Annonce
Læserbrev

S-regeringen skærer i velfærden i Favrskov Kommune

Annonce

Læserbrev: Favrskov Kommune har gennem flere år på et stærkt fagligt og sagligt niveau påvist, at den kommunale udligning rammer Favrskov helt skævt. Alligevel ændrer det ikke på, at den socialdemokratiske regering mener, at vi skal betale yderligere 40 millioner kroner til den kommunale udligning. Det betyder, at Favrskov samlet kommer til at betale cirka 200 millioner kroner årligt til udligningen. Alene de ekstra 40 millioner kroner svarer til cirka 90 stillinger i Favrskov Kommune.

Regeringens oplæg hedder "Råd til velfærd i alle kommuner". Jeg kan konstatere, at på trods af at Favrskov er blandt de billigste administrerede kommuner, er blandt de kommuner, der bruger færrest penge på folkeskolen, og generelt ikke ligger højt på service, så burde regeringens oplæg havde heddet "Råd til velfærd i alle kommuner undtagen Favrskov Kommune".

Når jeg ser den socialdemokratiske regerings oplæg til udligning i Danmark, så er det påfaldende, at store kommuner med socialdemokratisk styre som Ålborg, Aarhus og ikke mindst København stort set ikke bliver berørt af forslaget til udligning. Og de socialdemokratisk vestegns kommuner, der ligger rundt om København, scorer den helt store gevinst, så det i fremtiden må blive til festegnens kommuner.

Regeringen siger så godt nok, at de kommuner, der skal betale til udligningen, må hæve skatten.

Det vil svare til, at når man står i supermarkedet, og kunden foran betaler 8 kroner for en liter mælk, og når det så bliver din tur, så siger ekspedienten, at da du er fra Favrskov, så skal du betale 12 kroner for mælken.

Samlet set så bærer den socialdemokratiske regerings oplæg til udligning i Danmark præg af, at de socialdemokratiske borgmestre, der råber højest og har gode forbindelser til den socialdemokratiske top, er blevet belønnet. Det skal vi så betale prisen for i Favrskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce