Annonce
Randers

Så skete det: Kæmpe skorstensfilter på Randersbro

Det er ikke hver dag, man møder sådan et skrummel på sin vej. Foto: Annelene Petersen
Sådan så det ud, da den første af to særtransporter, kørte ud på sin sidste rejse til Leca Værket. Chaufføren skulle holde tungen lige i munden, da der blev listet med ti kliometer i timen over broen.

Randers: Det var lyst, og det anså vognmanden for en fordel, da den første særtransport af skorstensfiltre ud af to, skulle på tur over Randersbro med endestation hos Leca Værket i Hinge 10,8 kilometer mod syd.

Turen begyndte klokken 22 mandag aften, og den største trafikale hurdle var ved Randersbro. Her skulle det 7,45 meter brede, 9,06 meter høje og 36,5 meter lange filter listes over.

De andre trafikanter fik sig noget af et sjældent syn, da særtransporten på 11 aksler og 40 meter drejede ud på broen modsat færdselsretningen på grund af bredden og for at holde trykket af lastbilen lige oven på bropillerne.

Der skulle zigzagges mellem vognbanerne lige efter broen for at undgå de ophængte skilte, og følgebilerne tog sig af at spærre af og sørge for, at andre køretøjer ikke kom for tæt på særtransporten.

Tirsdag aften og nat gentages proceduren med det lidt mindre skorstensfilter på 90 ton inklusive lastbil.

Ud at køre med 92 ton. Skorstensfiltret vejer 36 ton og med lastbil ender totalvægten på 92 ton. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skød mod ansigt med fire meters afstand: 46-årig dømt for drabsforsøg

Annonce