Annonce
Randers

Næsten enigt byråd: En række nye initiativer skal rette op på problemerne på Huset Nyvang

Politikerne står - næsten - sammen om en handleplan, der skal give Huset Nyvang en ny start. Der er fokus på fagligheden, ledelse og tilstrækkelige ressourcer. Arkivfoto: Annelene Petersen
Nu skal det være! Politikerne i Randers Byråd vil ansætte flere, skabe mere synlig ledelse og gå i tættere dialog med de pårørende. Målet er, at beboerne på Huset Nyvang får en god og værdig ældrepleje.

Randers: På et ekstraordinært byrådsmøde onsdag eftermiddag vedtog politikerne i Randers en handleplan for Huset Nyvang. Målet er, at plejecentret, der har særligt fokus på borgere med demenssygdomme, får skabt et tilbud, hvor beboerne får god kvalitet i plejen.

Redskaberne er blandt andet, at der skal ansættes yderligere 12 medarbejdere i løbet af de kommende to år. Det kan være både social- og sundhedshjælpere eller -assistenter, sygeplejersker eller personale med pædagogisk uddannelse eller baggrund.

Desuden styrkes ledelsen med blandt andet en ekstra assisterende leder, og der sættes fokus på tættere samarbejde med de pårørende.

Annonce

Fra alle sider af byrådssalen lød der stor ros. Dels til kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, der har lavet planen og fortsat vil stå i spidsen for arbejdet med at implementere den. Desuden til politikerne, der har haft et godt og konstruktivt samarbejde omkring at komme i mål med en plan for Huset Nyvang.

- Jeg synes, det har været en god proces. Man har forsøgt at nå hinanden, og der er blevet lyttet til den kritik, der er kommet. Men vi bakker ikke op om hele planen, sagde Kasper Fuhr Christensen (VL).

Et skønmaleri

- De mennesker, som i de sidste to år har haft ansvaret for at rette op på forholdene, skal fortsætte med at stå i spidsen også for denne plan, som er den seneste af en række handlingsplaner for Nyvang. Vi kan desværre ikke tro på, at det er optimalt, at det er det samme ledelsesmæssige hold, der skal stå i spidsen for det. De har i alt for høj grad malet et skønmaleri af forholdene på Nyvang, understregede han.


For første gang fornemmer jeg håb for, at Huset Nyvang har en chance for at blive et sted, hvor vi tilbyder borgere så høj en kvalitet og faglighed, at vi kan være os selv bekendt.

Rosa Lykke Yde


Han blev bakket op af Beboerlisten og Enhedslisten, der også ønskede, at Fatma Cetinkaya (S), der er formand for omsorgsudvalget, samt ledelsen af Huset Nyvang skiftes ud.

- Jeg har svært ved at tro, at ledelsen kan bringe skuden på ret køl. Og den politiske ledelse har et medansvar, sagde Bjarne Overmark (BL).

Annonce

Værn om værdigheden

De øvrige partier står helt og fuldt bag planen.

- Det er et skridt i den rigtige retning. Ledelsen skal gå forrest i forhold til at ændre kulturen. Vi vil følge udviklingen og forbeholder os ret til at råbe vagt i gevær, hvis der kommer nye oplysninger frem, sagde Christian Brøns (V).

- Vi har alle en interesse i, at det skal lykkes at komme i mål med at være den enhed, som det var meningen. Alt i alt er drømmen og visionen, at Huset Nyvang er og skal være et sted, der er godt og trygt for alle. Vi skal værne om værdigheden. Vi har alle sammen stort arbejde foran os, men jeg er optimist. Mit håb er, at der nu kommer arbejdsro med handleplanen og de mange andre tiltag, der er sat i gang, sagde Fatma Cetinkaya.

Annonce

Millionbeløb på bordet

Venstres Louise Høeg, der også er medlem af omsorgsudvalget, påpegede, at det er godt, at udvalget nu hvert kvartal får en opgørelse over klager, så der hurtigt kan reageres, hvis der viser sig en tendens.

- For første gang fornemmer jeg håb for, at Huset Nyvang har en chance for at blive et sted, hvor vi tilbyder borgere så høj en kvalitet og faglighed, at vi kan være os selv bekendt. Vi skulle have sat ind langt tidligere, men det er nemt at være bagklog, sagde Rosa Lykke Yde (SF).

Handleplanen for Nyvang

Den handleplan, som byrådet har vedtaget for Huset Nyvang, betyder blandt andet, at der skal ansættes yderligere 12 i de kommende to år.

Medarbejderne skal i videst mulige omfang have demensfaglig viden og erfaring samt relevant uddannelse.

Ledelsen på Huset Nyvang skal styrkes, med fokus på vilkår, rammer og redskaber. Ledelsen vurderes kompetent til opgaven.

Ledelsen udvides med en yderligere assisterende plejecenterleder, så der vil være 2 og en plejecenterleder. Udgiften er årlig på kr. 600.000 kr. som i første omgang afsættes i 2 år.

Fokus skal være på arbejdet med samtaleformen, styrke samarbejde med de pårørende m.v.

- Vi smider et millionbeløb på bordet, det er den pris, vi skal betale. Det har beboere og pårørende og også personalet krav på. Ordentligt arbejdsmiljø kræver tilstrækkelige ressourcer. Ting tager tid, og det kommer de positive effekter af denne plan også til at gøre. Nu må vi give Huset Nyvang ro til at få planen ført ud i livet, sagde Mogens Nyholm (R).

Annonce

Vil I ikke nok blive?

- Der skal ikke være flere søforklaringer og udenomssnak. DF havde ønsket et hårdere opgør med dele af den nuværende struktur, men planen er landet et sted, hvor vi kan se en fremtid for Huset Nyvang og de pårørende og beboerne, som det hele drejer sig om, sagde Frank Nørgaard.

Konservative Daniel Madié kaldte det en velovervejet plan og roste ligesom mange af de andre politikere den handleplan, der nu skal følges tæt af en styregruppe.

Der ansættes mere personale til Huset Nyvang. Tre ekstra til hvert hus i løbet af de kommende to år. Arkivfoto: Annelene Petersen

Rosa Lykke Yde kom med en appel til de medarbejdere, der i dag arbejder på Huset Nyvang:

- Jer, som gør det godt og har været igennem en svær proces. Vil I ikke nok blive og hjælpe os igennem den kommende svære periode. Nu kommer der flere kolleger til jer.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Invitation til tredje vaccinestik er på vej til 375.000 borgere

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce