Annonce
Læserbrev

Så røg genoptræningspladserne på Regionshospitalet Randers til Aarhus

Annonce

Læserbrev: Efter en lang kamp tabte Venstre, DF og Kristendemokratene kampen for at bevare genoptræningssengene på de lokale sygehuse.

Efter en blodpropsoperation kan randrusianere i dag indlægges til genoptræning på hjemhospitalet i Randers. Sådanne patienter tåler ikke langvarige besøg, men det er vigtigt med hyppige korte besøg fra pårørende. Derfor giver det god mening at have genoptræningssenge på hjemhospitalet.

Men et flertal med Socialdemokratiet i spidsen valgte desværre at lukke genoptræningssenge rundt om i regionen, og i Randers lukker de hele afdelingen og centraliserer pladserne i Aarhus.

Vi er alle enige om, at vi gerne kører langt til højtspecialiserede operationer som eksempelvis en operation efter en hjerneblødning. Men den efterfølgende genoptræning foregår altså bedst på hjemhospitalet så tæt på pårørende som muligt.

Og flertallet centraliserer ikke engang sengene for at spare penge. For man bruger tre millioner kroner årligt på at centralisere sengene fra Randers og Horsens på AUH. Derudover skal der bruger flere millioner i anlægsudgifter.

DF, Venstre og Kristendemokraterne stemte for at bevare sengene lokalt, og selvom både hospitalsudvalget og udvalget for nære sundhed havde indstillet, at sengene ikke skulle lukkes og centraliseres, blev deres indstilling fejet af bordet af et flertal i regionsrådet.

I valgkampen skrev Socialdemokratiet i sundhedspjecer, citat: "Det er et politisk valg, om vi vil prioritere nærhed. Det vil Socialdemokratiet." citat slut.

Men nu lukker de genoptræningssenge i blandt andet Randers og centraliserer dem i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce