Annonce
Mariagerfjord

Sødisbakke-ansat politianmeldt for at slå udviklingshæmmet

En medarbejder fra Sødisbakke er blevet politianmeldt for vold mod en svært udviklingshæmmet beboer. Volden skulle angiveligt have fundet sted, mens beboeren lå og hvilede sig i en hospitalsseng. Arkivfoto: Jens Munk
Medarbejderen er fjernet fra sit job på botilbuddet, mens sagen efterforskes.

Mariager: En medarbejder fra botilbuddet Sødisbakke i Mariager er blevet politianmeldt for at slå en beboer.

Episoden fandt sted på et hospital på Sjælland, hvor den svært udviklingshæmmede beboer var indlagt, og hvor medarbejderen var sendt med som støtteperson.

Ifølge dr.dk lå beboeren og hvilede sig i sin hospitalsseng, da medarbejderen angiveligt begyndte at slå. Personalet på det sjællandske hospital opdagede volden, fordi den udviklingshæmmede patient blev videoovervåget under indlæggelsen. Hospitalspersonalet greb straks ind og politianmeldte medarbejderen fra Sødisbakke.

Annonce

- Episoden fandt sted midt i august, og vi blev underrettet med det samme, da vores medarbejder blev politianmeldt. Derefter tog vi straks affære. Medarbejderen er ikke ansat hos os længere, fortæller Anette Høg Blach, der er konstitueret områdechef på Sødisbakke.

En betroet medarbejder

Områdechefen lægger ikke skjul på, at hun er chokeret over sagen.


Vi betragter det her som et enkeltstående tilfælde. Der er intet, der tyder på, at der er foregået andet, der minder om det her.

Anette Høg Blach, konstitueret områdechef, Sødisbakke


- Der er tale om en betroet medarbejder, som vi havde tillid til, og som vi derfor havde givet den vigtige opgave med at ledsage en beboer under en hospitalsindlæggelse, siger hun og tilføjer:

- Vi havde ikke forestillet os, at det her kunne ske, og der skal ikke herske tvivl om, at vi er meget berørte af sagen.

Annonce

Enkeltstående tilfælde

Anette Høg Blach vil ikke oplyse, hvor længe den politianmeldte medarbejder har været ansat på Sødisbakke, men hun fastslår, at der ikke er noget, der tyder på, at den pågældende medarbejder også tidligere har været voldelig over for beboerne.

- Vi betragter det her som et enkeltstående tilfælde. Der er intet, der tyder på, at der er foregået andet, der minder om det her, siger hun.

Områdechefen fortæller, at der er iværksat tiltag for at støtte både beboeren og de pårørende.

Hun oplyser desuden, at Socialtilsyn Nord er orienteret om politianmeldelsen.

Avisen har været i kontakt med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som bekræfter, at sagen er anmeldt og nu bliver efterforsket. Politiet vil ikke oplyse, om der er sket sigtelse i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Giver guldrusen vinger mod midtjyske mesterskabsbejlere?

Annonce