Annonce
Østjylland

Så er det ganske vist: Pengene bliver i psykiatrien

Efter onsdagens møde i regionsrådet står det nu helt klart, at de uforbrugte midler til psykiatrien, forbliver i psykiatrien til anvendelse det kommende år. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Et samlet regionsråd nikkede onsdag ja til, at penge øremærket psykiatrien, som ikke har fundet anvendelse i 2019, skal blive i psykiatrien og bruges der i de kommende år.
Annonce

Regionen: Om der var tale om misforståelser, for vage formuleringer eller om forskellige måder at tolke teksten i en indstilling på, blev der ikke opnået fuld enighed om.

Til gengæld var alle glade og der var fuld opbakning til en nyformuleret indstilling om, at uforbrugte penge, som var øremærket forskellige formål i psykiatrien i 2019, også bliver i psykiatrien.

Det står klart efter onsdagens regionsrådsmøde.

I alt drejer det sig om 33 millioner kroner, som var bevilget til blandt andet nye psykiatriske sengepladser og til udgående teams inden for børn- og ungepsykiatrien, men som endnu ikke havde fundet anvendelse i 2019. Efter en indstilling fra psykiatri- og socialudvalget om, hvad pengene skulle bruges til, frygtede Psykiatri-Listens Mikkel Rasmussen, at pengene ville havne i regionens store fælleskasse og nogle af dem måske blive brugt som del af finansieringen af det nødvendige nybyggeri i forbindelse med oprettelsen af 12 nye sengepladser i Horsens. I stedet for at indgå i driften af psykiatrien.

På det efterfølgende møde i forretningsudvalget blev indstillingens ordlyd på foranledning af regionsrådsformand Anders Kühnau (S) imidlertid strammet op, så det stod helt klart, at samtlige uforbrugte midler skal blive i psykiatrien, og at de skal bruges på drift og ikke på anlæg. Kühnau mente, at Mikkel Rasmussen og andre måtte have misforstået hensigten med psykiatri- og socialudvalget indstilling, for hensigten havde hele tiden været, at pengene skulle komme regionens psykiatriske patienter til gode.

Og det var denne, mere præcise indstilling, som et samlet regionsråd nikkede ja til onsdag. Dog først efter endnu en mindre debat om, hvorvidt nogen havde misforstået noget, eller om den første indstilling rent faktisk havde haft et andet budskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce