Annonce
Randers

Så er kommunens nye førstemand fundet

Så er der ankommet en ny førstemand til Laksetorvet i Randers. 51-årige Jesper Kaas Schmidt er den nye kommunaldirektør. Foto: Lars Rasborg

Ni havde søgt stillingen som kommunaldirektør, som nogle nok vil kalde øretævernes holdeplads. Men det skræmmer ikke den nye mand på posten, der betegner sig selv som ydmyg, udadvendt og meget åben.

Randers: Så er den nye kommunaldirektør for Randers Kommune fundet. Ud af et ansøgerfelt på ni blev der enstemmigt peget på den 51-årige Jesper Kaas Schmidt, der bor i byen. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Norddjurs Kommune og efterfølger i Randers Hans Nikolaisen, der sagde sit job op som førstemand for embedsmandsværket i september 2016.

Jesper Kaas Schmidt mødte op på Laksetorvet onsdag aften, efter at der på et lukket, ekstraordinært byrådsmøde var taget beslutning om at vælge ham.

Der var champagne, kransekager og klapsalver til den nye kommunaldirektør, som var rundt for at give hånd til samtlige byrådsmedlemmer.

Annonce
Der skåles i champagne for den nye kommunaldirektør, Jesper Kaas Schmidt. Til venstre er det Erik Mouritsen, der har været konstitueret som kommunaldirektør og til højre ses borgmester Claus Omann Jensen (V). Foto: Lars Rasborg

Med til fodbold på fredag

- Jeg er utrolig glad for, at I valgte mig. Tusind tak til alle for at vise mig den her tillid. Jeg glæder mig meget til at være med til at løfte Randers, hvor jeg har boet siden 1995. Og jeg glæder mig meget til at betjene hele byrådet og til at møde medarbejderne, der jo er kernen i en kommune, lød det fra den nye mand.

- Velkommen, lød det fra borgmester Claus Omann Jensen (V), der forventer sig en hel del af den nye mand, og som på stående fod inviterede ham med til fodbold på fredag.

Jesper Kaas Schmidt vil ikke revolutionere det hele, men vil gerne lige se, hvor han er landet:

- Jeg er ikke sådan en, der kommer og laver alt om. Jeg har mine holdninger og værdier, og nu skal jeg lige se, hvordan det hele passer sammen. Jeg er en åben, udadvendt person, der er meget kommunikativ, og jeg har altid haft den holdning, at når pressen spørger til en sag, så er der ikke noget, der hedder 'ingen kommentarer'. Man kan altid sige noget, i det mindste principielt, om en sag, siger han.

Boet her i 22 år

Han har været kommunaldirektør i 11 år, først i Hinnerup, siden i Norddjurs Kommune.

At der var otte andre, der søgte, mener han er et udtryk for, at stillingen var attraktiv, selv om Randers Kommune har kæmpet med sit image med flere dårlige kommunale sager og med en hadsk tone byrådsmedlemmerne imellem.

- Men det er ikke noget, jeg har forholdt mig til. Jeg er fra Randers, jeg bor her, og jeg kender til de mange, mange gode sager, der også er. At byrådspolitikere er uenige, er der ikke noget nyt i. Sådan er det, og jeg synes også, at tonen er blevet skarpere de senere år i Norddjurs. Men jeg er her for at servicere alle, og så tager vi den derfra, siger den 51-årige, der er kendt for at være en flink fyr, der gerne vil gøre det godt for alle.

Han har de seneste fire år været formand for KD-Net, der er et netværk for de 19 kommunaldirektører i Region Midtjylland. Derudover sidder han i en række nationale netværk.

Jesper Kaas Schmidt er oprindeligt fra Hanstholm, men har flyttet en del rundt og blandt andet boet i Aarhus, hvor hans far var direktør på havnen. Men han har også boet i Esbjerg og Tønder, før han kom til Randers. Her har han nu boet de seneste 22 år. Han er gift med Rikke, der er OR tandplejer i Sundhedshuset og sammen har de tre sønner, Magnus på 24 år, Viktor på 21 år og Oskar på 14 år. Husstanden består også af hunden Freja, som er en flittig ledsager, når Jesper Kaas Schmidt går tur i omegnen af Hans Grams Vej i Hornbæk, hvor familien bor. Den nye kommunaldirektør løbetræner og spiller også golf, når tiden tillader det.

Han begynder 1. april, og dermed aflaster han Erik Mouritsen, direktør for sundhed, kultur og omsorg, der for tredje gang har siddet bag roret som konstitueret kommunaldirektør.

- Jeg har kendt Jesper i snart 30 år, og han har lovet mig, at den her tredje gang skulle være lykkens gang. At jeg ikke længere behøver at være konstitueret, så længe har han tænkt sig at blive her, lød det fra Erik 'Mou' Mouritsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers

Tidligere Randers-chef tiltalt for kreditkortsvindel

Annonce