Annonce
Læserbrev

Så startede folkeskolen igen

Læserbrev: 13. august bragte Randers Amtsavis et læserbrev fra Nicolai Estrup, hvori han udtrykker stolthed over folkeskolen i Randers og giver mange roser til personalet på Østervangsskolen. Det vil vi gerne takke for.

Mandag 12. august mødte mere end 8000 forventningsfulde elever op til første skoledag i det nye skoleår. Ledere, lærere og pædagoger havde første arbejdsdag i skoleåret cirka en uge før, og dermed kunne de gøre klar til skolestarten.

Dermed fik alle taget hul på et nyt og spændende skoleår, hvor vi godt tør love, at alle står klar til at yde det bedst mulige, når det drejer sig om elevernes dannelse og uddannelse. Personalet har fokus på tryghed, trivsel, kreativitet, fællesskab, socialisering, og at hver elev lærer mest og bedst muligt ud fra den enkeltes forudsætninger. Skolen handler netop om "det hele menneske". Og det sker bedst i et forpligtende samarbejde med forældrene, hvor krav og forventninger til samarbejdet er afstemt.

Det er i folkeskolen, vi mødes, børn fra forskellige samfundslag og kulturer. Det er i folkeskolen, der skabes forståelse for demokrati og sammenhængskraft. Det er i folkeskolen, grundlaget for Danmarks succes og fremtid skabes.

Vi har netop taget hul på et skoleår, der for skolen indeholder andet end elevernes undervisning. Det kommende år byder for eksempel på AULA, den nye kommunikationsplatform mellem skole og hjem, skolerne skal arbejde med "Professionel kapital", der skal laves den obligatoriske arbejdspladsvurdering, og skolerne har forskellige udviklingstiltag i projektet om professionelle læringsfællesskaber. Der er nok at tage fat på – heldigvis.

Men skal folkeskolen være en succes, så kræver det ordentlige rammer og vilkår. Og her gør politikerne det svært. De rammer og vilkår, folkeskolen i Randers er givet, er præget af vedvarende besparelser – desværre.

Man kan måle på mange måder. En måde at måle på er udgiften pr. elev. I 2018 var netteoudgiften pr. elev i folkeskolen i Randers fastsat til 66.934 kroner, mens landsgennemsnittet var på 68.178 kroner. Skal Randers være sammenlignelig med landsgennemsnittet, så mangler der cirka 11 millioner. Vil man have noget til at gro, så kræver det pleje og investeringer.

Ledere, lærere og pædagoger har et stort engagement, der kommer eleverne til gode. Alle ude på skolerne vil gøre alt inden for de givne rammer for at give alle elever den bedst mulige skolegang.

Velkommen til et nyt skoleår.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Året der gik i Randers 2019

Leder For abonnenter

Prisværdigt. Danskernes Idrætspris vil være velfortjent.

Mange mødre og fædre må med god grund misunde de forældre, hvis børn begejstret begynder dagen og skoledagen fuldstændig af egen drift og måske endda inden, at andre i husstanden har lettet på dynen. Et aldeles sjældent fænomen blandt børn i grundskolens ældste klasser. Men eleverne på fodboldlinjen i Randers er anderledes, de adskiller sig positivt fra mange af deres jævnaldrende, for de har deres fodbold, deres fodboldkammerater og deres fodboldledere. På fodboldlinjen er der ikke blot samarbejde om det finest mulige boldspil, men også fokus på sammenhold. Der er rummelighed, plads til alle, plads til fejl, plads til forskellighed. Og på fodboldlinjen er der ledere, der sikrer den rette ånd, og der smitter deres elever med den energi og entusiasme, der i årevis har været det sunde brændstof, der har drevet dem i det pionerarbejde, der i dag er resulteret i den største fodboldlinje i Norden. Frisk luft i lungerne, masser af motion i benene, gode grin og godt venskab med andre børn og voksne er noget nær den bedste start på dagen. Langt bedre end det, der følger i hælene på for sent i seng, for sent op, for meget franskbrød. Så er det uendelig meget bedre at komme ud af fjerene, ud på fodboldbanen. Fodboldlinjen i Randers er en fremragende idé, et fantastisk initiativ, der på alle måder fortjener den finaleplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris, som fodboldlinjen opnåede seneste onsdag. Fodboldlinjen i Randers fortjener på alle måder Danskernes Idrætspris, æren og anerkendelsen og de medfølgende 100.000 kroner, når TV-showet Sport 2019 ruller over skærmen lørdag 4. januar direkte fra Boxen i Herning. Drevet frem af ingenting er fodboldskolen i Randers i dag den morgenfriske start på skoledagen for 500 drenge og piger fra 14 randrusianske folkeskoler, der spiller på 12 forskellige anlæg fordelt over hele kommunen. Morgen efter morgen sparker de gladeligt dynen af sig, springer op af sengen og står parat på boldbanen klokken seks - selv på regnvåde, råkolde og buldermørke vintermorgener som dem, vi oplever netop nu. Prisværdigt. Danskernes Idrætspris vil være velfortjent.

Randers FC For abonnenter

5 ting vi lærte af skuffelsen i Silkeborg: Vild målform, mental nedtur og afgørende afslutning

Annonce