Annonce
Østjylland

Stor fyringsrunde afpareret: Ekstra millioner til skolerne i Norddjurs

Søren Kanne-skolen består af fire folkeskoler i Grenaa-området. PR-foto
Forældre, lærere og elever på Søren Kanne-skolen kan se lidt lysere på fremtiden. Politikerne vil skyde flere penge i folkeskolen.

Grenaa: Tidligere på ugen blev det meldt ud, at 14 lærerstillinger på almen-området, 6,5 lærerstillinger på den almindelig specialundervisning og otte stillinger i SFO skulle spares væk på Søren Kanne-skolen i Grenaa. En besparelse, som skulle sættes i værk oven på byrådets besparelser på skoleområdet.

Nu er der imidlertidig kommet en ny melding, efter børne- og ungdomsudvalget torsdag aften holdt møde. Her besluttede et enigt udvalg at indstille til kommunalbestyrelsen, at der tildeles to millioner kroner ekstra i 2020 til Søren Kanne-skolen.

Desuden indstilles der til, at der foretages en omfordeling af midlerne på specialundervisningsområdet, så der sikres en mere retvisende fordeling, der tager højde for, at overbygningsskolerne, som er Auning Skole og Søren Kanne-skolen i Grenaa, har en større andel af specialundervisningselever end Børneby Nord og Børneby Midt.

Der indstilles til, at at omfordelingen har virkning fra starten af det nye skoleår 2020/21.

Desuden indstiller udvalget til, at de afsatte finanslovsmidler til løft af folkeskolen på 1,65 millioner kroner i 2020 anvendes til at understøtte den omstillingsproces, som Børneby Nord og Børneby Midt skal gennemføre i 2020.

Annonce
Nu har politikerne lyttet på os og fået øjnene op for, at det er helt galt. Vi havde et godt møde med en god fælles forståelse for, hvordan det skal prioriteres. Vi er især glade for, at der er politisk enighed om at prioritere skoleområdet i forbindelse med budget 2021.

Bjørn Johansen, formand for skolebestyrelsen, Søren Kanne-skolen

Et løft på 3,6 millioner

Bliver ovenstående gennemført, vil folkeskoleområdet samlet styrkes med i alt 3,65 millioner kroner i 2020, hvilket også vil gøre det muligt at fastholde flere medarbejdere på området i 2020.

- Det er vigtigt, at vi fortsat har nogle gode skoler i Norddjurs Kommune. Derfor er jeg glad for, at vi kan give området et løft på 3,65 millioner, ligesom der er enighed om at prioritere området frem til 2021. Udgangspunktet har været Søren Kanne-skolen, men det er vigtigt, at vi finder en samlet løsning for alle fire områder i kommunen, siger Mads Nicolajsen (SF), der er formand for børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune.

Mads Nicolajsen tør ikke sige, hvor mange lærere, der står uden job, når fyringerne er gennemført. Han betoner, at der ikke er tale om egentlige nedskæringer, men at de varslede fyringer gennemføres på grund af faldende børnetal.

Først på ugen vakte udmeldingen om de store besparelser langt fra begejstring i skolebestyrelsen, der truede med ikke at ville godkende skolens budget og efterfølgende tage sit gode tøj og gå.

Vi holder dem i ørerne

Onsdag mødtes skolebestyrelsen med politikere og embedsmænd for at diskutere de varslede fyringer på Søren Kanne-skolen. Et møde som var sat i værk af skolebestyrelsen.

- Her fremlagde vi situationen ganske klart, og med den beslutning, der nu er lagt op til, ser vi lysere på tingene, selv om alt ikke er lysegrønt endnu, siger Bjørn Johansen, der er formand for skolebestyrelsen på Søren Kanne-skolen.

- Vi mangler mellem 4,5 og 5 millioner for at kunne levere samme kvalitet som andre steder i Norddjurs. Nu har politikerne lyttet på os og fået øjnene op for, at det er helt galt. Vi havde et godt møde med en god fælles forståelse for, hvordan det skal prioriteres. Vi er især glade for, at der er politisk enighed om at prioritere skoleområdet i forbindelse med budget 2021, siger Bjørn Johansen, som har følgende melding til forældrene.

- Lad nu være med at flygte ud af kommunen. Vi har en god skole med gode lærere. Vi forventer os meget af de udmeldinger, der er kommet fra politikerne. Og de kan være sikre på, at vi holder dem i ørerne.

Fokus på kvalitet

Bjørn Johansen har været med i skolebestyrelsen siden 2012.

- Siden dengang er det gået ned ad bakke. Vi troede, det var slut, men så er det alligevel fortsat. Heldigvis har politikerne lyttet til os. Vi er nødt til at gøre noget for at stoppe hullet. Nu skal det negative væk, og vi skal i stedet fokusere på kvalitet i folkeskolen. Det er det, forældrene vil have, siger Bjørn Johansen.

Forligskredsen bag budget 2020 har samtidig aftalt at mødes i maj 2020, når skolernes situation for 2021 i forhold til mængderegulering er kendt og vurderet. Endelig har forligspartierne aftalt at prioritere skoleområdet i forbindelse med budget 2021, hvilket konkret skal aftales i budgetforhandlingerne. Det skal herunder drøftes, hvorledes finansieringen af de to millioner kroner ekstra til Søren Kanne-skolen skal findes i årene fremover. Kommunalbestyrelsen skal tage endelig stilling til børne- og ungdomsudvalgets indstilling på sit møde 18. februar. Udvalgsindstillingen er enstemmig, og alle forligspartier bag budget 2020-aftalen er repræsenteret i børne- og ungdomsudvalget

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

3 ting vi lærte af forårets første kamp: Indskiftere banker på

Annonce