Annonce
Østjylland

Sødisbakke-renovering får første bæredygtighedshæder i Danmark

Den nyrenoverede Bygning C på Sødisbakke modtager i dag hæder fra Green Building Council Denmark ved en ceremoni på bostedet. Privatfoto

Renoveringen af Bygning C på bostedet Sødisbakke bliver den første DGNB-certificerede renovering i Danmark. Det meddeler bæredygtighedsorganisationen Green Building Council Denmark, som i dag overrækker Region Nordjylland en DGNB-sølvplakette ved

Mariagerfjord: I dag er der grund til at kippe lidt ekstra med flaget på Sødisbakke. Renoveringen af Bygning C skal nemlig som den første renovering i Danmark nogensinde modtage bæredygtighedshæderen DGNB-sølv fra Green Building Council Denmark, som certificerer bæredygtige byggerier i Danmark.

Niels Sloth, der er kontorchef på Region Nordjyllands byggekontor, glæder sig over, at renoveringsprojektet på Sødisbakke har gjort sig fortjent til den flotte præmiering.

- Som landets eneste klimaregion arbejder vi kontinuerligt på at være i førertrøjen, når det handler om bæredygtigt byggeri. Derfor ser vi det som endnu en milepæl i det arbejde, at vi nu som de første i landet får DGNB-certificeret en renovering, siger han.

Det bliver Green Building Council Denmarks direktør Mette Qvist, som kommer til at overrække DGNB-sølvet til Region Nordjylland og Sødisbakke. Det sker ved en formiddagsceremoni på bostedet, hvor blandt andre også Sødisbakkes forstander Klavs Persson vil være til stede.

Annonce

Både renovering og nybyggeri

Det er den nordjyske entreprenør Lund & Staun, der har været totalentreprenør på projektet i samarbejde med det aalborgensiske arkitektfirma, Arkinord, mens Rambøll har været ingeniørrådgiver og DGNB-auditor.

Der er tale om en renovering af Bygning C, som i samme ombæring er udvidet med en ekstra etage og en tilbygning. Bygningen rummer blandt andet lejligheder, fællesrum, festsal og personalefaciliteter. Renoveringsdelen strakte sig over 3130 kvadratmeter, mens udvidelsen er på 354 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce