Annonce
Randers

Så lykkedes det: Ny direktør på plads i Randers

Helene Bækmark er ny direktør for Social og Arbejdsmarked i Randers. Ansættelsen blev godkendt på et ekstraordinært byrådsmøde mandag eftermiddag. Pressefoto
Helene Bækmark, der kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, skal stå i spidsen for Social og Arbejdsmarked i Randers.
Annonce

Randers: Så lykkedes det.

Randers Kommune har netop ansat 53-årige Helene Bækmark som direktør for Social og Arbejdsmarked. Hun tiltræder 1. november og glæder sig til at bidrage til udviklingen i Randers Kommune.

Helene Bækmark er uddannet cand.jur og efteruddannet på blandt andet Harvard Universitys John F. Kennedy School of Government samt INSEAD.

Hun kommer med stærk erfaring som direktør for områder som ældre og handicap i Odense Kommune og social, sundhed og arbejdsmarked i Fredericia Kommune og senest som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce

Lang erfaring

- Vi glæder os til, at Helene Bækmark kommer til Randers Kommune. Vi får en direktør, der er stærk på strategi, udvikling og implementering, og som har lang erfaring i at betjene byråd og politiske udvalg samtidig med, at hun har en dyb faglig forståelse og viden inden for både social- og arbejdsmarkedsområdet. Det er væsentlige erfaringer på et område, hvor der ofte sker ændringer og reformer. Samtidig er Helene Bækmark en direktør, der forstår at understøtte sin organisation med retning og udvikling for den enkelte, siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune i en pressemeddelelse.


Jeg kender Randers som en af landets største kommuner, og jeg glæder mig til at indgå i arbejdet med at præge udviklingen af vores samlede velfærdssamfund.

Helene Bækmark


Helene Bækmark har i 10 år siddet i KLs direktørgruppe på social- og sundhedsområdet og arbejdet med politiske oplæg inden for social-, ældre-, og sundhedsområdet samt beskæftigelse og borgerservice.

Annonce

Bred erfaring

Af skiftende regeringer har hun også været udpeget til kommissioner, der blandt andet førte til en ændring af Servicelovens  paragraf 83a om rehabiliteringsforløb og førte til lovgivning om sammenhæng i sagsbehandlingen inden for komplekse borgerforløb. Samtidig har Helene Bækmark bidraget til en række bøger om offentlig ledelse.

- Jeg glæder mig meget til at begynde som direktør for Social og Arbejdsmarked. Jeg kender Randers som en af landets største kommuner, og jeg glæder mig til at indgå i arbejdet med at præge udviklingen af vores samlede velfærdssamfund. Men lige nu og her glæder jeg mig allermest til at hilse på mine nye kollegaer; medarbejdere, ledere og chefer og ikke mindst byrådet, siger Helene Bækmark.

- Og jeg glæder mig til at lære Randers at kende, jeg er allerede begyndt. I weekenden var min familie og jeg på tur, hvor vi blandt andet var med Udbyhøj kabelfærge og besøgte Udbyneders smukke kirke.

Privat bor Helene Bækmark i Viby ved Aarhus sammen med sin mand og to børn på 20 og 17 år. Fritiden bliver brugt på familiens sportsinteresser samt på at vandre, løbe og en særlig interesse for engelsk middelalder.

Annonce

Lang vej

Vejen til ansættelse af en ny direktør for Social og Arbejdsmarked i Randers Kommune har været usædvanlig lang og besværlig. Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt har tidligere udtalt til avisen, at han aldrig har været med til noget lignende.

Steinar Eggen Kristensen forlod sit job som direktør for Social og Arbejdsmarked i februar for at tiltræde en ny stilling som kommunaldirektør i Hedensted Kommune. På sædvanlig vis blev stillingen som direktør for Social og Arbejdsmarked slået op.

16 søgte stillingen, og fire kom til samtale i marts. En femte valgte at trække sin ansøgning i stedet for at møde op til samtale, men blev kontaktet af Randers Kommune med en opfordring til at komme alligevel. Det gjorde hun og blev derefter som den eneste sendt videre til anden og sidste runde. Hvorefter hun sprang endegyldigt fra.

Så blev bestræbelserne på at finde en ny direktør sat på pause til efter sommerferien. I august blev stillingen endnu engang slået op, og er altså nu besat.

Snart skal Randers Kommune i gang med at slå endnu en direktørstilling op. Erik Mouritsen stopper nemlig til næste år som direktør for Omsorg, Kultur og Sundhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce