Annonce
Randers

Så er den fremtidige adresse for to ambulanceberedskaber i Randers på plads: Flytter ind i tidligere møbelfabrik

Dele af det tidligere Hansen Møbler bliver nu indrettet som Region Midtjyllands nye ambulance-station i Randers. Foto: Region Midtjylland
De to randrusianske ambulanceberedskaber, som det tidligere er blevet besluttet skal flytte til syd for åen/fjorden, vil få base i dele af det bygningskompleks på Århusvej, der engang rummede Hansen Møbler.

Randers: To af Randers' fire ambulanceberedskaber vil fra 1. december i år få base i dele af det tidligere Hansen Møbler på Ribevej. I dag har alle fire beredskaber base på Falck-stationen på Hadsundvej, hvorfra også de to øvrige ambulancer flyttes til en ny base, nemlig Regionshospitalet Randers.

Som tidligere omtalt har det midtjyske regionsråd besluttet, at Region Midtjylland fremover selv skal drive 60 procent af ambulancetjenesterne i regionen, mens Falck skal stå for de resterende 40 procent.

Fire regionsambulancer

I Randers indebærer den beslutning, at samtlige fire ambulanceberedskaber fra 1. december i år bliver drevet af regionen.

Allerede i efteråret 2019 besluttede regionsrådet at flytte den ene af de randersbaserede ambulancer til det sydlige Randers. Det skete for at sikre hurtigere responstider. Siden har nye analyser imidlertid vist, at man kan opnå endnu bedre effekt ved at flytte to ambulancer syd for Gudenå.


Med i alt 900 kvadratmeter bliver det områdets største base. Det er aftalt, at regionen overtager lejemålet 1. november, og fra 1. december vil de to regions-ambulancer køre ud derfra.

Mads Willumsen, specialkonsulent, præhospitalet, Region Midtjylland


Nu har man så også - i det tidligere Hansen Møbler på adressen Ribevej 3 - fundet den fremtidige adresse for "Ambulancebase Randers Syd".

Der er foreløbig indgået en 10-årig lejeaftale med bygningens ejer Jens Nielsen, som nu går i gang med en større ombygning af stedet. Blandt andet bliver der indrettet garageanlæg til dels de to ambulance, dels to køretøjer til liggende sygetransport, ligesom der indrettes plads til en række reservekøretøjer.

Annonce

Overtager 1. november

- Med sine i alt 900 kvadratmeter bliver det områdets største base. Det er aftalt, at regionen overtager lejemålet 1. november, og fra 1. december vil de to regions-ambulancer køre ud derfra, siger specialkonsulent Mads Willumsen fra præhospitalet Region Midtjylland.

Udover garageanlægget indrettes både kontor- og undervisningslokaler samt mandskabsrum.

De to øvrige ambulancer får som nævnt base på Regionshospitalet Randers.

Udover de fire ambulanceberedskaber er der i Randers en akutlægebil samt fire enheder til liggende/hvilende sygetransport. To af de sidstnævnte bliver hjemmehørende i den ny ambulancebase Randers Syd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce