Annonce
Østjylland

Søster til 'Årets Dansker': Jeg er megastolt!

Mujda Nadim ses her helt til højre. Fotos: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix og privat

Hadsten: Tirsdagens nyhed om, at fodboldspilleren Nadia Nadim af Berlingske er blevet kåret til 'Årets Dansker' vækker glæde i Hadsten, hvor størstedelen af Nadim-familien bor.

- Jeg er megastolt over det. Det er bare rigtig godt, og vi er så glade på hendes vegne. Det er dejligt, at hun er blevet kåret, og at danskerne har valgt hende siger Mujda Nadim til Randers Amtsavis.

Kåringen er netop blevet offentliggjort, og derfor har Mujda endnu ikke fået talt med sin søster.

- Hun er i hvert fald rigtig glad, men jeg tror også, hun er overrasket over det. Årets Dansker, det var ikke lige noget, vi havde regnet med, fortæller den stolte søster, der mener, at prisen kan komme til at gavne integrationen herhjemme.

- Nu har andre flygtninge og tilflyttere et bevis på, at man kan komme fra et krigsramt land og starte forfra og få så meget succes, som hun har fået. Både med lægestudiet og sin fodboldkarriere, siger Mujda Nadim.

Nadia Nadim flytter i øvrigt meget snart til England og Manchester City, efter at have spillet i nogle år i Portland Thorns FC i USA.

- Så kan vi komme over at besøge hende i stedet for, at hun var helt i USA. Det er dejligt for os. Men bare hun er glad, så er vi det også. Det handler om, hvad der er bedst for hende, slår Mujda Nadim fast.

Blandt de øvrige nominerede til Årets Dansker var randrusianeren Svend Brinkmann foruden arkitekt Bjarke Ingels, DF-formand Kristian Thulesen Dahl, badminton-verdensmester Viktor Axelsen og arkæolog og museumsleder Jeanette Varberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mindeord

Et godt og aktivt liv er sluttet

Annonce