Annonce
Norddjurs

Søstre forsøder coronatiden for de ældre: Vi ville allerhelst kunne give dem en kæmpe krammer

Søstrene (fra venstre mod højre) Ida, Fie og Julie Brix lavede før jul en juleindsamling, der med egne ord "tog en helt vild drejning" og gav mange flere penge end forventet, så nu fortsætter de med at glæde byens ældre. Foto: Troels Kruse
Det var tænkt som en mindre juleindsamling, der skulle gøre juletiden lidt hyggelige for de ældre på byens plejecenter. Men tre søstre er ikke færdige med at bringe smil og glæde ind i hverdagen for de ældre borgere.
Annonce

Auning: Nutidens unge er egoistiske. De har nok i sig selv og tænker ikke på andre. Engang imellem støder man på den slags ytringer og holdninger, men på Djursland finder man tre søstre, der i høj grad gør den slags fordomme til skamme.

Fie, Julie og Ida - med efternavnet Brix - er henholdsvis 25, 23 og 21 år. De kommer fra Auning, men bor nu i Aarhus og Randers, og sammen stiftede de før jul "Auning Juleindsamling", der skulle skabe lidt ekstra hygge for de ældre på byens plejecenter, Møllehjemmet.

Idéen til juleindsamlingen opstod, da corona lukkede landet ned i foråret, og de tre unge kvinder derfor ikke kunne besøge deres kære morfar på plejehjemmet i Glesborg.

- Vi stod jo i et etisk dilemma, for vi ville gerne ind og besøge ham, men der var også et ansvar overfor samfundet, som vi overholde, siger Ida Brix.

Annonce

Mødt af begejstring

De tre børnebørn forsøgte at tænke ud af boksen, mens de samtidig overholdt restriktionerne, men det var med deres egne ord "ubærligt" at se morfaren, der var dement og led af Parkinson Syge, blive dårligere og dårligere. Hans udvikling gik ned ad bakke, og hans tilstand blev værre hen over sommeren, men heldigvis kunne de tre søstre besøge ham den sidste uge, inden han gik bort.

- Bagefter tænkte vi, at det ikke kunne være rigtigt, at vi ikke kunne gøre noget for nogen. Vi følte jo, at vi ikke havde gjort nok for morfar på det givne tidspunkt, siger Ida.


Det tog en helt vild drejning. Vi blev mødt af begejstring på gaden i Auning.

Julie Brix, en af de tre søstre bag Auning Juleindsamling


Kort efter kom Fie på den idé, at søstrene skulle sprede noget glæde hos de ældre beboere på deres hjembys plejehjem. De malede julekort, som blev trykt og solgt, og for de indsamlede penge blev der blandt andet købt gaver til de ældre, der foruden en julehilsen blandt andet indeholdt slik, lys, tæpper, julehat og ting til personlig pleje. Derudover blev der afleveret kager til de ældre, sunget julesange for dem, sørget for julepynt og afleveret tegninger fra byens skolebørn

I alt blev der solgt julekort og modtaget donationer for 8.000 kroner. Et beløb, der kom lidt bag på søstrene.

- Det tog en helt vild drejning. Vi blev mødt af begejstring på gaden i Auning, siger Julie og fortsætter:

- Vi havde bare tænkt, at det skulle være et miniprojekt, hvor vi kunne sælge for 500 kroner, som vi så kunne købe kaffe og kage til de ældre for, siger hun.

Annonce

Drømmer om kram

Trods gaver, kager og andre forsødelser af tilværelsen for de ældre, så er pengene fra Auning Juleindsamling ikke brugt endnu.

Derfor har de tre søstre endnu en en overraskelse til de ældre i ærmet. På Facebook har de efterspurgt billeder af Auning og omegn, og igen er de levet overrasket over den store velvilje, de har mødt.

- Vi havde håbet på, at vi måske kunne få 50 billeder, men vi har fået 130, så det har været helt overvældende, siger Fie.

En af de dækkeservietter,  som søstrene Fie, Julie og Ida Brix har lavet med motiver af Auning og omegn, og som nu bliver givet til alle de ældre på Møllehjemmet. Foto: Troels Kruse

De mange billeder er lige nu ved at blive trykt og lavet til 50 dækkeservietter, så de ældre kan få lidt at snakke om ved at se nogle af de genkendelige steder i området, som eksempelvis Gl. Estrup, Porsbakkerne eller Løvenholmskoven.

- Så kan de også se lidt af det udenfor, som de ikke lige får set for tiden, siger Ida.

Der er stadig lidt penge tilbage fra indsamlingen, men søstrene vil ikke afsløre, hvad der skal ske med dem, men fortæller, at der er "ugler i mosen i byen", så måske de ældre kan se frem til endnu flere gode oplevelser.

Den allerbedste oplevelse - sandsynligvis også for de ældre - må de tre kvinder dog vente med lidt endnu.

- Drømmescenariet ville være at give dem en kæmpe krammer, siger Ida.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kragballe genopstod og gik forrest i Forum: Dét sagde Randers HK-lejren efter sejren

Annonce