Annonce
Randers

Så er det afgjort trods politisk strid om lokalplan: Helleanlæg på Birke Alle i Spentrup i stedet for tunnel

Der er plads til mange nye huse i udstykningerne i Spentrup, der nu forbindes med det centrale Spentrup via et helleanlæg på Birke Alle.  Politikerne håber på, at helleanlægget vil sætte gang i udbygningen af området. Oprindelig var det planen, at der skulle laves en tunnel under vejen til de bløde trafikanter. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Scanpix
Selv om der ifølge lokalplanen skal laves tunnel under Birke Alle, for at forbinde nyt boligområde med det centrale Spentrup, så har flertallet i byrådet valgt i stedet at lave et helleanlæg på den trafikerede vej.

Spentrup: Et flertal i byrådet i Randers har på byrådsmødet mandag besluttet, at der skal laves et helleanlæg på Birke Alle i Spentrup. Det er tredje gang, sagen behandles i byrådet, og et mindretal ønskede, at sagen endnu engang skulle sendes til ny behandling i udvalget, inden en endelig beslutning.

I følge lokalplanen for boligområdet ved Høgshøj i Spentrup skal der laves en gang- og stitunnel under Birke Alle, så stierne i det nye boligområde kan forbindes med stisystemet i Spentrup - til blandt andet Blicherskolen.

Men i stedet skal der nu etableres en krydsningshelle med tilhørende støjsluser ud for boligområdet på Bisagervej. Det mente Jens Peter Hansen (V) ikke er rimeligt.

Annonce

Det er uanstændigt

- Det er cirka syv år siden, at 19 af os var med til at vedtage lokalplanen for området nord for Birke Alle. Nogle af os var i i tvivl: Er det klogt at lave byudvikling på en anden side af en omfartsvej? Derfor blev der angivet en cykel- og gangtunnel i lokalplanen. Mennesker har købt grunde, fordi der er angivet en underføring, så børnene kan komme trygt over til Spentrup. Nu kommer der forslag om krydsningshelle. Men det er ikke det vi har stillet folk i udsigt i lokalplanen, så det er uanstændigt. Jeg foreslår en omvendt licitation, hvor tilbudsgivere kan komme med bud på en underføring, sagde Jens Peter Hansen.


Det er en svær sag hvor vi ikke alle sammen føler os klædt på til at træffe den rigtige beslutning.

Rosa Lykke Yde


- Man skal vel overholde en lokalplan, ellers ved borgere ikke hvad de kan forholde sig til. En tunnelløsning vil, som jeg forstår det, være en omvej. Skal man gå en omvej, så tvivler jeg på at en tunnel vil blive brugt, sagde Pia Moldt (S). Hun undlod at stemme i sagen.

Sagen har flere gange været behandlet i miljø- og teknikudvalget, hvor rådgivningsfirmaet Cowi har vurderet, at der skal laves en lang hestesko-formet løsning, hvis der skal laves en underføring.

Men det er ikke nødvendigt, påpegede Jens Peter Hansen. Og netop usikkerheden om beregningerne betød, at flere byrådsmedlemmer gerne så sagen sendt tilbage til udvalget endnu en gang.

Annonce

Knap en million kroner

- Det er en svær sag, hvor vi ikke alle sammen føler os klædt på til at træffe den rigtige beslutning, sagde Rosa Lykke Yde (SF).

- Jens Peter Hansen er kommet med godt forslag om omvendt licitation til 3,5 millioner kroner, sagde Bjarne Overmark (BL).

Et flertal valgte dog at følge indstillingen fra forvaltningen om at lave et helleanlæg, og samtidig skilte med nedsat fart.

Forvaltningen har vurderet, at en krydsningshelle på stedet vil være fuld forsvarlig i forhold til den trafikmængde og hastighed, som findes på stedet.

Det vil koste cirka 900.000 kroner at lave en krydsningshelle.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Invitation til tredje vaccinestik er på vej til 375.000 borgere

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce