Annonce
Østjylland

Sødisbakke Festival trodsede regnen og skabte en fest

Sødisbakke Festival er lig med masser af fest, god musik og kulturoplevelser. I år har festivallen for først gang i ti år haft masser af regn. Men det fik kun den gode stemning inde i det store telt til at stige. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

For første gang i Sødisbakke Festivalens ti år lange eksistens, måtte arrangørerne finde sig i at afvikle arrangementet, mens regnskyerne hang tungt over Mariager. Det dårlige vejr fik dog ingen indflydelse på den gode stemning blandt festivalde

Mariager: Det kan godt være, at regnen i de seneste dage har pisket ned over Mariager og omegn.

Det kan også godt være, at veje og gader er blevet oversvømmet, og kloakker rundt om har måttet give op. Men når det er tid til Sødisbakke Festival, som i år oveni købet kunne fejre sit ti års jubilæum, så skal der altså mere end et par dråber til at spolere det gode humør.

Det fastslår festivalarrangør Jane Grøn, der i de seneste to dage har været en del af festen på det pædagogiske bosted Sødisbakke, som hører under Region Nordjylland og ligger i Mariager.

- Nu er det jo første gang i de ti år, vi har arrangeret Sødisbakke Festival, at det i det hele taget har regnet. Især i går eftermiddags fik vi godt nok rigtig meget vand. Men det har bare betydet, at vi er rykket indenfor i teltene i stedet, og det har bestemt også sin charme, siger hun og trækker let på skuldrene i sin røde regnfrakke.

Annonce

Normalt plejer alle festivaldeltagerne at være rundt om på hele pladsen, men i år har vi stort set alle sammen været samlet i det store og det lille telt. Det giver en helt særlig og intim stemning, som jeg ikke har oplevet før.

Jane Grøn, festivalarrangør
21-årige Monica Møller Andersen og 22-årige Maritn Søby Poulsen er til daglig beboere på Bakkebo ved Sødisbakke. Under dette års festival har de begge desuden været en del af den frivillige arbejdstrup. Her ses de to sammen med en repræsentant fra masketeatergruppen Dunkelfolket fra Aalborg. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Jane Grøn står i udkanten af det store telt på Sødisbakke Festivalens sædvanlige festplads. På scenen står dansktop-duoen Lis og Per sammen med en flok beboere fra bostedet og synger hittet "Der lyser en stjerne". Og rundt om ved hvert eneste bord er siddepladserne fyldt af de festivaldeltagere, der ikke har taget del i dansen på dansegulvet foran scenen.

- Normalt plejer alle festivaldeltagerne at være rundt om på hele pladsen, men i år har vi stort set alle sammen været samlet i det store og det lille telt. Det giver en helt særlig og intim stemning, som jeg ikke har oplevet før. Men jeg synes bestemt ikke, at det er en forringelse i forhold til de tidligere år, bedyrer Jane Grøn.

I teltet trisser også Jakob Haugaard rundt, der i de seneste ni år har stået i spidsen som konferencier ved Sødisbakke Festivalen.

Når den rutinerede entertainer ikke er i fuld gang med at synge og fortælle gode historier fra scenen, sørger han nemlig for at gå rundt og hilse pænt på de mange, begejstrede festivaldeltagere.

- Det gode ved Jakob (Haugaard, red.) er, at han er rigtig god til for alvor at være til stede. Han har efterhånden lært flere af beboernes navne at kende, og det betyder bare ekstra meget for dem, når han eksempelvis kan gå hen og sige: "Hej Birte, hvordan går det med dig", siger Jane Grøn, som hellere end gerne ser, at Jakob Haugaard kommer tilbage til næste år og fejrer sit eget ti års jubilæum på Sødisbakke.

Sødisbakke Festival sørger hvert år for at have masser af indslag, der vækker genkendelsens glæde blandt alle gæsterne. Et af indslagene var i år Dansktop-duoen Lis & Per, som trak en del af Sødisbakkes beboere med på scenen. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Som så mange andre festivaler rundt om i landet kan Sødisbakke Festivalen ikke klare sig uden en hel del frivillige kræfter. Blandt de frivillige er både nuværende og tidligere medarbejdere på bostedet, men også flere af bostedets nuværende og tidligere beboere giver en hjælpende hånd med.

Det gælder blandt andre 22-årige Martin Søby Poulsen og 21-årige Monica Møller Andersen, som begge har boet på afdelingen Bakkebo ved Sødisbakke i tre år.

De to unge mennesker har under dette års festival ageret både parkeringsvagter, ponypassere, madmedhjælpere, og for Monica Møller Andersens vedkommende er der også blevet plads til en sangoptræden i det lille telt.

- Jeg synes, det er rigtig sjovt at få lov til at hjælpe til. Der var for eksempel ret meget kaos omkring parkeringen i formiddag. Vi turde ikke lade nogen holde på marken bagved, fordi vi var bange for at bilerne ville sætte sig fast på grund af regnen, siger Martin Søby Poulsen, inden de to forsvinder over i medarbejderteltet for at få noget frokost, mens der endnu er tid.

Sædvanen tro var Jakob Haugaard til stede som konferencier ved Sødisbakke Festival 2017. Den tjans har han haft ni ud af ti gange, og gennem årene er det lykkedes ham at lære rigtig mange af beboernes navne at kende. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Af jord er det kommet

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce