Annonce
Randers FC

Sådan en halv time kan nu godt give nervøse trækninger

Randers FC var helt væk i den første halve time af opgøret mod Esbjerg og måtte rejse hjem med et nederlag på 2-4. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Ingen forventer, at Randers FC kommer i nedrykningsfare, men sejler holdet rundt som i den første halve time i Esbjerg, kan det blive mere spændende, end godt er. Randers FC var nede 0-3 efter 27 minutter og endte med at tabe 2-4 i den første gruppekamp.
Annonce

Esbjerg: Nedrykning bør ikke blive et tema i Randers FC. Det var de fleste vist enige om inden de seks gruppekampe i Superligaens nedrykningsspil.

Og jo jo, der er da også stadig stor pointafstand at give af i forhold til både Hobro og Esbjerg, som ligger i bunden af puljen.

Men det kan ikke anbefales Randers FC at fortsætte i det spor, som holdet faldt i den første halve time af den første gruppekamp fredag aften på udebane mod Esbjerg, der endte med et nederlag på 2-4.

Så kan det hurtigt blive mere spændende, end godt er.

3-0 til hjemmeholdet viste måltavlen, inden vi havde rundet de 30 minutter på Blue Water Arena, hvor Randers FC-defensiven, der var uden den skadede anfører Erik Marxen, sejlede rundt i en grad som sjældent set.

Annonce

Carlgren fejlede

Kimen til nedturen blev lagt af to store fejl af Patrik Carlgren, der først blev fanget på halvdistancen, da han snublede i forsøget på at sparke en lang fremlægning væk, og siden gik galt i byen i forsøget på at bokse et indlæg væk.

Mohammed Dauda og Jacob Lungi Sørensen sagde tak for gaverne. 2-0 efter 18 minutter, og da Randers FC så ni minutter senere helt havde besluttet at stoppe med at dække op, kunne Franz Brorsson øge til 3-0.

Annonce

Systemskifte

Læg dertil, at Esbjerg indtil da også havde haft et forsøg på stolpen, og man forstod, at cheftræner Thomas Thomasberg havde set mere end rigeligt.

Han plukkede Tosin Kehinde og Mathias Greve ud, hvilket ikke var et udtryk for, at de to havde været ringere end de øvrige.

Det handlede i stedet om et formationsskifte fra 4-4-2 til 3-5-2, hvor Johnny Thomsen og Björn Kopplin blev placeret som wingbacks. Efter formationsskiftet lykkedes det Randers FC at få skubbet spillet længere frem og skabe fornyet spænding.

Emil Riis stod for kampens bedste detalje, da han sparkede bolden fremragende over i det lange målhjørne til  reducering 1-3, og lige før pausefløjt kom Vito Hammershøy-Mistrati susende ind i feltet og sparkede den bold i nettet, som Marvin Egho havde lagt til rette for ham med hovedet.

Annonce

Nyt comeback udeblev

Nu anede man pludselig et comeback i stil med det, som Randers FC lavede i august 2018, da de vendte 0-3 til 3-3 på Blue Water Arena.

Dengang skulle holdet kun bruge de sidste 28 minutter til at lave tre mål, så 45 minutter burde vel være rigeligt til at score et og luske et enkelt point med hjem?

Men anden halveg blev bare aldrig det drama, man kunne have drømt om. Dertil var Randers FC for ufarlige på den forreste tredjedel af banen. Tættest på var Simon Piesinger med et hovedstød, som Esbjerg-keeper Vito Mannone fik viftet over mål.

Annonce

Kedelig stime

Spillemæssigt var Randers FC ellers langt bedre med i en anden halvleg, hvor spillet bølgede frem og tilbage, men det sidste skvulp kom fra Esbjerg i overtiden, da den tidligere Randers FC-spiller Joni Kauko udnyttede et indlæg fra Rafal Kurzawa til at score til 4-2.

Troels Bech fik en sejr i sit comeback på trænerbænken i Esbjerg, mens Randers FC til gengæld er uden sejr i de seneste seks kampe i Superligaen og pokalturneringen.

I dag klokken 17 spilles den anden kamp i puljen, når Hobro får besøg af AC Horsens.

Randers FC spiller næste gang på tirsdag klokken 20 hjemme mod Hobro.

Kampen i tal

Superligaen, 27. spillerunde

Esbjerg fB - Randers FC 4-2 (3-2)

1-0 Mohammed Dauda (8.)

2-0 Yuri Yakovenko (18.)

3-0 Franz Brorsson (27.)

3-1 Emil Riis (41.)

3-2 Vito Hammershøy-Mistrati (45.)

4-2 Joni Kauko (90.)

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Johnny Thomsen (77. Mikkel Kallesøe), Mathias Nielsen, Simon Piesinger, Björn Kopplin - Tosin Kehinde (30. Frederik Lauenborg/81. Oliver Bundgaard), André Rømer, Vito Hammershøy-Mistrati, Mathias Greve (30. Simon Graves) - Marvin Egho, Emil Riis.

Ikke benyttet: Jonas Dakir, Tobias Klysner, Benjamin Stokke.

Advarsler: Jacob Lungi Sørensen, Esbjerg fB. Mikkel Kallesøe, Oliver Bundgaard, Randers FC.

Dommer: Anders Poulsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce