Annonce
Randers

Så skal hullerne i vejene lappes

Borgerne kan på appen "Giv et praj" indberette huller i vejen til kommunen. Arkivfoto: Søren Dippel

Kommunen bruger de næste par måneder en million kroner på at lappe huller i det kommunale vejnet. Halvdelen af hullerne er indberettet fra årvågne trafikanter.

Randers Kommune: Randers Kommune laver nu en ekstra indsats for at lappe alle huller i vejene i og omkring Randers. Målet er at komme omkring de huller, som kommunen kender til. Pengene til den ekstra indsats kommer fra den årlige pulje til at vedligeholde vejene.

- Vi tager én million kroner af midlerne og har sat dem af til at indkalde ekstra hjælp til at lappe huller. Den ekstraordinære indsats kører i to måneder, hvorefter vi forventer, at vi har lappet alle de huller, som forvaltningen kender til, siger Frank Nørgaard (DF), formand for Miljø og Teknikudvalget.

Annonce
Randers Kommune har 1200 km vej, som skal holdes ved lige. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard

Godt værktøj

Det er firmaet YIT, som er hyret ind til i to arbejdsmåneder at lappe huller. Og mens kommunens egen driftsafdeling primært koncentrerer sig om at lappe huller nord for Gudenåen, så tager YIT sig af huller syd for Gudenåen og Nørreå. Indsatsen er netop gået i gang.

Når Randers Kommune er så velinformeret om, hvor hullerne i vejene er, så skyldes det, at kommunen løbende får et praj fra borgere om hullede veje.

- Appen 'Giv et praj' er en vigtig medspiller for borgerne, når de oplever uhensigtsmæssigheder, og det er et godt værktøj for kommunen, når vedligeholdelse skal planlægges. Så derfor skal man endelig benytte sig af app'en, siger Frank Nørgaard.

Når en borger melder for eksempel et hul i vejen gennem app'en, så ryger henvendelsen direkte i kommunens driftssystem.

Tak til borgerne

- Borgere i Randers og omegn har været virkelig gode til at melde huller ind i vores app "Giv et praj". Ud af 1000 opgaver som ligger her, er næsten halvdelen huller i vejene og skader i vejene. Det vil vi sige stor tak for. Det er nemlig umuligt for kommunen selv at holde øje med alle veje hele tiden, og vinter og tidligt forår kan være hårde ved vejene. Derfor er det netop brug for, at vi får et praj, siger Jan Scheel, chef for Plan, Byg og Veje.

I alt har Randers Kommune 1200 km vej, som skal løbende vedligeholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Klimasikring betaler sig for dambrug: Beskidt vand kan presse fiskenes sundhed

Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce