Annonce
Randers

Så du dem? 700 bikere satte fokus på syge børn foran Randers Regnskov

Flere forbipasserende kiggede lige en ekstra gang, da der lørdag eftermiddag pludselig var et stort opbud af motorcykler ved Randers Regnskov. Foto: Martin Madsen

Et større antal motorcyklister var blevet mobiliseret, da der lørdag eftermiddag blev gjort opmærksom på syge børns vilkår.

Randers: Lørdag eftermiddag var tæt på 700 motorcyklister med til at sætte fokus på børn med cystisk fibrose, da de kørte i kortege fra Skejby Sygehus og endte foran Randers Regnskov.

Undervejs var der taler fra blandt andet sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), regionrådsformand Anders Kühnau (S) og entertainer Lotte Heise.

Trine Mygind Sørensen fra Randers er selv mor til et barn med cystisk fibrose - tre-årige Ingrid Liv, og hun er særdeles tilfreds med lørdagens happening.

- Det er gået over al forventning. Stemningen var bare glad, og folk var i godt humør og havde en sjov dag, og vi er simpelthen så taknemmelige for den store opbakning, vi har fået fra Hit The Road MC, som har gjort et kæmpe stykke arbejde for børnene, siger hun.

Her bliver der gjort holdt på strækningen mellem Aarhus og Randers. Foto: Ole Poulsen
Annonce

Vigtig medicin

Trine Mygind Sørensen fik selv mulighed for at tale med Ellen Trane Nørby på tomandshånd, og her gjorde hun et ihærdigt forsøg for at få sundhedsministeren til at hjælpe med billigere medicin og genindføring af psykologbistand til patienter med cystisk fibrose.

Den ønskede medicin er med til at forbedre børnenes livskvalitet, især hvis behandlingen begynder tidligt. Desværre er behandlingen bekostelig, og derfor er den ifølge Trine Mygind Sørensen ikke en mulighed fra det danske sundhedsvæsen, førend børnene for alvor bliver dårlige. Og så er det alt for sent, mener hun.

- Så vi føler, at de lidt blev bombarderet med, at nu skal der altså penge på bordet, så de her børn kan få den medicin, som de har behov for, siger Trine Mygind Sørensen om mødet med beslutningstagerne, hvor også datteren Ingrid Liv var med og havde en god dag i selskab med de hjertevarme bikere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Stop for eksport af levende dyr

Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce