Annonce
Randers

Sækkevis af godt legetøj doneret til nye ejere

En kæmpe æske ubrugt Lego donerede Anne og Jarl Lehmann til et barn, der godt kan glæde sig til mange timers leg. På nettet kan man man finde Legopakken med forlystelsespark-tema til en nypris på 1200 kroner, så det er en meget fin donation. Foto: Anne Myrup Pedersen
Legetøj i alle afskygninger, brugt og nyt mellem hinanden, blev afleveret til Randers City lørdag i bidende kulde. Noget var pakket ind, men det meste skal frivillige kræfter nu i gang med at få gjort klar til nye ejere, børn af økonomisk trængte familier.
Annonce

Randers: Selv om termometeret ikke var havnet på de blå tal, så var der, godt hjulpet på vej af vinden, en bidende kulde lørdag, der nåede ned i bunden af Torvegade i Randers. Her blev den dog opvejet af hjertevarme, der strømmede fra randrusianerne, som afleverede brugt, men pænt og også helt flunkende nyt legetøj til Randers City, foreningen Giv Julen Mening og Lions Club Randers Gudenaa, der holdt til med et par borde ved det lukkede modecenter.

Og rigtig mange benyttede sig af muligheden for at støtte de mindrebemidlede familiers jul med gaver.

- Allerede klokken 9.40 kom den første giver, mens vi var ved at stille bordene op, og der er allerede pænt med ting her, siger eventkoordinator Anne Mette Dych Olsen, Randers City.

Hun fortalte, at gaverne var af god kvalitet, de fleste var brugte, men der var også helt nye gaver imellem.

- Hvis gaverne er pakket ind, så har folk været søde til at skrive, hvilken aldersklasse gaven henvender sig til. Og alle de gaver, der ikke er pakket ind, de ryger ud til de mange foreninger, der står bag Randers Julehjælp, hvor de så bliver pakket ind, siger Anne Mette Dych Olsen, og finder en fint pakket gave frem.

- Prøv at se her, sig hun og viser kortet, der hører til. Tre år og et par bogstaver står der med barnlig skrift.

- Det var en lille pige, der selv var tre år, som havde købt gaven og skrevet kortet. Er det ikke bare fantastisk, siger eventkoordinatoren.

Der blev givet brugt og nyt legetøj i pose og sæk til standen ud for det gamle modecenter. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Noget for noget

Der er stillet pebernødder og chokolade-julemænd frem, så der er lidt til giverne.

- Det er da det mindste, vi kan gøre, at give børnene en lille snack, som tak for hjælpen. Børnene er meget stolte af at være med til at give gaver til andre, siger Anne Mette Dych Olsen.

Ægteparret Anne og Jarl Lehmann afleverer en kæmpe æske Lego, helt urørt. Det er en forlystelsespark med i serien Friends. Googler man den, finder man æsken til en nypris på 1200 kroner.

- Den fik vi i guldbryllupsgave af nogle, der ville drille os og syntes, at så havde vi noget at give os til. Den har vi godt nok gået og kigget lidt på og tænkt over, hvad vi skulle gøre med. Jeg har arbejdet på sprogskolen og havde egentlig tænkt, at de kunne få den derude. Men så så jeg det her arrangement i avisen og tænkte, her var muligheden. Det er så dejligt at tænke på, at børn kan få glæde af det, siger Anne Lehmann, der kalder det en god idé, at man på den her måde kan hjælpe børn af økonomisk trængte familier.

Også Henny Olsen er gavmild med pakker til standen.

- Anne Mette Dych Olsen er min svigerdatter, men jeg tro nok, jeg havde været her alligevel, hvis ikke det var hende, der stod for det. Min søster har nogle venner, der har købt en brugt legetøjsforretning i Skive, og derfra er en hel pose med legetøj, jeg har afleveret, siger Henny Olsen, som har pakket gaverne ind og skrevet alder på pakkerne, så de kommende ejermænd kan blive passende matchet med julegaverne.

Annonce

Mere synlighed næste år

Flere gav rosende ord med på vejen, stoppede for at få en pebernød eller en bid chokolade og sludre lidt.

Nogle var også lidt i vildrede om, hvad der foregik. Flere kom hen for at spørge, hvad man kunne på standen.

- Det giver os gode ideer til, hvad vi kan forbedre det med til næste år. Vi skal have nogle skilte, der forklarer, hvad der foregår, et skilt med mobilepaynummer til julehjælpen, og så skal vi da have nissehuer på. Vi må jo indrømme, at det er gået lidt hurtigt i år, men næste år er vi bedre forberedt, lover Michael Jørgensen fra Giv Julen mening.

- Og vi skal da også have 15 spillere fra Randers FC ud at give autografer, kommer det fra en af de frivillige på standen.

- Og måske flytte det om på Østervold, lyder det.

Ideerne til et endnu større og mere synligt arrangement med giv en julegave i julegave til byens mest udsatte familier, skorter det i hvert fald ikke på.

Henny Olsen kom med en hel pose med ubrugt legetøj fra et par, der havde overtaget en legetøjsforretning i Skive. Foto: Anne Myrup Pedersen
De kommende ejere, børn af mindrebemidlede familier, kan godt begynde at glæde sig til julegaverne. Her er eventkoordinator Anne Mette Dych Olsen i gang med at sortere. Foto: Anne Myrup Pedersen
Selveste julemanden og hans julekone kom også forbi og spredte juleglæde og slikkepinde. Foto: Anne Myrup Pedersen
Den fine gule pakke blev afleveret af en tre-årig pige, der selv havde skrevet kortet. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Danmark

Dyretransport-chauffører stiller minister ultimatum: Henvend dig inden tirsdag, eller vi nægter at arbejde

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce