Annonce
Randers

Søn til afdød mor i chok: Skal betale fuld husleje, aconto-varme og tv-pakke i tre måneder

Flemming Jeberg, der mistede sin mor i april, er frustreret over at skulle betale fuld husleje, aconto varme og tv-pakke i tre månder efter hendes død. Det får Randers Bolig til at ændre på proceduren med hensyn til varme og tv-pakke, siger direktøren i Randers Bolig. Foto: Lars Rasborg
Flemming Jebergs mor døde i april, og alligevel skal der betales husleje, aconto-varme og tv-pakke i maj, juni og juli. - Det er uetisk og umoralsk, lyder det fra Flemming Jeberg. Randers Bolig vil nu ændre på proceduren, så der straks-afregnes på varme og så tv-pakken afmeldes, når folk dør, lover direktøren.
Annonce

Randers: Hvis din gamle far eller mor bor alene i en af Randers Boligs almennyttige lejligheder, risikerer du at få en stor regning, når de går bort. Det støder Flemming Jeberg, der mistede sin mor i april.

- Ikke nok med, at du (boet) risikerer at skulle betale tre måneders fuld husleje, efter at bisættelsen har fundet sted, så kommer der også en regning for tre måneders aconto varme. For at det ikke skal være løgn, vil boligforeningen også have boet efter en afdød til at betale for tre måneders forbrug af You See standard tv-pakken, hvis vedkommende har været abonnent via Randers Bolig. Randers Boligs bobehandling er uetisk og umoralsk, siger Flemming Jeberg, der bestyrer boet efter sin mor.

Flemming Jeberg og hans søster har netop modtaget afregning fra Randers Bolig.

- Randers Bolig kræver tre måneders fuld husleje, fordi de åbenbart ikke har kunnet leje vores mors lejlighed ud. Det er mig uforståeligt, for vores mor boede i en skøn, lys lejlighed med dejlig udsigt over Randers by og fjorden. Men det, der har fået bægeret til at flyde over, er, at boet efter min mor også skal betale 485 kroner i aconto varme for månederne maj, juni og juli, i alt 1455 kroner, på trods af, at vores mor døde 30. april, siger Flemming Jeberg.

Ydermere pålægger Randers Bolig boet at betale 160 kroner for You See standard tv-pakken i månederne maj, juni og juli,  i alt 480 kroner.

Annonce

Farvel til barndomshjem

- Formålet med et almennyttigt boligselskab er at opføre lejeboliger og administrere udlejningen på den billigst mulige måde for lejerne. Derfor er det absurd at opleve, hvordan Randers Bolig opfører sig på den her forretningsmæssigt uanstændige måde, siger Flemming Jeberg.


Randers Boligs bobehandling er uetisk og umoralsk,

Flemming Jeberg, bobestyrer


Kort tid efter moderens død kontaktede Flemming Jeberg Randers Bolig og opsagde lejemålet. Sammen med resten af familien ryddede han sit barndomshjem gennem 45 år.

- Vi havde syn i den tomme og rengjorte lejlighed med repræsentanter fra Randers Bolig medio maj. Der var ikke en finger at sætte på noget som helst, husker Flemming Jeberg.

Umiddelbart efter at lejligheden var synet, fik boligforeningen overdraget nøglerne. Herefter rykkede Randers Boligs håndværkere ind og foretog en standard istandsættelse på boligselskabets egen regning.

Annonce

Sag i Beboerklagenævnet

-  På trods af, at Randers Bolig altså har haft en rum tid og teknisk mulighed for at udføre en varmeaflæsning nu og dermed afregne varmeforbruget, vælger selskabet at pålægge boet en ekstra udgift til aconto varme på i alt 1455 kroner. Jeg tvivler på, at deres fremgangsmåde er lovlig. Det er i hvert fald ikke en anstændig handlemåde i forbindelse med et dødsfald. Derfor har jeg klaget over Randers Bolig til Beboerklagenævnet i Randers Kommune, siger Flemming Jeberg.

Ydermere pålægger Randers Bolig boet efter Birgit Jeberg at betale for tv-pakken i tre måneder.

- Dette krav har jeg også klaget over til Beboerklagenævnet. Tilslutningspligten til antenneforeninger ophørte for flere år siden. Så Randers Bolig kan umuligt have lov til at opkræve boet efter vores mor for tv-pakken i hele tre måneder efter hendes død, mener Flemming Jeberg.

Annonce

Ikke en fejl

Samme dag Flemming Jeberg modtog afregningen fra Randers Bolig tog han telefonisk kontakt til boligforeningen, fordi han troede, der var tale om en banal misforståelse eller systemfejl.

-  Men der var overhovedet ingen lydhørhed fra Randers Boligs side. De mener seriøst, at de er i deres gode ret til at opkræve både aconto varme og fremadrettet tv-abonnementsbetaling fra en afdød.

Uanset, hvad Beboerklagenævnet i Randers Kommune når frem til, er Randers Boligs krav til boet efter Flemming Jebergs vurdering uanstændigt:

-  Der er tale om en død person, som Randers Bolig vil have til at betale for aconto varme og tv-pakke i tre måneder i træk - efter vedkommendes død. Det er helt uacceptabel adfærd fra boligforeningens side. Det ærgrer mig, at det skal ende sådan her, for vi som familie havde jo rigtig mange gode år i den lejlighed, som var mit barndomshjem, slutter Flemming Jeberg.

Annonce

Flere tiltag på vej

Hos Randers Bolig, er direktør Kenneth T. Hansen ked af at opleve pårørende, der er frustrerede.

- Vi ser helst, at vores lejere er glade og tilfredse, og derfor er jeg glad for at se, at Flemming Jebergs mor har boet hele 45 år i lejligheden. Sådan noget glæder mig virkelig. Jeg kan også godt forstå, at han er frustreret over at skulle betale efterfølgende, og sådanne henvendelser giver altid mulighed for at vi kigger indad og ser, om der er noget, vi kan gøre bedre, siger Kenneth T. Hansen.

Det er der i det her tilfælde, mener han.

- Nu skal jeg jo passe på ikke at love for meget, men jeg kan sige, at i relativ nær fremtid bliver der implementeret tiltag, der gør, at vi kan straks-afregne varmen. Jeg skal lige sige, at Flemming Jeberg jo ville have fået varmepenge tilbage, når der blev afregnet, men fremover vil man ikke skulle vente, så bliver der afregnet med det samme, siger Kenneth T. Hansen.

Han pointerer også, at havde Flemming Jeberg henvendt sig til ham fra start, så ville de 160 kroner gange tre for tv-pakken også været blevet sløjfet.

- Det ville vi nok have gjort pr. kulance. Men nu går jeg videre med det og vil se, om det fremover bliver muligt, at Randers Bolig automatisk afmelder lejere, når de dør. Altså ikke ved almindelige fraflytning, men ved dødsfald. Det vil give mening, siger han.

Til sidst er der de tre måneders husleje, som loven siger, kan kræves, hvis ikke lejligheden lejes ud.

- Jeg har ikke haft mulighed for at spørge vores boligrådgivere, hvorfor den lejlighed ikke er lejet ud, og nu er jeg da blevet interesseret i det. Men jeg ved, at vi gør vores ypperste for at få lejet lejligheder ud hurtigst muligt, både ved almindelig fraflytning, hvor lejeren jo må påregne dobbelt husleje et stykke tid og ved dødsfald, siger Kenneth T. Hansen, der også vil henvende sig til Flemming Jeberg personligt for at forklare om tiltagene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce