Annonce
Randers

Så er det afgjort trods politisk strid om lokalplan: Helleanlæg på Birke Alle i Spentrup i stedet for tunnel

Der er plads til mange nye huse i udstykningerne i Spentrup, der nu forbindes med det centrale Spentrup via et helleanlæg på Birke Alle.  Politikerne håber på, at helleanlægget vil sætte gang i udbygningen af området. Oprindelig var det planen, at der skulle laves en tunnel under vejen til de bløde trafikanter. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Scanpix
Selv om der ifølge lokalplanen skal laves tunnel under Birke Alle, for at forbinde nyt boligområde med det centrale Spentrup, så har flertallet i byrådet valgt i stedet at lave et helleanlæg på den trafikerede vej.
Annonce

Spentrup: Et flertal i byrådet i Randers har på byrådsmødet mandag besluttet, at der skal laves et helleanlæg på Birke Alle i Spentrup. Det er tredje gang, sagen behandles i byrådet, og et mindretal ønskede, at sagen endnu engang skulle sendes til ny behandling i udvalget, inden en endelig beslutning.

I følge lokalplanen for boligområdet ved Høgshøj i Spentrup skal der laves en gang- og stitunnel under Birke Alle, så stierne i det nye boligområde kan forbindes med stisystemet i Spentrup - til blandt andet Blicherskolen.

Men i stedet skal der nu etableres en krydsningshelle med tilhørende støjsluser ud for boligområdet på Bisagervej. Det mente Jens Peter Hansen (V) ikke er rimeligt.

Annonce

Det er uanstændigt

- Det er cirka syv år siden, at 19 af os var med til at vedtage lokalplanen for området nord for Birke Alle. Nogle af os var i i tvivl: Er det klogt at lave byudvikling på en anden side af en omfartsvej? Derfor blev der angivet en cykel- og gangtunnel i lokalplanen. Mennesker har købt grunde, fordi der er angivet en underføring, så børnene kan komme trygt over til Spentrup. Nu kommer der forslag om krydsningshelle. Men det er ikke det vi har stillet folk i udsigt i lokalplanen, så det er uanstændigt. Jeg foreslår en omvendt licitation, hvor tilbudsgivere kan komme med bud på en underføring, sagde Jens Peter Hansen.


Det er en svær sag hvor vi ikke alle sammen føler os klædt på til at træffe den rigtige beslutning.

Rosa Lykke Yde


- Man skal vel overholde en lokalplan, ellers ved borgere ikke hvad de kan forholde sig til. En tunnelløsning vil, som jeg forstår det, være en omvej. Skal man gå en omvej, så tvivler jeg på at en tunnel vil blive brugt, sagde Pia Moldt (S). Hun undlod at stemme i sagen.

Sagen har flere gange været behandlet i miljø- og teknikudvalget, hvor rådgivningsfirmaet Cowi har vurderet, at der skal laves en lang hestesko-formet løsning, hvis der skal laves en underføring.

Men det er ikke nødvendigt, påpegede Jens Peter Hansen. Og netop usikkerheden om beregningerne betød, at flere byrådsmedlemmer gerne så sagen sendt tilbage til udvalget endnu en gang.

Annonce

Knap en million kroner

- Det er en svær sag, hvor vi ikke alle sammen føler os klædt på til at træffe den rigtige beslutning, sagde Rosa Lykke Yde (SF).

- Jens Peter Hansen er kommet med godt forslag om omvendt licitation til 3,5 millioner kroner, sagde Bjarne Overmark (BL).

Et flertal valgte dog at følge indstillingen fra forvaltningen om at lave et helleanlæg, og samtidig skilte med nedsat fart.

Forvaltningen har vurderet, at en krydsningshelle på stedet vil være fuld forsvarlig i forhold til den trafikmængde og hastighed, som findes på stedet.

Det vil koste cirka 900.000 kroner at lave en krydsningshelle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Mand fremstilles for voldtægt

Randers

Butikkerne bugner af nye og gamle varer - kundernes valg får stor betydning for fremtiden

Annonce