Annonce
Kultur

Så skal der løftes Tungt Jern på Café von Hatten

Svartsot med middelalder-looket sørger for at varme op og sætte ild til Tungt Jern-festivalen på Café von Hatten. Arkivfoto: Svartsot
Back to basic. Dette års metal-festival rykker tilbage til Café von Hatten, til arnestedet, hvorfra den første metal-festival blev affyret for 15 år siden.
Annonce

Randers: De skrøbelige vægge i Café von Hatten bliver udsat for ganske betragteligt tryk, når musikcaféen arrangerer metal-weekend 31. januar og 1. februar med en række bands, der på fuld styrke understreger, hvad dansk undergrund inden for metal egentlig er.

Festivalen har i løbet af de 15 år, den har eksisteret, været lidt omkring på de lokale spillesteder med ophold i Underværket og Turbinen. Men nu er man så tilbage, hvor det hele er startet ,og hvorfra der i de 15 år er blevet rykket i trådene.

For det er en begivenhed, der udelukkende kan lade sig gøre, når man trækker på frivilligt arbejde. Og hænderne henter man i von Hattens miljø. Frivillighed er som bekendt musikcaféens fundament.

- Vi er faktisk rigtig glade for at være tilbage på von Hatten, siger Morten Madsen, Popshit Records, der sammen med Hatten-folkene arrangerer den sorte musikfest.

Han gør opmærksom på, at festivalen har udviklet sig meget og har haft store navne på tapetet i løbet af sin levetid.

- Men jo større, festivalen blev, des mindre plads blev der til de små upcoming bands. Så vi vælger at stoppe på toppen og gå tilbage til græsrødderne. Væk fra den store scene og tilbage til von Hatten, siger Madsen.

Tungt Jern-festival

Metal-festival på Café von Hatten.

Medvirkende bands: Embryo, Clients, Olm, Svartsot og Black Swamp Water.

Fredag 31. januar og lørdag 1. februar.

Arrangør: Café von Hatten og Popshit Records.

Annonce

Spørgsmål om barsalg

Og den tunge metal-weekend løftes under navnet Tungt Jern, der afløser Midwinter Meltdown. Men indholdet er det samme, nemlig nedsmeltning.

Morten Madsen siger også, at festival-arrangørerne selv stryger fortjenesten ved barsalget, når man rykker ind i eget hus. I modsætning til Turbinen, hvor de frivillige arrangører ikke må stå i baren. Det sørger Turbinens folk for.

- Vi er glade for vores nye koncept med Tungt Jern, hvor en masse ildsjæle giver et nap med for musikkens skyld, siger Morten Madsen.

Den varslede festival støttes økonomisk af Randers Kommune og Spar Nord, og den får besøg af Embryo, Clients, Svartsot, Olm og Black Svamp Water.

Dansk metal udsat for nedsmeltning i dagene 31. januar og 1. februar, hvor Olm blandt andet kommer på scenen. Arkivfoto: Olm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Målscoreren og anføreren efter derbyet: - Elendigt at være en mand i overtal uden at vinde

Sport

Se kampens højdepunkter: Randers FC smider derbysejr og førsteplads

Randers FC For abonnenter

Klar til lokalbrag? Stærk statistik, rødglødende Riis og bud på de 11 udvalgte derby-krigere

Annonce