Annonce
Favrskov

Så skete det: Første vielse ved det udendørs alter i Vissing

Præst Marie Hedegaard Thomsen foretog den første vielse ved Danmarks første udealter. Kristine Hede Lundgaard og Rasmus Hede Lundgaard sagde ja til hinanden. Foto: Click Foto Hadsten

Vissing: I 2016 blev Danmarks første udealter indviet ved Vissing Kirke. Alteret er lavet af kunstneren Ulla Salling-Mortensen, og er udført i hårdføre materialer som strandgods og cortenstål.

Tanken bag udealteret var blandt andet, at det kunne bruges ved vielser, for menighedsrådet i Vissing ser gerne, at kirken og de smukke omgivelser bruges som ramme for nogle af livets store begivenheder.

Lørdag 24. august blev det første par viet ved udealteret. Kristine Hede Lundgaard, der er født og opvokset i Vissing og døbt i kirken, blev viet til Rasmus Hede Lundgaard.

Præst Marie Hedegaard Thomsen viede det unge par, der til daglig bor i Aarhus. Vielsen foregik i strålende solskin, og i dagens anledning var der stillet stole og bænke op til de cirka 100, der overværede at parret sagde ja til hinanden. Ligeledes var organist og kirkesanger rykket udenfor, og ledsagede vielsen musikalsk med el-orgel og violin.

Danmarks første udealter blev indviet ved Vissing Kirke i 2016. Siden har der været flere gudstjenester og koncerter udendørs i Vissing. Lørdag 24. august var der bryllup. Foto: Click Foto Hadsten

Barnedåb er velkommen

- Vissing Kirke har med brylluppet ved det udendørs alter skrevet Danmarkshistorie, idet det er første gang, at Folkekirken har afviklet et sådant, siger Frank Iversen, der er formand for menighedsrådet i Vissing.

- Nu ser vi frem til at endnu flere par vil benytte sig af muligheden og håber også på, at udealteret vil blive benyttet til andre kirkelige handlinger. En barnedåb kunne være interessant for os, da det er noget helt særligt med dåben, påpeger han.

Hvis vejret skulle vise sig at blive dårligt ved en planlagt højtidelighed ved udealteret, er der altid mulighed for at gennemføre arrangementet indenfor i den smukke lille kirke, der stammer tilbage fra 1200-tallet, og siden er blevet udbygget og dekoreret gennem årene.

Der er holdt flere gudstjenester og koncerter ved udealteret siden indvielsen i 2016.

I 2017 var der blandt andet en velbesøgt musikgudstjeneste ved udealteret, som Hadsten Storpastorat afviklede i anledning af 500-året for reformationen.

/kahe

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce