x
Annonce
Randers

Søgningen til lokale erhvervsakademi Dania-uddannelser lider under coronakrisen

Selvom antallet af kvote 2-ansøgninger er steget med 10 procent på landsplan, oplever Erhvervsakademi Danias afdelinger i Randers, Hobro og Grenaa et fald. Arkivfoto: Erhvervsakademi Dania
Erhvervsakademi Danias afdelinger i Randers, Grenaa og Hobro oplever et fald i antal ansøgninger. Kommunikationschef, Niels Søndergaard, vurderer, at den nuværende coronaepidemi spiller ind.

Randers: Unge og andre, der har været interesserede i at tage en videregående uddannelse, har været flittige med ansøgningerne.

Søndag, da fristen for årets kvote 2-ansøgninger var overskredet, blev det offentliggjort, at 56.688 personer havde søgt ind. Det er en fremgang på ti procent siden sidste år.

Erhvervsakademi Dania, som udbyder 25 korte videregående- og efteruddannelser i otte forskellige byer, skriver i en pressemeddelelse, at de også oplevede en øget interesse i deres videregående uddannelse, hvor der samlet set var tre procent flere ansøgere.

På uddannelserne i Randers, Hobro og Grenaa er der dog sket et fald på 18 procent i antallet af førsteprioritetsansøgere og 13 procent i det samlede antal ansøgere.

Forklaringen skal ifølge kommunikationschef, Niels Søndergaard, findes i den nuværende coronaepidemi.

- Tallene er ingen grund til bekymring, fordi vi er i en ekstraordinær situation lige nu. Trafikken på vores uddannelsessider er faldet med 29 procent, siden Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, så der er simpelthen så meget corona rundt om ørerne på de unge lige nu, at valget af uddannelse ikke lige står øverst på lystavlen, forklarer Erhvervakademi Danias kommunikationschef.

Antallet af kvote 2-ansøgninger er gået frem på landsplan, og I oplever også selv fremgang samlet set, er der så en særlig grund til, at ansøgningstallet falder i Randers, Grenaa og Hobro?

- Generelt set har vores internationale uddannelser klaret sig rigtig godt, hvilket trækker antallet af ansøgninger op. Men mange unge søger oftest i sidste øjeblik. Det har de simpelthen bare ikke gjort hos os i år. De har nok udskudt beslutningen til senere, vurderer Niels Søndergaard.

Derudover fremhæver han, at der er gode muligheder for at komme ind på mange er Erhvervsakademi Danias uddannelser via kvote 1, hvilket han tror, at mange vil gøre brug af inden fristen udløber 5. juli.

Uddannelsesinstitutionen vil i hvert fald gøre sit til, at de unge får øjnene op for muligheden.

- Vi vil helt klart gøre alt, hvad vi kan for at få rettet op på, at vi er bagud på point på nogle af uddannelserne. Men lige nu giver det ikke nogen mening at gøre alt muligt, fordi det hele handler om corona. Det er tydeligt i vores trafik på hjemmesiden, at vi ikke kan komme igennem med vores budskaber, men så snart, der er hul igennem, vil vi gøre en ekstra indsats, siger Niels Søndergaard.

Kvote 2-ansøgninger på Erhvervsakademi Dania

Erhvervssakademi Dania tilbyder videregående- og efteruddannelser i Grenaa, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive, Viborg og Hedensted.

Erhvervsakademi Dania, Randers:

481 ansøgninger (533).

169 førsteprioritesansøgninger (197).

Erhvervsakademi Dania, Hobro:

73 ansøgninger (105).

33 førsteprioritesansøgninger (73).

Erhvervsakademi Dania, Grenaa:

54 ansøgninger (61)

35 førsteprioritesansøgninger (54).

Tallene i parentes er for 2019.

Kilde: Erhvervsakademi Dania.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Randers

31-årig havde hash i underbukserne

Annonce