Annonce
Norddjurs

S-politiker skuffet overopbakningen til Letbanens jomfrurejse: Folk burde flage på perronen

Socialdemokraten Carl-Eric Würtz Pallesen fra Grenaa var med på Letbanens jomfrurejse tidligt tirsdag morgen. Men selvom han nød udsigten, kunne han ikke se bort fra, at turen også bragte skår i glæden over Letbanens komme. Foto: Annelene Petersen
Den socialdemokratiske lokalpolitiker Carl-Eric Würtz Pallesen fra Grenaa var med på Letbanens jomfrurejse fra Grenaa til Aarhus. En tur, der både bragte glæde og skuffelse for passageren.

Grenaa: Det er dejligt, at Letbanen endelig er kommet til Djursland. Nu må vi se, om den så også kan leve op til de forventninger, som borgerne har fået opbygget i de snart tre år, de har ventet på den.

Sådan lød meldingen fra den socialdemokratiske lokalpolitiker, Carl-Eric Würtz Pallesen fra Grenaa, da han tirsdag morgen klokken 05.14 var blandt den håndfuld passagerer, der var med på Letbanens jomfrurejse fra Grenaa i retning mod Aarhus.

- Jeg synes jo, at jeg skulle være med til at prøve den af på den første tur. Det er et dejligt tog. Det er skide flot. Men jeg må nok sige, at jeg havde forventet, at den ville bevæge sig mere smidigt på skinnerne, end den rent faktisk gør. Jeg føler mig nærmest henført til et gammelt bumletog fra 50’erne, siger Carl-Eric Würtz Pallesen og erkender straks, at den sammenligning nok er lige at stramme skruen en tand for meget.

- Nej, så slemt er det nok ikke. Man vænner sig jo til det. Og med de store panoramavinduer er turen gennem Djursland jo lige så smuk, som havde vi været på savannen, siger han.

Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), er tilfreds med, at Letbanen endelig har taget hul på kørslen med passagerer mellem Grenaa og Aarhus. Nu mangler der bare flere afgange. Foto: Annelene Petersen

- Folk burde flage på perronen

Carl-Eric Würtz Pallesen var efter eget udsagn en af de politikere, der bakkede op om planerne om at føre Letbanen til Grenaa.

Derfor ærgrer han sig også over, at Norddjurs-borgernes lyst til at tage del i jomfrurejsen mod Aarhus begrænsede sig til en lille håndfuld.

- Jeg ved godt, at det er virkelig tidligt om morgenen. Men Letbanen er noget, vi har undværet i flere år, og det kan ikke passe, at jeg er den eneste, der kan stå op og se den, når den så endelig er her. Det skuffer mig eksempelvis, at der ikke stod et øje for at byde den velkommen med flag på perronen i Trustrup, som ellers er et af de områder, vi som kommune har satset stort på i forhold til netop Letbanen, siger han.

Annonce

Flere letbaneafgange ønskes

Mens der var skår i glæden hos Carl-Eric Würtz Pallesen i retning mod Aarhus, var stemningen en helt anden hos hans partifælle og borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen.

Jan Petersen havde således indfundet sig på Grenaa Station klokken 7.12, da det første officielle letbanetog ankom lettere forsinket fra Aarhus.

- Jeg er inkarneret B-menneske, så jeg skulle jo først lige i seng, griner han, da han møder pressen på perronen.

Jan Petersen er ikke overraskende overordentlig glad for, at Letbanen langt om længe er kommet i drift. Men han lægger ikke skjul på, at han ser frem til det nye år, hvor antallet af letbaneafgange til og fra Grenaa forventes at stige fra én i timen til to i timen.

- Der ligger noget mentalt i det med, at man er nødt til at vente en hel time, hvis man ikke når det planlagte tog. Men hvis toget kører hver halve time, så er ventetiden i langt højere grad til at overskue, siger han.

Jan Petersen har endnu ikke planlagt, hvornår han skal på sin første tur med Letbanen. Men han forventer, at det bliver planlagt, så det passer med et af de Aarhus-møder, han fra tid til anden deltager i.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce