Annonce
Østjylland

Så rige er de: 11 østjyder er blandt landets 100 rigeste

Flere århusianere er blandt landets rigeste.
11 østjyder er med på Top 100-listen over Danmarks rigeste familier og personer i 2019. Familien Holch Povlsen og Lars Larsen-familien er med i Top 4.
Annonce

ØSTJYLLAND: Pengene yngler i Østjylland.

11 østjyske familier og personer er med på Top 100-listen over landets mest velhavende, som Berlingske hvert år rangerer.

Familien Holch Povlsen, der står bag Bestseller, er igen nummer tre på listen, der toppes af Lego-familien Kirk Kristiansen.

Nedenfor kan du se de 11 østjyder, der er med på årets liste. Den fulde liste kan ses på Berlingske her.

11. Familien De Linde - 1,6 milliarder

Olav de Linde er sammen med sin bror Mogens nummer 82 på listen over landets rigeste familier. Foto: Nils Svalebøg

Mogens de Linde er chefen i koncernen, som han ejede sammen med broderen Olav de Linde, inden de splittede op. Familien er nummer 82 på listen over landets mest formuende.

Overskuddet blev i 2018 på godt 100 mio. kroner før skat. Mogens de Lindes søn, Kristoffer, gør sig også i familieforetagendet med sit eget selskab.

10. Familien Tækker - 1,9 milliard

Jørn Tækker er lige nu i gang med at bygge Nye nord for Aarhus. Arkivfoto: Jens Thaysen

Tækker-familien, der er et familieforetagende mellem Jørn Tækker og hustruen Birgitte Munk, samt deres børn er nummer 71 på Berlingskes liste og er rykket fire pladser frem efter et resultat før skat på 332 millioner kroner i det forgangne regnskabsår.

Tækkersminde var navnet på virksomheden, det hele begyndte med for 21 år siden. Salg af ejendommene i Berlin har givet koncernen ekstra muskler til arbejdet med projektet Nye.

9. Michael Holm - 1,9 milliarder

Michael Holm, CEO i Systematic, er også med i AGFs Esports-satsning og nummer 67 på listen over landets rigeste. Foto: Axel Schütt

Michael Holm stiftede for 34 år siden virksomheden Systematic, der har hovedsæde på Søren Frichs Vej i Aarhus, og som lige nu udvider med nyt hovedsæde. På landsplan er Michael Holm den 67. rigeste dansker. Han ejer virksomheden sammen med sin familie.

Systematic fik i sommer en stor ordre som leverandør af den elektroniske patientjournal til Region Nord. Alle tre jyske regioner har dermed valgt Systematic som leverandør af patientjournal.

8. Familien Lindberg 2,1 milliarder

Optiker Poul Jørn Lindberg er igen med på listen sammen med sin familie. Arkivfoto: Bjarne Lüthcke/Scanpix 2011

Danskerne vil have luksusbriller ligesom dronning Margrethe, der er fast aftager af den århusianske brillefamilies produkter.

I 2018 steg indtjeningen igen i brillekoncernen. Omsætningen var på 610 millioner kroner, og indtjeningen steg fra 115 til 125 millioner kroner. Titaniumbrillestellet skabte den internationale koncern, da Poul-Jørn Lindberg som den første så muligheden.

Det er en familieejet virksomhed, og børnene Henrik og Pernille Lindberg står for driften. Også deres børn. på Berlingske Top 100-liste figurerer Lindberg som nummer 60.

7. Ib Nymark Jensen - 3,8 milliarder

I 2011 flyttede Ib Nymark Hegelund sit selskab Imbtech og sig selv til Luganosøen i Schweiz. Foto: Iris/Scanpix

Den sky århusianer, der i dag bor i Schweiz, øger igen formuen i koncernen.

Oprindeligt bestod koncernen af en enzymvirksomhed i Lystrup, som dog blev solgt. Nu investeres der.

Blandt andet for de 150 millioner kroner, som Ib Nymark Jernsen solgte sin strøgejendom i Aarhus Midtby, hvor H&M ligger, til Bestseller-koncernen. Han er nu god for 3,8 milliarder og er nummer 35 på listen over de 100 rigeste. Sidste år var han nummer 37.

6. Thorkild Svendsen Andersen 3,9 milliarder

Thorkild Svendsen Andersen, stifter af Frode Laursen. Pressefoto: Frode Laursen

De fleste kender Frode Laursens lastbiler. Bag dem står selskabet Holtshøjen. Transportvirksomheden havde et dårligt 2018, men bevarer pladsen som nummer 32 over de formuende danske familier.

Mens indtjeningen fra lastbilerne hos Frode Laursen kørte trægt, gik det langt bedre med ejendomsaktiviteterne. Hadsten-koncernen er ejet af Thorkil Svendsen Andersen via holdingselskaber, som døtrene Luna og Mira Stæhr Andersen står bag.

5. Familien Bohnsen - 4,0 milliarder

Direktør Peter Bohnsen. Arkivfoto: Kim Haugaard

På en 29. plads på landslisten ligger århusianske Peter Bohnsen og hans familie, hvis formue er på 4 milliarder kroner. Den bygger på salget af Peter Bohnsens halvdel af rederiet Unifeeder med base i Aarhus for 12 år siden. Bohnsen fire døtre er med i de selskaber, koncernen nu koncentrerer sig om.

Især ejendomsinvesteringer i Aarhus er på programmet, og på den måde er formuen vokset med cirka 100 millioner kroner.

4. Familien Niels Aage Kjær - 5,3 milliarder

Niels Aage Kjær ejer koncernen AVK, og han og familien er god for 5,3 millarder kroner. Pressefoto

Galten-koncernen har de seneste sat flere rekorder. Familiens ventilkoncern rundede en omsætning på fem milliarder kroner - overskuddet springer også og på landsplan er AVK-familien nummer 22 på Berlingskes 2019-liste over de rigeste familier i Danmark.

Det er samme placering som sidste år. Niels Aage Kjær ejer koncernen. De fire børn, Anne Mette, Pernille, Jacob og Søren, der også alle arbejder i koncernen, er med i ejerkredsen.

3. Henrik Lind - 5,5 milliarder

Henrik Lind, tidligere ejer og CEO for Danske Commodities, har solgt virksomheden til Norske Equinor, hvilket bringer ham tre pladser frem på listen over landets rigeste. Foto: Jens Thaysen

Den energiske århusianer er strøget tre pladser frem på listen over de mest formuende danskere, så han nu er på en 20. plads. Det skyldes, at salget af hans virksomhed med hovedsæde i Jægergårdsgade, Danske Commodities, til det norske Equinor for omkring tre milliarder kroner nu regnes med i hans formue.

Den optræder i regnskabet for 2019 hos Lind Invest, der altså er noteret for fem en halv milliarder kroner.

Henrik Lind er øvrigt i det stille engageret i en stribe godgørende sociale projekter i Aarhus.

2. Lars Larsen - 37,7 milliarder

Lars Larsen døde 71 år gammel i august. Foto: NIELS AHLMANN OLESEN/Ritzau Scanpix

Her er der selvsagt tale om boet efter dynekongen Lars Larsen, der døde i år, og har hovedsæde i Brabrand med sin koncern Jysk. Lars Larsen-familien er Danmarks fjerde rigeste familie. Formuen er skabt i de mange dyneforretninger verden over, hvoraf den første åbnede på Silkeborgvej i Aarhus.

Jysk Holding oplevede en vækst i indtjeningen på 12 procent i 2019. Koncernen har 2.800 butikker fordelt på flere end 50 lande. Thyboen Lars Larsen døde af leverkræft.

1. Holch Povlsen familien - 56,2 milliarder

Anders Holch Povlsen og far Troels Holch Povlsen er igen på en tredjeplads over landets rigeste familier i 2019. Pressefoto: Bestseller

Lego-familien er Danmarks rigeste med en formue på 186 milliarder kroner. På andenpladsen med en formue på 65,7 milliarder ligger Coloplast-familien. Familien Holch Povlsen, der står bag Bestseller, er nummer 3 på listen.

Bestseller-koncernen skabte et overskud i 2018 på 11 procent højere end året før. Dermed blev formuen større. Det er fortsat tøjmærker som Vero Moda, Only og Jack & Jones, der tjener mange penge, men familieformuen er også placeret i en række andre selskaber, der tjener gode penge.

Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen grundlagde koncernen. I dag er det sønnen Anders, der tegner ejerskabet. Ud over store jordbesiddelser i Skotland, er Anders Holch Povlsen storsponsor i Formel 1 for Kevin Magnussen. Familien ejer både Gyllingnæs ved Hou og Constantinsborg ved Aarslev Sø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce