Annonce
Debat

Søstersolidaritet- er også at dele med andre

Læserbrev: Frk. Randers var gået i tænkeboksen. Hun var kommet hjem fra et søsterseminar i Aalborg. Der havde godt nok være sus i skørterne. Det gik aldrig stille af, når frøknerne var sammen, mange minder fra tidligere besøg på Algier Bar og Pulterkammeret, herlige timer i godt selskab.

Der havde også været faglighed inde i billedet, de havde drøftet undervisning og kultur og som noget helt nyt dannelse. Gennem disse samtaler havde hun nu fået øjnene op for, at man på Syddansk Universitet havde afdelinger ud over regionen, blandt andet Kolding og Esbjerg, som på den måde fik del i de unge mennesker.

Misundelse lå hende fjernt, men det ærgrede hende at se, de unge kunne blive hjemme at læse og være hjemme, når de var færdige. Hun havde så tit hørt, at de unge gerne vil hjem til Randers.

Annonce

I gamle dage sagde de, at århusianerne var snobbede og sippede, noget var der om det, og hun følte sig lidt stødt over rygtedannelse om forholdene i Randers. Det havde medført en følelse af mindreværd.

Nærhed er en kvalitet i Randers, der er nemt til alt. Også kultur i form af musik og teater, museerne er af fremragende kvalitet, og kunstmuseet rummer værker af Hammershøy og L.A. Ring. Spisesteder har fået et løft.

Det, hun nu skammede sig mest over, var, at de unge blev taget fra os.

Vi skal have nogle institutter til Randers, om det skal være fra Århus, Aalborg, Odense eller København er ligegyldigt.

De unge skal blive i byen.

Det skal vi sætte gang i.

“Livet er andet end fodbold, men det fylder meget”, tænkte hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce