Annonce
Læserbrev

Så røg genoptræningspladserne på Regionshospitalet Randers til Aarhus

Læserbrev: Efter en lang kamp tabte Venstre, DF og Kristendemokratene kampen for at bevare genoptræningssengene på de lokale sygehuse.

Efter en blodpropsoperation kan randrusianere i dag indlægges til genoptræning på hjemhospitalet i Randers. Sådanne patienter tåler ikke langvarige besøg, men det er vigtigt med hyppige korte besøg fra pårørende. Derfor giver det god mening at have genoptræningssenge på hjemhospitalet.

Men et flertal med Socialdemokratiet i spidsen valgte desværre at lukke genoptræningssenge rundt om i regionen, og i Randers lukker de hele afdelingen og centraliserer pladserne i Aarhus.

Vi er alle enige om, at vi gerne kører langt til højtspecialiserede operationer som eksempelvis en operation efter en hjerneblødning. Men den efterfølgende genoptræning foregår altså bedst på hjemhospitalet så tæt på pårørende som muligt.

Og flertallet centraliserer ikke engang sengene for at spare penge. For man bruger tre millioner kroner årligt på at centralisere sengene fra Randers og Horsens på AUH. Derudover skal der bruger flere millioner i anlægsudgifter.

DF, Venstre og Kristendemokraterne stemte for at bevare sengene lokalt, og selvom både hospitalsudvalget og udvalget for nære sundhed havde indstillet, at sengene ikke skulle lukkes og centraliseres, blev deres indstilling fejet af bordet af et flertal i regionsrådet.

I valgkampen skrev Socialdemokratiet i sundhedspjecer, citat: "Det er et politisk valg, om vi vil prioritere nærhed. Det vil Socialdemokratiet." citat slut.

Men nu lukker de genoptræningssenge i blandt andet Randers og centraliserer dem i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Op af ledighedssumpen, op med livskvaliteten

Det er muligt, at det kniber med samarbejdet i Randers Byråd, og at det derfor er på sin plads, at borgmester og kommunaldirektør i øjeblikket har byrådets gruppeformænd over knæet - man ser det for sig - men ser man bort fra byrådssalen, er netop samarbejde en spidskompetence her hos os. Her i Randers samarbejder konkurrerende sportsklubber om eliteoverbygningerne Randers FC, Randers HK og Randers HH. Vores kulturinstitutioner samarbejder om opsigtsvækkende begivenheder, der gang på gang sætter Randers på danmarkskortet i positiv sammenhæng. Konkurrerende erhvervsvirksomheder samarbejder. Og forleden havde vi her i avisen fornøjelsen at kunne læse om et samarbejde, hvor fagbevægelse, jobcenter, virksomheder og erhvervsskole hjælper dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i arbejde og samtidig skaffer industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, som de mangler netop nu. Samarbejdet omkring industrien er Randers i en nøddeskal. Samarbejdet løfter mennesker op af ledighedssumpen, gør dem selvforsørgende og giver dem livskvalitet. Samarbejdet nedbringer de skattefinansierede dagpenge- og kontanthjælps-omkostninger. Samarbejdet skaffer vores industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig, hvis virksomhederne skal imødekomme kundernes efterspørgsel ved produktion her i landet. Alternativet er, at kunderne i den danske industri placerer deres ordrer på virksomheder i andre lande. Det vil vi ikke risikere, og derfor er det randrusianske samarbejde overordentlig værdifuldt - for den enkelte ansatte, for den enkelte virksomhed og for hele samfundet. På forbilledlig vis kommer 80-90 procent af samtlige deltagere i industrisamarbejdet i fast arbejde efter blot et kvartal i praktik og på skole - og de fleste fortsætter og ender som industrioperatører 18 måneder senere. Nogle gange er løsninger lette og ligetil, hvis vi forstår at se dem, forstår at bruge dem, forstår at samarbejde. Det forstår vi her hos os. Det kan vi roligt fortælle om, hvis nogen skulle spørge.

Randers FC For abonnenter

Thomasberg efter nedtur i Silkeborg: Det er en enorm stor skuffelse

Østjylland For abonnenter

Grønne energitiltag på vej: Flere steder på Djursland gør klar til store solcelleparker

Annonce