Annonce
Randers FC

Så vilde er statistikkerne: Randers FC dominerer stort mod AGF

Erik Marxen og Johnny Thomsen er to af blot tre Randers FC-spillere, der har prøvet at tabe til AGF. For Marxens vedkommende var det dog i en kamp, hvor han sad på bænken. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Randers FC kan ikke blot se sidste weekends hjemmesejr igennem for at finde tro på en ny triumf i Aarhus søndag. Randers FC-spillerne kan roligt fordybe sig i statistikkerne, der viser en markant kronjysk dominans igennem de sidste 15 år.
Annonce

Randers: AGF har flotte kapitler i historiebøgerne og en stor fanskare, men Randers FC kan klynge sig til resultaterne mod ærkerivalerne.

En tur i statistikkerne viser, at randrusianerne kun har grund til optimisme frem mod søndagens returopgør mod aarhusianerne i Superligaens Europa League-playoff.

Det første opgør vandt Randers 2-1 på mål af Saba Lobjanidze og Björn Kopplin, og netop det med at score har Randers FC været skarpe til i de seneste mange opgør mod de hvide fra Fredensvang.

I de seneste ni møder har Randers FC scoret to mål i gennemsnit per kamp, og set over alle 28 indbyrdes opgør i Superligaen mellem de to klubber over de sidste 15 år, holder randrusianerne også et snit på 1,5 mål per kamp, mens AGF kun har scoret 1,1 mål i gennemsnit.

Efter 2-1-sejren på Cepheus Park i søndags ligger det fast, at AGF som minimum skal have bolden forbi Patrik Carlgren én gang, hvis ikke Randers FC skal avancere i jagten på en plads i europæisk fodbold, men bedømt ud fra de seneste kampe bliver det også en svær opgave for aarhusianerne.

Kun én gang i de seneste fem kampe har AGF formået at score mod Randers FC, og dertil er det et faktum, at Patrik Carlgren står noteret for tredjeflest clean sheets i Superligaen i denne sæson.

Annonce

Kun lillebror i historiebøgerne

Randers FC har ikke tabt til AGF i de seneste ni Superliga-opgør.

Seneste nederlag var 2. august 2015, da Mustafa Amini var Randers FC-spiller. Da Christian Keller var anfører i Kronjylland. Da Peter Christiansen var sportsdirektør på Viborgvej.

Syv sejre er det blevet til for randrusianerne i de seneste ni opgør, men også set over hele lokalopgørets levetid, siden Randers FC blev stiftet i 2003, har randrusianerne ikke accepteret en rolle som lillebror på grønsværen.

Mens Randers FC har vundet 15 kampe, har AGF kun formået at vinde de lokale slag seks gange.

Randers FC har hentet 52 point mod AGF i Superligaen, mens aarhusianerne kun har 25 point mod Randers FC.

Annonce

Få med lig i lasten

Mange af kampene mod AGF ligger selvfølgelig mange år tilbage, men det faktum bør ikke gøre selvtilliden mindre i Randers FC-truppen.

Faktisk er det kun Johnny Thomsen, Nicolai Poulsen og Erik Marxen i den nuværende trup, der har prøvet at tabe til AGF i Randers FC-trøjen.

Sidstnævnte så dog til fra bænken augustdagen 2015 i Aarhus og har dermed aldrig været på banen for Randers FC i et nederlag til AGF.

Returopgøret i Europa League Playoff spilles søndag klokken 18.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ny direktør for forsyning i Verdo

Annonce