Annonce
Randers HK

Sæsonen er slut for Randers HK: - Det var uundgåeligt

Randers HK-spillerne har takket af for denne sæson. Der bliver ikke mere håndbold på denne side af sommerferien. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Randers HK-formand Henrik Schaar mener, at det er den rigtige beslutning at afblæse håndboldsæsonen nu.

Randers: Det er slut med håndbold for denne sæson. Det meddeler Dansk Håndbold Forbund tirsdag eftermiddag.

Dermed kommer Randers HK heller ikke i aktion før efter sommerferien. Holdet slutter på ottendepladsen i kvindernes håndboldliga, hvor Team Esbjerg bliver kåret som danske mestre, mens EH Aalborg, der ligger sidst i ligaen, rykker ned i 1. division.

- Jeg havde håbet, at det havde vist sig muligt at spille kampe igen. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Men som situationen har udviklet sig, var det uundgåeligt, at man måtte komme til den her konklusion. Det er en logisk beslutning, siger Randers HK-formand Henrik Schaar.

- Nu slutter vi på ottendepladsen, hvilket vi er glade for, men vi ville allerhelst have spillet de sidste kampe, hvor jeg er sikker på, at vi nok skulle have kvalificeret os til slutspillet, tilføjer han.

Randers HK var med tre spillerunder tilbage af grundspillet ét point foran Nykøbing Falster på niendepladsen. Men nu er stillingen altså i stedet fastfrosset, og sæsonen er forbi.

Henrik Schaar har svært ved at se, at man kunne have valgt et alternativ til at afblæse sæsonen.

- Vi var som minimum kommet hen til 10. maj, før spillerne igen kunne have genoptaget træningen, og så ville det kræve yderligere tre-fire uger, før de ville være klar til at spille kampe. Dermed ville vi være henne i begyndelsen af juni, og man ville maksimalt kunne nå at afvikle de tre kampe, der resterer i grundspillet. Man ville ikke kunne nå at spille slutspil, da kontrakterne udløber 30. juni, og en ny sæson begynder 1. juli. Det ville blive noget rod, siger Randers HK-formanden.

- Jeg er ikke i tvivl om, at der ville have været stor interesse for at se kampene, hvis man eksempelvis havde fundet et setup, hvor de sidste kampe blev vist på tv, når man nu ikke kunne lukke tilskuere ind.

- Men det handler jo om, hvad der er sundhedsmæssigt forsvarligt, og jeg har svært ved at se, at man ville kunne forsvare at spille håndbold foreløbig med al den nærkontakt, der er mellem spillerne i løbet af en kamp. Det ville være for farligt, når man kigger på anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne i forhold til at holde afstand, slutter Henrik Schaar.

Spillerne i Randers HK og cheftræner Niels Agesen forbliver nu hjemsendte med lønkompensation indtil 9. juni, hvor regeringens hjælpepakker i første omgang løber til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce