Annonce
Randers

Søndagens coronatal lokalt: I Randers fortsætter smitten opad, sker det også mandag vil kommunen gribe ind

Randers Kommune er inde i en dårlig spiral, hvad smitte angår. Fra lørdag til søndag tog smittetallet endnu et hop op, og gør smitten det også mandag, vil kommunen gribe ind. Foto: Lone Hammer Sørensen

Østjylland: Det er gået stærkt de seneste dage med smittetallets stigning i Randers Kommune. Fra i sidste uge at have ligget stabilt på omkring de 60 smittede over syv dage, ligger det nu på 167. Igen fra lørdag til søndag steg smittetallet, og sker det igen fra søndag til mandag, er Randers Kommune klar til at gribe ind.

- Vi vil ved middagstid analysere tallene i kommunens krisestyregruppe, og er der igen et hop op, så tager vi en snak med Styrelsen for Patientsikkerhed. Ser på, om vi kan lokalisere smittekæderne til bestemte steder. Er det i Storegade, for eksempel, så vil vi indkalde restauratørerne til et fællesmøde, er det i bestemte boligområdet kan det komme på tale med indsættelse af mobile testcentre og et besøg af "de blå folk" fra patientstyrelsen, som går rundt og informerer, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Det yderligere indgreb kan komme i forlængelse af at to medarbejdere fra Randers Kommune fredag eftermiddag gik fra dør til dør i Storegade for at tage en snak med hver enkelt restauratør om at huske på de gode coronavaner. Også butikker og sportsforeninger fik en henvendelse.

Annonce

853 positive

Søndagens smittetal fra Statens Serum Institut viser, at mens smittetallet steg i Randers og Favrskov, faldt den i Nord- og Syddjurs samt Mariagerfjord.

På landsplan er der det seneste døgn foretaget 144.110 PCR-test, hvoraf 853 var positive. Derudover er der samme døgn foretaget 239.927 kviktest, som ikke tæller med i regnskabet over positive prøver.

Positivprocenten på landsplan steg fra lørdagens 0,34 til 0,59.

Der er ingen dødsfald registreret med covid-19 i det forgangne døgn.

Antallet af indlagte med coronavirus på landets hospitaler steg med fire, så der i alt nu er 138 indlagte. Af dem ligger 29 på intensivafdelinger, mens 22 patienter får hjælp af en respirator til at trække vejret.

Annonce

Lokale tal

Her følger de seneste tal for de fem lokale kommuner:

Først incidenstallet, som angiver antal smittede de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere. Derefter i parentes det faktiske antal smittede over de seneste syv dage. Sidst nævnes positivprocenten, ligeledes målt over de seneste syv døgn.

Randers: 171,0 (167) mod 147,4 (144) lørdag. Positivprocenten er steget til 1,44 mod 1,36 lørdag.

Favrskov: 93,1 (45) mod 70,3 (34) lørdag. Positivprocenten er steget til 0,64 mod 0,50 lørdag.

Norddjurs: 105,4 (39) mod 121,6 (45) lørdag. Positivprocenten er faldet til 1,26 mod 1,51 lørdag.

Syddjurs: 65,3 (28) mod 81,6 (35) lørdag. Positivprocenten er faldet til 0,66 mod 0,88 lørdag.

Mariagerfjord: 98,2 (41) mod 115,0 (48) lørdag. Positivprocenten er faldet til 0,80 mod 0,82 lørdag.

Antallet af indlagte patienter med covid-19 opdateres ikke i weekenden. Derfor er det fredagens antal, der gælder her. Fredag var der 10 patienter indlagt på sygehusene i Region Midtjylland med covid-19, hvilket er tre flere end torsdag. Af de indlagte var færre end fem på intensivafdelinger.

På Regionshospitalet Randers var der fredag for tredje dag i streg ingen indlagte med covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Skyder historie om Tosin-salg ned: Søren P vil have profilerne med ud i Europa

Annonce