Annonce
Randers

Søndag gik startskuddet til salg af fyrværkeri

Tre friske fyre stod for salget af nytårskrudt på Mariagervej 180, i et telt ved Atletikhallen. Fra venstre er det Hans Peter Sørensen, Daniel Meldgaard og Niklas Sørensen. Sidstnævnte er deltidsansat og pladsformand hos T. Hansen, mens de to andre er sæsonarbejdere. Foto: Anne Myrup Pedersen
Batterier, raketter og heksehyl må købes fra søndag 15. december, men ikke fyres af før fredag 27. december. Og måske derfor er der ikke ligefrem kø i fyrværkeriudsalget på første salgsdag, gætter krudt-medarbejderne hos T. Hansen på.
Annonce

Randers: Så er det lovligt at købe fyrværkeri til at skyde 2020 ordentligt ind. Fyrværkerisalget gik i gang søndag 15. december, men der var ikke ligefrem kø i teltet på Mariagervej 180 ved siden af Atletikhallen. Her her firmaet T. Hansen sat et hvidt telt op og denne søndag er det bemandet med tre unge mænd, der ikke blev overbebyrdet af arbejde.

- Der har da været kunder, syv-otte stykker, og det er mest børnepakker, der er solgt, lød det fra flokken, da fyrværkerisalget havde været i gang i en halv dag. Og mens avisen var på besøg, dukkede der flere op.

- Men det er klart, at flere venter nok med at købe. Fyrværkeri og jo noget farligt noget at have liggende, jeg har i hvert fald stor respekt for det, siger Daniel Meldgaard, mens hans kolleger, Niklas Sørensen og Hans Peter Sørensen giver ham ret.

- Og dog, så er der jo med at slå til, mens vi kører rabat på 20 procent, det gør vi frem til 23. december, siger Hans Peter Sørensen. Han og Daniel Meldgaard er sæsonarbejdere i fyrværkeriudsalget hos T. Hansen, mens Niklas Sørensen er deltidsansat og pladsformand.

Alle tre skal selv have købt fyrværkeri til 31. december, Niklas Sørensen og Daniels Meldgaard skal have fingre i de helt store batterier, mens lHans Peter Sørensen skal have raketter.

Der må altså købes fyrværkeri nu, men man skal vente med at fyre det af til fredag 27. december og sidste dag, der må bruges fyrværkeri, er onsdag 1. januar.

Gode råd om fyrværkeri

Fem gode råd fra Danske Beredskaber om fyrværkeri:

Køb kun CE-mærket fyrværkeri.

Transporter og opbevar maksimalt fem kilo NEM og kun til eget brug.

Opbevar fyrværkeriet tørt, og hold det fra elektriske apparater og varmekilder.

Opbevar fyrværkeriet utilgængeligt for børn.

Pak ikke fyrværkeriet ud eller fjern beskyttelseshætten fra lunten, før det skal bruges.

Kunderne stod ikke ligefrem i kø til at købe fyrværkeri, her på den første lovlige salgsdag. Men der var alligevel nogle kunder i teltet over dagen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce