunne godt have været bedre, nu har vi jo åbent hver søndag i forvejen, så jeg vil sige, at det har været lidt bedre end en normal søndag. Men i dag har vi jo åbnet butikken med velgørenhed inde ved siden af, og der var kø før åbningen, så det er gået rigtig godt,« lød det fra butik Diva.

Og i velgørenhgedsbutikken, der bugnede af loppevarer, julestads, gløgg og æbleskiver, var der masser af folk. Og her var der, lige inden julemanden kom forbi, solgt for næsten et par tusinde kroner, kunne formanden for Enggårdens Venner, Ruth Domino, fortælle.

»Det er gået rigtig godt, og vi fortsætter med at sælge hver lørdag og søndag frem til jul,« sagde Ruth Domino, der tilføjede at pengene går til Enggårdens ti års jubilæum til næste år. Enggården er et bosted for udviklingshæmmede.

Hos smykkeforretningen Helga Winther havde Lene Thornquist tjansen bag disken. Hun havde haft en masse kunder, der blot kiggede.

»Ja, der har været mange osere. Men det kan jo være pottntielle kunder, der kigger efter noget at skrive på ønskesedlen. Flere tog billeder af varerne, som de så kan lægge ved, så de er sikre på at få det helt rigtige,« fortalte Lene Thornquist, der samtidig havde godt udsyn til torvet og juletræet.

Og da tiden var inde og julemanden kom, blev der sunget sange og danset omkring det store træ. Julemanden har i øvrigt fået sig en ny residens, en julehytte, nær juletræet. Her vil han trone en gang imellem, når han har tid.

Mette Bay Velling, der tog imod julemanden og fik indviet byens nye lydanlæg med skiftende held undervejs, kunne også fortælle, at der bag det gamle rådhus' dør ville være en levende kalender. Døren fungerer som en låge i kalenderen på hverdage klokken 16.30 og i wekenden klokken 11, og så vil der komme en overraskelse ud.

Da træet var tændt, blev det tid til at købe kager, gløgg, sydesalt med mere, og så blev der en meget, meget lang kø til julemandens hytte, hvorfra der blev uddelt godteposer.

Et styk pr. barn med lidt frugt og lidt til den søde tand.

I år var der pakket 400, så mon ikke der var nok til alle? Det håber vi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce